‘Ik knal zonder vuurwerk … omdat ik weet wat de gevolgen kunnen zijn’

Gepubliceerd op 29-11-2018

Vzw HelpBrandwondenKids steunt voor 200% de hieronder beschreven actie van brandweer zone Kempen.

Brandweer zone Kempen roept met haar eindejaarcampagne ‘Ik knal zonder vuurwerk’ opnieuw op om tijdens de eindejaarsfeesten zélf geen vuurwerk af te steken.

De campagne die in 2015 klein begon krijgt ieder jaar een groter draagvlak. Er zijn dan ook heel wat instanties die geconfronteerd worden met de problemen en overlast die deze traditie met zich meebrengt. Soms is het tijd voor een mentaliteitsverandering en als hulpverleners willen wij daar graag het voortouw in nemen.

Wij willen niemand het plezier van een prachtig spektakelvuurwerk ontnemen, maar adviseren om naar één van de vele geplande vuurwerkspektakels van een professionele vuurwerkafsteker te gaan kijken en zélf geen vuurwerk af te steken. Deze zijn gratis, veilig en zorgen ervoor dat de overlast voor mens en dier tot een half uur beperkt blijft.

Vind je het een prima idee om tijdens de eindejaarsfeesten te ‘knallen zonder vuurwerk’? Deel dan onze boodschap en draag je steentje bij aan deze mentaliteitsverandering.

Meer informatie over de actie die op 4 december start vindt u op https://kempen.hulpverleningszone.be/taken/communicatie-1970/campagne-ik-knal-zonder-vuurwerk-omdat-ik-weet-wat-de-gevolgen-kunnen-zijn-2053

HBK wenst jullie alvast een prettig en veilig eindejaar!!!