HBK vzw op bezoek bij basisschool ‘De Toren’

Gepubliceerd op 13-03-2012

Op 9 maart werd er een brandpreventiedag georganiseerd voor de kinderen en kleuters van de basisschool “De Toren” in Mol-Achterbos door “Help Brandwonden Kids vzw”. Dit in samenwerking met de “Molse Brandweer”, de ziekenwagendienst van het “Rode Kruis”, de hoofdverpleegkundigen van UZ Leuven Brandwondencentrum en kinderentertrainer “De Charel”, tevens de peter van Help Brandwonden Kids vzw.

De kinderen kregen, afhankelijk van hun leeftijd, 2 uur les van de hoofdverpleegkundigen van het brandwondencentrum over brandwonden en hoe ze te voorkomen. HBK vzw werd ook aan de kinderen voorgesteld. De Molse Brandweer was ter plaatse met een brandweerwagen en de kinderen werden geconfronteerd met een heuse rookkamer waar zij konden ervaren hoe zij bij een brand konden ontsnappen. Ambulancier Swa Knaeps van het Rode Kruis verschafte deskundige uitleg over een mogelijke interventie. Klap op de vuurpijl was het optreden van “De Charel”. De kinderen kregen van “Help Brandwonden Kids vzw” op het einde van de dag een diploma , een brandweerhelmpje en een stripverhaal om brandwonden te voorkomen .

Het was zeker een leuke en leerrijke dag op een toffe school, die door de kinderen en kleuters  niet vlug zal vergeten worden.