Nieuwsarchief jaararchief

Toon enkel berichten van het jaar:

Beste Wensen voor 2013

Beste Allemaal, Rond deze tijd zien we met zijn allen terug op het voorbije jaar. Ook wij van Help Brandwonden Kids vzw doen dat en wel met enige trots. Op 21 oktober vierden we, op onze eerste Ontbijtdag, samen met onze leden en sympathisanten het vijfjarig bestaan van onze vereniging en keken daarbij terug op de reeds gerealiseerde zaken. Afgelopen… Lees verder »

Veilige tips voor de feestdagen !!

Brandende kaarsen Zet kaarsen in een stevige houder op een vlakke ondergrond. Gebruik geen kaarsenhouders die gemaakt zijn van plastic of ander makkelijk brandbare materialen. Houd brandende kaarsen buiten bereik van kleine kinderen en huisdieren. Houd brandende kaarsen weg van gordijnen en brandbare materialen zoals (papieren) versieringen. Steek kaarsen in kerststukjes niet aan. Kerststukjes zijn over het algemeen zeer droog.… Lees verder »

Opgelet met vuurwerk !!

De gevaren van vuurwerk. Vuurwerk is mooi, maar ook gevaarlijk. Om aan te geven hoe gevaarlijk het is, gebruikt men een gevarenklasse. Klasse 1.1 is de gevaarlijkste klasse, en klasse 1.4 is het minst gevaarlijk. 1.1: Gevaar voor een massa-explosie 1.2: Gevaar voor scherfwerking (dat betekent dat er kans is dat iets uit elkaar kan spatten en dat het scherven… Lees verder »

Kerstbenefiet Help Brandwonden Kids vzw for life!!

Na twee succesvolle jaren gaan we er in december nog eens helemaal voor! Op 15 december 2012 bouwen we de oprit alweer om tot een heus kerstdorp. Ook dit jaar gaat alle opbrengst naar de Molse organisatie die zich inzet voor kinderen met brandwonden. Iedereen is welkom om zijn/haar goed hart te tonen bij het drinken van een pintje, een… Lees verder »

Leerlingen Blankenberge steunen HBK vzw!!

BLANKENBERGE – De leerlingen van 5 Verkoop beleefden een spannende avond afgelopen vrijdag in hun school. In de Sint-Jozefshandelsschool stelden ze hun project voor aan hun ouders, leerkrachten en directie. Door het organiseren van enkele evenementen willen ze graag geld inzamelen voor hulporganisatie Help Brandwonden Kids vzw. Voor Delphine Stultjens, Cassandra Traens, Kim De Bruyne, Sarah Van De Kerkhove, Jennifer… Lees verder »

Bedankt !!

De directie van de” PVBA Asseneedse Dakwerken” opende een nieuwe opslagplaats voor hun bedrijf. Tijdens deze openingsplechtigheid werd aan de genodigden gevraagd geen cadeautjes te geven maar een vrije gift te doen voor het goede doel. Hier werd gekozen voor onze “Help Brandwonden Kids vzw” waarvoor oprechte dank.

De Brandweervrouwen

In tegenstelling tot de scheurkalender kan deze verjaardagskalender nog jaren mee. En natuurlijk de ruimte om alle verjaardagen en andere belangrijke gebeurtenissen op te schrijven. is te verkrijgen bij HBK vzw voor slechts 5 € of on-line te bestellen via www.brandweervrouwen.be

HBK vzw organiseert samenkomst voor kinderen met brandwonden

   “Help Brandwonden Kids vzw” organiseerde in Center-Parcs Erperheide voor de vierde keer op rij een jaarlijkse SUPERDAG voor kinderen met zware brandwonden. Ook de ouders, hun broers en  zusjes waren van de partij. Er werden een 60-tal patiëntjes ingeschreven. Zij verzamelden ’s morgens in Center Parcs. Er  werd hen een rijkelijk  ontbijtbuffet aangeboden om daarna in het prachtige subtropisch… Lees verder »

Bedankt Stenehei Kermis !!

Vrijdag 18 augustus  was het feest op Stenehei in Dessel. De vele bedrijven  die zich op deze site bevinden richtten voor de 2° maal “STENEHEI-KERMIS “ in. Het was dit jaar een schot in de roos met het vele volk dat kwam opdagen. De bedoeling van dit initiatief is om het sociale contact met de bedrijven onderling te stimuleren.  De… Lees verder »

Nuclealoop 16 september

zondag 16 september 2012 start: vrij vertrekken tussen 9.00 – 10.00 uur deelname: 5 euro afstanden: 5 – 10 – 15 en 20 km overwegend bos- en landwegen, prachtige omgeving sportdrank en water voorzien alle 5 km vertrek en aankomst: Sportclub Nuclea (sck- vito) inschrijven – kleedruimtes: Sportaccommodatie Nuclea Boeretang 2400 Mol gratis bewaring van sporttassen km aanduiding meer informati… Lees verder »

Anke Bouwens organiseerde met succes firefashion

ANKE BOUWENS ORGANISEERDE MET SUCCES FIREFASHION Anke Bouwens had een mooi initiatief bedacht voor haar jaaropdracht van de school H.Graf in Turnhout. Als studente in de afdeling “Creatie en Patroon” wist zij op een sublieme wijze een modeshow te organiseren in het Parochiecentrum te Mol Ginderbuiten. Er was grote belangstelling voor haar initiatief en had ook als doel om de… Lees verder »

HBK vzw op bezoek bij basisschool ‘De Toren’

Op 9 maart werd er een brandpreventiedag georganiseerd voor de kinderen en kleuters van de basisschool “De Toren” in Mol-Achterbos door “Help Brandwonden Kids vzw”. Dit in samenwerking met de “Molse Brandweer”, de ziekenwagendienst van het “Rode Kruis”, de hoofdverpleegkundigen van UZ Leuven Brandwondencentrum en kinderentertrainer “De Charel”, tevens de peter van Help Brandwonden Kids vzw. De kinderen kregen, afhankelijk… Lees verder »

Nieuw lokaal HBK vzw

We zijn trots op ons nieuw lokaal met dank aan onze allround man duiveltje doe het al den Yvo die alles netjes in orde heeft gebracht. We willen ook nog de firma Bouwmaterialen Huysmans bedanken waar we 4 jaar lokalen ter beschikking hebben gekregen.

ZEER MOOI INITIATIEF VAN DE OUDERS VAN PATIËNTJE DAAN

ZEER MOOI INITIATIEF VAN DE OUDERS VAN PATIËNTJE DAAN Omdat HBK vzw al veel heeft gedaan voor ons zoontje Daan Polders heb ik de organisatie voorgedragen voor een geldprijs die wordt uitgereikt door mijn werkgever. De uitreiking gebeurde op zaterdag 17 december, tijdens ons personeelsfeest. Wij kunnen 1000 Euro overmaken aan HBK vzw. Ik hoop dat ik op deze manier… Lees verder »