Leerlingen Blankenberge steunen HBK vzw!!

Gepubliceerd op 29-11-2012

BLANKENBERGE – De leerlingen van 5 Verkoop beleefden een spannende avond afgelopen vrijdag in hun school. In de Sint-Jozefshandelsschool stelden ze hun project voor aan hun ouders, leerkrachten en directie. Door het organiseren van enkele evenementen willen ze graag geld inzamelen voor hulporganisatie Help Brandwonden Kids vzw.

Voor Delphine Stultjens, Cassandra Traens, Kim De Bruyne, Sarah Van De Kerkhove, Jennifer Verwimp en Jolente De Cock was het afgelopen vrijdag een spannende avond. Onder begeleiding van hun leerkracht Rik Demil stelden ze hun project voor dit schooljaar voor aan hun ouders, leerkrachten, leerlingen en ook de directie.

 
‘Vorig schooljaar hebben we dit project voor het eerst laten doorgaan. De leerlingen die nu hun laatste jaar afwerken kozen toen voor Make a Wish. Door het organiseren van een sneukeltoer en enkele kleinere projecten zoals een kerstmarkt zamelden de leerlingen zo’n 2.000 euro in.’, legt leerkracht Rik Demil ons uit.
 
‘Het project startte reeds vorig schooljaar. In groep werd gebrainstormd naar een goed doel die we konden helpen door verschillende deelprojecten en een eindproject het lopende schooljaar op poten te zetten. Dat goed doel is Help Brandwonden Kids geworden.’, legt Delphine Stultjens ons uit.
 
Er is bewust gekozen naar een kleinere hulporganisatie. Jaarlijks komen vele kinderen in contact met brandwonden. De organisatie kan dus zeker het nodige geld gebruiken. De groep is hiervan voltallig overtuigd.
 
‘Op zaterdag 20 april 2013 organiseren we een grote fotozoektocht in Blankenberge. Er zullen stopplaatsen voorzien zijn waar men iets kan nuttigen maar er zullen ook volksspelen zijn. Hier willen we vooral volwassenen en jongvolwassenen aantrekken.’, klinkt het bij Jolente De Cock.
 
‘Tegelijkertijd houden we diezelfde middag een kidsnamiddag. Daar zullen we met de kinderen leuke spelletjes spelen zoals ze op de jeugdbeweging kennen. Daarnaast zijn we ook volop op zoek naar springkastelen, clowns en we zorgen ook voor een schminkstand.’, vervolledigt Cassandra Traens.
 
Kim De Bruyne: ‘Om af te sluiten hadden we graag ’s avonds nog een etentje georganiseerd. Wat het precies zal worden, weten we nog niet. Dat het lekker wordt, dat staat wel al vast!’
 
‘Naast dit eindproject zijn we ook bezig met het denken over deelprojecten. Zo denken we aan een grote sponsorloop in de school en eventueel ook een eind buiten de schoolmuren. Zo worden ook de leerlingen zelf bij het project betrokken.’, vertelt Sarah Van De Kerkhove.
 
‘In onze agenda staat eerst een kerstmarkt op vrijdag 21 december aanstaande gepland. Tijdens het oudercontact kunnen ouders, leerkrachten of sympathisanten genieten op onze speelplaats van gluhwein, warme chocomelk of pannenkoeken. Wij hopen u alvast te verwelkomen.’, eindigt Jennifer Verwimp.
 
Na afloop van de presentatie nam directeur Carine Jacxens nog even het woord voor een korte bedanking. Ze wenste het project ook alle succes toe. Tijdens een korte receptie hadden de bezoekers de kans om de gekozen organisatie te sponsoren door het aankopen van een van de producten die de leerlingen aanboden.