2/2011: Project “Mijn Zachtste Huid” 2009-2010

Gepubliceerd op 01-02-2011

Help Brandwonden Kids vzw en de vzw’s de “Vriendenkring van UZ Gent” en Oscare waren de grondleggers van dit mooie project en konden rekenen op de steun van de Belgische BrandwondenStichting en de brandwondencentra van UZ Leuven, UZ Gent en ZNA Stuivenberg.

Het project “mijn zachtste huid “ bestaat uit een drieluik. Namelijk een boek, een tentoonstelling en de preventie en sensibiliseringslessen voor kinderen van de derde graad.

Lieve Blancquaert portretteerde en interviewde 10 mensen die getekend zijn door brandwonden. Sommigen kunnen hun littekens verstoppen onder hun kledij, anderen zijn te zwaar verbrand om te ontsnappen aan de blikken van de buitenwereld.

Dit project wil de ogen van de maatschappij openen voor het verhaal achter de zichtbare en onzichtbare littekens. Want…littekens van brandwonden zijn zacht….maar het stigma is vaak hard.

Met deze fototentoonstelling en het bijbehorende boek heeft Lieve Blancquaert meer dan ooit getracht om eerlijke portretten te maken van mensen met een aangrijpend verhaal. Met de stille hoop dat de toeschouwer met andere ogen naar mensen met brandwonden kijken