Sponsoring “FESTIVALITIS BURNS”. Een weekendje “PUKKELPOP”

Gepubliceerd op 01-02-2011

Voor de leeftijdsgroep jongeren vanaf 16 jaar werd “Festivalitis” opgericht. Gegroeid uit NBC, bieden zij de jongeren met brandwonden vanaf de zomer van 2010 een apart programma aan. De activiteiten zijn “cool” en hedendaags, aangepast aan de noden en verwachtingen van de adolescenten zelf.

Terugblik op de eerste “festivalitis burns”: samenzijn is de beste saus!

Tijdens het weekend van 21 en 22 augustus trokken zij met een toffe bende jongeren naar een gezellige kampplaats in Bolderberg.  Op het programma stond geen kant en klaar menu, maar wel samenwerking met zijn allen: tenten opzetten, winkelen, slaatjes maken, vlees bakken … m.a.w. voor ieder wat wils.

Maar waarom trokken zij naar Bolderberg bij Hasselt? Niet voor de 24u van Zolder, hoewel het geluid hiervan zeker niet veraf was. De bestemming was de festivalweide van Pukkelpop. Een initiatief dat de jongeren met brandwonden weer samen naar buiten bracht