Nieuwsbrief september 2016

Gepubliceerd op 16-11-2017

Beste vrienden,

Beste sympathisanten,

 

In 2017 viert HelpBrandwondenKids VZW haar 10-jarig jubileum. Het programma voor de viering  is klaar en wij zijn best trots het aan jullie te mogen voorstellen. Hebt u interesse om aan één of meerdere van de activiteiten deel te nemen aarzel niet om nu reeds te handelen.

 

Zaterdag 6 mei om 20u15 “Barbara Dex nodigt uit” in schouwburg Rex te Mol

Met “Barbara Dex nodigt uit” krijgt u een wervelend optreden van Barbara Dex met gastoptreden van bevriende artiesten. Zijn al zeker van de partij: Safety First acteur Ben Segers, Tom Helsen en Gunther ‘Stash’ Verspecht. Er worden zeker nog verrassingsgasten toegevoegd.

Toegangskaarten (23€/ticket) kunnen gekocht worden aan de balie van Schouwburg Rex (telefonisch te bereiken via 014 330900) of via de website van het ‘t Getouw (www.getouw.be)

Organisatie & info: www.helpbrandwondenkids.be – 0495 18 85 43 – helpbrandwondenkids.ml@outlook.com

 Zondag 7 mei Ontbijt ten voordele van HBK in “Het Bourgondisch huis” te Mol.
Locatie: Het Bourgondisch Huis Ezaart 122 Mol
Reserveer zeker deze activiteit in uw agenda. Meer info met betrekking tot inschrijving volgt begin 2017.

Vrijdag 5 mei Academische zitting in cultureel centrum ‘t Getouw te Mol
Op de academische zitting geven enkele sprekers toelichting over hun ervaringen i.v.m. brandwonden/brandwondpatiënten. HBK zal verduidelijken hoe zij er de voorbije 10 jaar heeft toe bijgedragen om het leed van kinderen te verzachten. Begin 2017 zullen de uitnodigingen verstuurd worden.

Agenda HelpBrandwondenKids

  • Ontmoetingsdag brandwondenpatiënten. Een 300-tal kinderen worden ontvangen voor een aangenaam dagje Bobbejaanland. De ontmoetingsdag gaat door op 2 oktober.
  • Fiesta Mundial. HBK zal op zondag 25 september met een infostand aanwezig zijn op Fiesta Mundial op de Keiheuvel te Balen
  • 12de Kempense Handibeurs. Zondag 16 oktober in Technisch Instituut St. Paulus Kruisven 25 Mol. HelpBrandwondenKids zal op deze beurs vertegenwoordigd zijn met een infostand.
  • Music For Life Studio Brussel.

Ieder die middels Music For Life financieel iets wil betekenen voor HBK kan dit kenbaar maken op https://dewarmsteweek.stubru.be/zoeken.

Werkwijze: Type Help Brandwonden Kids in het zoekveld.

Ga wat verder naar beneden dan zie je het zoekresultaat. Klik dan rechts op het pijltje. In het scherm waar de info van Help Brandwonden Kids wordt getoond dien je rechts bovenaan op de “registreer jouw warmste actie” te klikken. Je kan dan de nodige velden invullen om jou actie officieel te maken.

De inkomsten van jullie initiatief gaan dan integraal naar HBK. Als je wil wordt je de ster van Studio Brussel.

  •  Steps on Fire.

De 2de editie van Steps on Fire (Hop on – Hop off trein/wandeling van Antwerpen Centraal naar Mol station) gaat dit jaar door op 26 november. (zie bijgevoegde flyer voor meer informatie)

  •  Concert Dana Winner “Uit Bewondering” te Keerbergen

Locatie: GC Den Bussel, Haachtsebaan 54, 3140 Keerbergen

Final Try-out optreden van Dana Winner een organisatie van voetbalvereniging “De Lozenhoek” uit Keerbergen ten voordele van HelpBrandwondenkids. Wil je dit zeker niet missen stuur dan snel een e-mailtje met uw gegevens naar brandwondenbenefiet@lozenhoekkeerbergen.be

 

Ondersteuning en realisaties

  •  In 2016 werd tot heden aan 23 kinderen ondersteuning gegeven i.v.m. hun medische kosten en drukpakken.

Ter info: In de leeftijdsgroep van 0 tot en met 5 jaar waren er 15 slachtoffertjes. In de groep van 6 tot en met 10 jaar waren het er 7. Het 23ste slachtoffertje was 12 jaar.

  • Dit jaar werd door HBK tot op vandaag voor 67 brandwondpatiëntjes tussengekomen in de onkosten voor zonwerende kledij.
  • Het HBK bestuur voert gesprekken met de firma Kids Corner omtrent de plannen voor de realisatie van een kindvriendelijke ontvangstruimte in 3 brandwondencentra (Gent, Antwerpen en Leuven).

 

Het is dankzij de ondersteuning van zovele organisaties, serviceclubs en vrijwilligers dat we in de mogelijkheid zijn om zoveel kinderen te helpen in hun herstel. Indien er sympathisanten, bedrijven, serviceclubs zijn die de brandwondenpatiëntjes een warm hart toedragen en ons willen ondersteunen of samen met ons een activiteit willen inrichten dan horen wij dit natuurlijk zeer graag.

 

Beste vrienden nogmaals onze welgemeende dank voor jullie ondersteuning.

Wij doen er alles aan om onze brandwondenpatiëntjes de broodnodige hulp aan te bieden.

 

Tot binnenkort.

 

Algemeen verzoek:

Er zijn af en toe mensen die van woonplaats of emailadres veranderd zijn.
Om onze bestanden accuraat te houden willen we u vragen om uw contactgegevens (Naam-Voornaam- adres-mailadres-tel/gsm) nog eens door te sturen.
Je mag deze informatie via een e-mailtje (bij voorkeur) of telefonisch laten weten aan het HBK secretariaat.

 

PS: voor nog extra info omtrent HBK, realisaties, sponsors, agenda…neem zeker ook eens een kijkje op:

– onze website : www.helpbrandwondenkids.be

– de HBK facebook pagina: HBK Help Brandwonden Kids VZW

 

Met vriendelijke groeten,

HelpBrandwondenKids

 

Marc Lodewijckx

Secretaris

Oude Molenstraat 117

2400  Mol

e-mail: HELPBRANDWONDENKIDS.ML@OUTLOOK.COM

Tel.: +32 495 188 543