04/12/2017: HBK vzw realiseert kindvriendelijke ontvangstruimtes in drie Brandwondencentra

Gepubliceerd op 04-12-2017

Jaarlijks komen er heel wat kinderen op de brandwondencentra van ZNA Antwerpen, UZ Leuven en UZ Gent terecht. Aangezien de zorg in de centra gericht is op het behandelen van uitgebreide (brand)wonden is ‘gezelligheid’ niet de eerste prioriteit.
Zeker voor onze kinderen is dat jammer. Een verzorging of opname op het brandwondencentrum kan immers erg stressvol zijn.
De brandwondencentrum zijn dan ook enorm dankbaar dat Help Brandwonden Kids vzw het mogelijk heeft gemaakt om hun ontvangst- en behandelruimtes kindvriendelijk in te richten. Het was voor de brandwondencentra en verzorgend personeel heel aangenaam om mee te mogen nadenken hoe ze het budget best konden besteden. De brandwondencentra kozen voor mooie, kindvriendelijke ingrepen. Alles wat door de firma Instore Kids Corners werd geïnstalleerd is afwasbaar, hetgeen onontbeerlijk is in een omgeving waar hygiëne van levensbelang is. De frisse kleuren, tekeningen en spelletjes leunen aan bij de belevingswereld van de kinderen en zorgen voor afleiding. Dit alles in combinatie met de uitstekende zorgen van de brandwondenteams zorgt voor een aanzienlijke stressreductie.

De Kids Corner van UZ Leuven werd gerealiseerd met de financiële steun van de Noord Limburgse Serviceclubs.

DSC_0058