Reflex For Life !!! tvv HBK vzw

Gepubliceerd op 18-12-2014

Discotheek Reflex pakt uit met ‘Reflex for Life – Clubbing with a heart’, in het teken van het goede doel. Alle fooien en een deel van de opbrengst van de toegangstickets gaan komende vrijdag en zaterdag rechtstreeks naar de Molse Help Brandwonden Kids vzw.
Vlak voor Kerstmis organiseert radiozender Studio Brussel opnieuw zijn goededoelenactie ‘Music For Life’ in provinciaal domein de Schorre in Boom. Net zoals vorig jaar mag iedereen die een actie organiseert nu zélf een goed doel kiezen. “Toen ik vorige week naar de radio aan het luisteren was, hoorde ik verschillende goede doelen de revue passeren. Net op dat moment was ik bezig om een programma in elkaar te steken voor het weekend van 19 en 20 december in Reflex. Waarom geen goed doel steunen met ons team en ons publiek? Het idee was geboren”, begint Bjorn Wijns, creatief manager van discotheek Reflex te vertellen. “Van discotheken wordt altijd gedacht dat ze enkel met het nachtleven bezig zijn en gefocust zijn op inkomsten. Het clubleven krijgt daardoor een nogal duister imago van drugs en alcohol. Wij gaan nu het tegendeel bewijzen. Met ons voltallige personeel, goed voor in totaal een veertig mensen, gaan wij ons komend weekend inzetten voor het goede doel. Het is ‘Reflex for Life’ dit weekend en wij gaan ‘clubben with a heart’.”
Iedereen mag uitgaan
Reflex zocht een goed doel in de regio. Help Brandwonden Kids vzw uit Mol kwam uit de bus. “Help Brandwonden Kids vzw zet zich in om kinderen met brandwonden financieel te steunen zodat ze toch nog een mooie toekomst kunnen beleven. Wij werken zelf allemaal met jonge mensen in de discotheek. Omdat iedereen het recht heeft om later uit te gaan, willen we de kinderen met brandwonden nu helpen zodat ze zo goed mogelijk kunnen herstellen”, legt Bjorn uit. “Alle fooien die we dit weekend verdienen, gaan we rechtstreeks aan de vzw schenken en per bezoeker die aan de inkom toegangsgeld betaalt, gaan we ook een deel rechtstreeks aan ‘Help Brandwonden Kids vzw’ schenken. In onze dancing zal ook een opvallende giftbox komen te staan waarin iedereen vrij een donatie mag doen. Alle kleine beetjes samen kunnen al snel enkele honderden, mogelijk duizenden euro’s uitmaken.”

Als alle centjes opgeteld zijn, gaat het team van Reflex een cheque overhandigen tijdens de actie van Music For Life in de Schorre.

Om het goede doel kenbaar te maken in de discotheek, zal de hele dancing baden in de sfeer van Kerstmis. “Reflex is volledig versierd met onder meer kerstbomen, lichtjes en kerstballen. Af en toe zal er zelfs tussen de plaatjes eens een kerstliedje voorbij komen: dat kan allemaal dit weekend”, lacht Bjorn Wijns.
Muziek even uit
Aan de inkom krijgen alle bezoekers info over ‘Reflex for Life’ en het goede doel. “Lisa Smolders, de radio- en tv-presentatrice die nog voor Studio Brussel gewerkt heeft, komt zaterdag speciaal een dj-set draaien. Van dat moment gaan we ook gebruik maken om de bezoekers in te lichten over het goede doel. De muziek zetten we daarvoor even af”

Meer informatie staat op de websites www.helpbrandwondenkids.be en www.reflexclub.be.