Nieuwsarchief jaararchief

Toon enkel berichten van het jaar:

Help Brandwonden Kids vzw For Live

Bedankt Help Brandwonden Kids vzw for life! Mooi initiatief !!! We danken Nisken en Co, Het was tof en kei gezellig met een drankje en een hapje in jullie kersthut.Mooi hoeveel mensen het goede doel kwamen steunen bedankt allemaal.

Aanhangwagen

      Meer en meer worden we gevraagd met onze stand en interventie materiaal op scholen, beurzen en opendeurdagen enz. aanwezig te zijn. Daardoor was het niet meer mogelijk om alles met onze auto’s te vervoeren. Dus hebben we een tijdje geleden een aanhangwagen aangekocht. Deze is nu volledig ingericht door den Yvo ons duveltje doet al !!  … Lees verder »

Bedankt Mollenrit !!

      “MOLLENRIT” PAKT UIT MET SUPERSCHENKING AAN HELP BRANDWONDEN KIDS vzw       Dat de 12° organisatie MOLLENRIT, ondanks de minder gunstige weersomstandigheden,  alweer een succes verhaal werd blijkt uit de gift aan de Help Brandwonden Kids vzw. De MOLLENRIT stond dit jaar in het teken van “PROJECT 10000”. Er moest en zou 10000 Euro bijeen gebracht… Lees verder »

HBK vzw te gast bij opendeur brandweer Leopoldsburg

Op zondag 11 september waren we te gast bij de brandweer van Leopoldsburg.Een grote opkomst zorgde voor een mooie dag. Kinderen samen met hun ouders kwamen hierdoor voor het eerst in contact met onze vereniging. Zij kregen allen een woordje uitleg over het voorkomen van brandwonden. Het door HBK vzw uitgegeven stripverhaal over brandpreventie en de ballonnen wedstrijd werden door… Lees verder »

“Miss Coast Belgium” ondersteunt “Help Brandwonden Kids vzw”

Organisatie “Miss Coast Belgium” ondersteunt “Help Brandwonden Kids vzw” Voor het tweede jaar op rij heeft “Miss Coast Belgium” een belangrijke financiële inbreng gedaan naar  “Help Brandwonden Kids vzw”. Ieder jaar ondersteunt “MCB” een goed doel en dit jaar werd niet minder dan een cheque van 22385 Euro aan “Help Brandwonden Kids vzw” overhandigd tijdens de finale van de ”Missverkiezing”… Lees verder »

Steun voor kampen

Overhandiging 5000 Euro voor de kuurkampen, gewone kampen en festivalitis voor kinderen met zware brandwonden. Tijdens ons bezoek aan de kuurkampen in Spa werd een cheque van 5000 Euro overhandigd ter ondersteuning van de organisatie van enkele evenementen voor brandwondenpatiënten . De gelden zullen besteed worden aan de organisatie van de kuurkampen, gewone kampen en festivalitis. De kuurkampen zijn 14-daagse… Lees verder »

Mollenrit 2011

Beste HBK vzw leden en sympathisanten, Beste Mollenrit Vrienden bedankt voor de prettige samenwerking en perfecte organisatie van de afgelopen week. Ook een dikke merci aan alle vrijwilligers, sponsors, motorrijders en iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen. Het HBK vzw team. Er heeft een grote moto happening plaats in Mol Millegem van 12 tot 19 juni dit alles is volledig… Lees verder »

Motortreffen Balense brandweer

Op zondag 10 mei waren we te gast op het motortreffen van de Balense brandweer. Prachtig weer en een erg grote opkomst zorgden voor een mooie namiddag. Veel kinderen met hun ouders kwamen hierdoor voor het eerst in contact met onze vereniging. Zij kregen allen een woordje uitleg over het voorkomen van brandwonden. Het door HBK vzw uitgegeven stripverhaal over… Lees verder »

Voorzitter en meter HBK vzw naar Brasschaat

Onze meter Barbara en Peter onze voorzitter mochten een cheque in ontvangst nemen bij de Fity-One (Ladies) Club uit Brasschaat. Het bleek een mooi en gezellig avondvullend programma te zijn.         Bij deze nog een extra woord van dank voor Barbara die zo goed was een avond vrij te maken voor dit gebeuren en dat werd door de… Lees verder »

Te gast in Dessel-Witgoor

Op 01 mei was Help Brandwonden Kids vzw vertegenwoordigd met zijn preventiestand op de beurs voor gehandicapten te Dessel-Witgoor. HBK vzw dankt de organisatoren voor de uitnodiging.

HBK vzw in Bredene

Afgelopen vrijdag 4 maart waren Yvo en Peter op bezoek in Bredene. We waren uitgenodigd door het gemeentebestuur van Bredene om daar een cheque op te halen voor Help Brandwonden Kids vzw. De gemeente Bredene en met name de jeugddienst van de gemeente Bredene heeft de afgelopen maanden een bedrag van € 2.155,50 voor ons bijeen gebracht door de verkoop… Lees verder »

HBK vzw op bezoek in dagcentrum Heist od. Berg en Lier

help Brandwonden Kids vzw was te gast bij dagcentrum De Berg in Heist o.d Berg, waar ook de kinderen van De Oever, het dagcentrum van Lier,waren naar toe gekomen. Zij kregen een mooie uiteenzetting van Jos en Yvo over de werking van HBK vzw, het leven met brandwonden en de gevaren van vuur. Wie zijn wij? Dagcentrum De Berg en… Lees verder »

Heruitgave stripverhaal “Pas op, het brandt”

Help Brandwonden Kids vzw heeft in samenwerking met de Belgische BrandwondenStichting de heruitgave van het stripverhaal “PAS OP HET BRANDT” gerealiseerd. Dit stripverhaal handelt over brandwondenpreventie en is vlot leesbaar voor kinderen ….en volwassenen.

Help Brandwonden Kids vzw op bezoek bij Basisschool “Millekemol”

Op 10 en 11 februari werden brandpreventiedagen georganiseerd voor de kinderen en kleuters van de basisschool “Millekemol” in Mol-Millegem door Help Brandwonden Kids vzw. Dit in samenwerking met de “Molse Brandweer”, de ziekenwagendienst van het “Rode Kruis”, de hoofdverpleegkundigen van UZ Leuven Brandwondencentrum en kinderentertainer “De Charel”, tevens de peter van HBK vzw. De kinderen kregen, afhankelijk van hun leeftijd,… Lees verder »

Kinderen zingen voor kinderen… ”Driekoningen”

Kinderen zingen in de parochies van Leuven ten voordele van Help Brandwonden Kids vzw. Op 8 januari konden de kinderen, verkleed als koningen, zingen ten voordele van Help Brandwonden Kids vzw. Jammer genoeg gingen de hemelsluizen open en werden de kinderen getrakteerd op felle regenbuien. Zij werden doornat. Toch gingen de kinderen door met zingen en de collectebus werd zwaarder… Lees verder »

Nuclea schenkt mooi bedrag aan Help Brandwonden Kids vzw

De sectie atletiek van Nuclea Mol heeft een mooi bedrag van 1000 euro geschonken aan Help Brandwonden Kids vzw. Het team organiseerde haar vijfde bosloop waarvan de opbrengst volledig naar het goede doel gaat. De bestuursleden en medeorganisators van de “Nuclea Bosloop”, Brigitte Fontenelle en Leo Peeters, overhandigden trots de bijdrage aan Jos Lodewijckx van HBK vzw. Met dit geld… Lees verder »

Ronde Tafel ondersteunt HBK vzw

De leden van de Ronde Tafel hadden redenen te over om in het gezellige Stokt 21 met een grote glimlach rond te lopen. Zij konden diverse goede doelen en sociale projecten gelukkig maken met mooie bedragen. Deze bedragen werden door hen binnengereven via de subliem georganiseerde walking dinner. Onze vzw mocht 2500 Euro ontvangen.

Cafebazen Corbiestraat positief in de kijker

De cafébazen van de Corbiestraat hebben een kroegentocht georganiseerd op 10 november 2010 . De 1500 euro opbrengst van de kroegentocht werd geschonken aan de help Brandwonden Kids vzw. Een prachtig initiatief van de uitbaters die op deze manier alweer bewijzen dat zij het hart op de juiste plaats hebben.