Projectdagen Help Brandwonden Kids vzw

Gepubliceerd op 01-02-2011

Gemeentelijke Basisschool Mol Ginderbuiten

Vrije Basisschool Mol Wezel

Gemeentelijke basisschool Mol-Rauw

Brandpreventieavond Ouders, grootouders en onderwijzend personeel

Op 29 februari organiseerde de gemeentelijke basisschool van Mol Rauw een preventieavond voor de ouders in samenwerking met Help Brandwonden Kids vzw en de Molse Brandweer. Jo Mertens lichtte kort het ontstaan van de HBK vzw toe en Jos Lodewijckx sprak over de doelstellingen en realisaties van de vzw.

Hugo Van Craenendonck, preventieadviseur gaf een zeer degelijke uiteenzetting over brandpreventie.

Gemeentelijke Basisschool Mol-Rauw

Dinsdag 17 februari organiseerde onze HBK vzw een projectdag rond kinderen met brandwonden. De Molse brandweer gaf informatie over een brandweerwagen die op de speelplaats stond opgesteld en de kinderen werden ook geconfronteerd met een rookkamer. Er werden ook lessen gegeven over brandwonden door de directeur van vzw “PINOCCHIO” van het brandwondencentrum Neder Over Heembeek. Ook de infostand van de HBK vzw werd door iedere klas bezocht.

Peter van HBK vzw ….DE CHAREL…. amuseerde de kinderen op een sublieme wijze.

Speciale Basisschool Pallieter Neerpelt

HBK vzw was ook actief aanwezig in de basisschool Pallieter in Neerpelt. Jo Mertens presenteerde er zijn verhaal aan de kinderen en lichtte tevens de problematiek toe rond brandpreventie.

Vrije Basisschool Rozenberg – Kleuteronderwijs Rozenberg

Op 14 en 15 oktober organiseerde HBK vzw een projectdag rond kinderen met brandwonden. Op donderdag 14 oktober werd er een preventieavond ingericht voor de ouders, grootouders en personeel van de vrije basisschool.

Op 15 oktober werden de kinderen geïnformeerd over brandwonden, preventie van brandwonden en de HBK vzw.

Lesgevers van UZ Leuven Brandwondencentrum, de Molse brandweer en een afgevaardigde van dienst 10O van het Rode Kruis Mol hebben de kinderen geconfronteerd met de oorzaken, ongevallen, genezing en preventie van brandwonden.

Peter van de HBK vzw….DE CHAREL…. kon de kinderen en kleuters met zijn interactieve show deugddoend amuseren.

Ook de infostand van HBK vzw werd door iedere klas bezocht.