11-12/04/2016: Preventiedagen Rozenberg Mol

Gepubliceerd op 16-04-2016

De preventiedagen op Rozenberg Mol waren weer een succes.
Op maandag hebben de kleutertjes een voorstelling bijgewoond van “de CHAREL”, de peter van Help Brandwonden Kids vzw. Ook konden de allerkleinsten (die wilden) ervaren wat het was om in een kamer vol rook te vertoeven en werd hen uitgelegd wat ze wel en niet mochten doen. Met een groepsfoto werd voor hen de preventiedag afgesloten.

Op dinsdag waren de leerlingen van het eerste tem het zesde leerjaar aan de beurt om ge├»nformeerd te worden over “Brand en brandwonden preventie”.  Zij werden toegesproken door vertegenwoordigers van UZ Leuven, de lokale brandweer, het Rode Kruis en een lid van HBK vzw.  In de mobiele rookkamer konden ook zij ervaren hoe moeilijk het was om de weg naar de uitgang te vinden of om bepaalde voorwerpen te zoeken.  “De CHAREL” gaf ook een voor hen op maat gemaakte voorstelling die zeer gesmaakt werd door de aanwezigen.

Van de school kregen we nog de complimenten voor de prima uitleg, de goede samenwerking en organisatie. Met hun woorden: “het was zeer interessant, goed gebracht, het was top !!”

HBK vzw wenst ook nog iedereen te danken die heeft bijgedragen tot het succes van deze 2 daagse.

groepsfoto