1/2012: HBK vzw doet droom uitkomen!!

Gepubliceerd op 03-01-2012

HELP BRANDWONDEN KIDS vzw BEZORGT FERENZ EEN DROOMONTMOETING MET “URBANUS”

De ouders van Ferenz Van Dyck wilden hem een opkikker van formaat bezorgen en vroegen aan Help Brandwonden Kids vzw om mee zijn grote droom te helpen verwezenlijken, namelijk een ontmoeting met Urbanus. …Dat deden wij met groot plezier !

Ferenz Van Dyck (toen 9) uit Berlaar had op 10 juni 2010 een zwaar verkeersongeluk. Op een baan met een smalle fietsstrook viel hij met zijn fiets. Een vrachtwagen zag hem niet en reed over hem.

In groot levensgevaar werd hij naar het UZ Gasthuisberg Leuven gebracht. Iedereen vreesde voor zijn leven, de klap was enorm zwaar. Maar al gauw bleek dat hij een onverbiddelijke strijd leverde om het toch te halen.

Mentaal was gelukkig alles nog in orde, maar lichamelijk waren de kwetsuren echter van ongeziene omvang en van verschillende disciplines. Er volgden talrijke huidtransplantaties ook. Zes maanden verbleef hij op de afdeling intensieve brandwonden waarna een revalidatie opgestart werd in het UZ Pellenberg. Na elf maanden opname mocht hij eindelijk naar huis.

Nu, zes maanden later, stapt Ferenz met één kruk en gaat hij naar zijn normale school. Hij moet nog 3 keer per week kinesitherapie krijgen, dat valt hem soms zwaar. Het duurt immers al zo lang. De allergrootste wens van hem is dat alles terug goed komt, zodat hij terug kan spelen en ravotten als vroeger. Maar de toekomst zit vol vraagtekens. Het zal nog veel tijd vergen. Belangrijk is dat hij nog steeds vorderingen maakt.