Nieuwsarchief

Toon enkel berichten van het jaar:

Afhaalgerechten tvv HBK vzw

Let op: Bestellen voor 30 september 20u !

Steps on Fire editie 2023

Wees er snel bij want de plaatsen zijn snel ingenomen !!!

Dank u wel Cars Coffee & More

Op 21/7/23 hadden wij onze goededoelendag voor Help Brandwonden Kids in samenwerking met Wheels on Fire van Patrick Valenberghs. Wij, Hilde en Frans en ons geweldige Cars Coffee & More Team en de tombola van Sieke Grzyb, zijn zeer blij dat wij deze cheque hebben kunnen overhandigen. Samen met de opbrengst van Patrick is het totaal meer dan € 5000.… Lees verder »

Kiwanis Geel golft voor het goede doel

Afgelopen weekend organiseerde serviceclub Kiwanis Geel een zogenaamde ‘charity golf’ op het golfterrein van Steenhoven Country Golf in Postel. Een deel van de opbrengst werd geschonken aan de Molse vzw Help Brandwonden Kids. Help Brandwonden Kids biedt ondersteuning voor kinderen met brandwonden en hun familie. Gezien het welzijn van kinderen de leden van serviceclub Kiwanis nauw aan het hart ligt,… Lees verder »

Doe je aankopen via Trooper en steun zo HBK vzw

“Help ons om kinderen met brandwonden te helpen”… en doe je on-line aankopen via Trooper. Er is geen prijsverschil tussen een online aankoop met of zonder Trooper. Het enige verschil is dat je nu via de Trooperlink naar de online shop van jouw keuze surft. Terwijl je verder online shopt zoals altijd, houdt deze de link bij welke vereniging je… Lees verder »

Zilvermeerrun op 15 oktober

Trailrun: start 9u30 27 km – 10u30 7 en 17 km Stratenloop: start 13u45 Kidsrun – 14u 5 en 10 km Info en inschrijven op www.zilvermeerrun.be

Night Fever, Tribute to the Bee Gees

Saturday Night Fever              Stayin’ alive  How deep is your love? I started a joke            You win again Hoorde je vroeger graag de muziek van de Bee Gees? Wel, dan doet zich de gelegenheid voor om nog een keertje mee te swingen op de bekende liedjes. Night Fever brengt op zaterdag 28 oktober 2023 een ‘Tribute to  the Bee Gees’. Je… Lees verder »

Rock For Charity

Organisatie: vzw Biker Friends Wanneer: 27 januari 2024 Locatie: PC Witgoor, Meistraat 150 te Dessel Voorverkoop: 7€ (Miloheem, Milostraat 13 te Mol-Millegem en De Keeper, Meistraat 155 te Dessel) Kassa : 9€ Deuren: 20.00u

Weer een “Lejo spaarpotje” voor Help Brandwonden Kids vzw

Mol, Dinsdag 29 augustus 2023 om 08:54 Leo Joris van broodjeszaak Lejo in de Molse Statiestraat schenkt voor de tweede maal een mooi gevuld spaarpotje aan vzw Help Brandwonden Kids. Penningmeester Chris van Hoof penningmeester van vzw Help Brandwonden Kids mocht de spaarpot met een gewicht van 4.945 gram in ontvangst nemen. Help brandwonden Kids bedankt Leo en al zijn… Lees verder »

14/8/2023: Zomerkamp Pinocchio

In naam van het ganse 29-personen-tellende-monitorenteam en de 47 kinderen : een ZEER grote DANKJEWEL om ons Zomerkamp mobiel te willen sponsoren !  De gehuurde Fordminibus viel bij alle chauffeurs absoluut in de smaak, en er is dus veel mee gereden tijdens de FANTASTISCHE kampweek ! Luk Bernaert Logistiek verantwoordelijke Zomerkamp VZW Pinocchio 2023

Weer een HBK spaarpotje gevuld in café Central te Balen

” Dank U wel ” bazin Julienne en al haar trouwe klanten van café Central in Balen voor hun steun aan vzw. Help Brandwonden Kids, een vzw voor kinderen met brandwonden . Bestuurslid Yvo Geerts mocht een leuk gevuld spaarpotje ontvangen uit de handen van Julienne. Nogmaals dank allemaal .

10de Westels Retro Festival

Help Brandwonden Kids vzw is verkozen als het goede doel voor het 10de Westels Retro Festival en wenst hiervoor de organisatie alvast hartelijk te bedanken. Het event, met tal van activiteiten waaronder een vrije oldtimer rondrit, gaat door op zondag 3 september in het Kasteelpark Westerlo aan het gemeentehuis in de Boerenkrijglaan. Iedereen is van harte welkom vanaf 11:00u.

Manu, Jarne en Tuur liepen de Antwerp 10 miles tvv HBK

Onze voorzitter mocht van deze 3 straffe mannen maar liefst 3420 € ontvangen !!! Dank je wel voor jullie inzet tijdens voor en na de 10 miles van Antwerpen. Toppers!!!

Steun het QWIEK.UP project

Help Brandwonden Kids vzw en Stichting Brandwonden bundelen hun krachten om kinderen met brandwonden te helpen door het Qwiek.up visuele ontspanningsapparaat aan te bieden aan brandwondencentra. QWIEK.UP IS EEN NUTTIG HULPMIDDEL OM DE AANDACHT VAN KINDEREN TE TREKKEN EN HEN TE ONTSPANNEN TIJDENS DE VERZORGING Een nuttige afleiding tijdens de verzorging. Stimuleert en mobiliseert de beweging. Kalmeert en bevordert rust/slaap.… Lees verder »

Kinderraad Mol schenkt mooie cheque aan HBK

De kinderraad van Mol organiseerde samen met de dienst jeugd en sport op zondag 28 mei een heuse kinderfuif voor alle kinderen van de lagere school in hun gemeente, dit met groot succes. De kinderburgemeester van Mol Feie Aerts overhandigde op woensdag 14-06-2023 een cheque met de totale opbrengst van 1374.80 € aan bestuurslid Yvo Geerts van vzw. Help Brandwonden… Lees verder »

Joke zamelt maar liefst 7.500 euro in om zwaarverbranden zoals zijzelf te helpen: “Het is nog elke dag een strijd”

Joke Massart uit Kortenaken heeft na een geldinzameling op een infodag in september vorig jaar maar liefst 7.500 euro ingezameld. Die cheque overhandigde ze onlangs aan de organisaties Help Brandwonden Kids en de Stichting Brandwonden. Joke raakte in 2018 zelf zwaar verbrand toen ze een frietketel over haar kreeg. Bron: Vanessa Dekeyzer Woensdag 7 juni 2023 om 15:11

Rotary Mol schenkt 39.000 euro aan acht goede doele

Serviceclub Rotary Mol heeft bijna 40.000 euro ingezameld voor het goede doel. De cheques werden vrijdag overhandigd aan liefst acht verschillende vzw’s. Rotary Mol zet zich voor regionale, nationale en internationale goede doelen voor mensen die het moeilijk hebben in onze maatschappij. “Dit kan gaan over mensen in armoede, mensen die in slechte gezondheid verkeren, kortom mensen die een helpende… Lees verder »

Kinderfuif voor het goede doel op zondag 28 mei

De kinderraad van Mol organiseerde samen met de dienst jeugd en sport op zondag 28 mei een heuse kinderfuif voor alle kinderen van de lagere school in hun gemeente. De krachten werden gebundeld, er werd enthousiast reclame gemaakt en er waren bijna 150 inschrijvingen! Zowel de kinderraad zelf, als hun ouders zorgden er mee voor dat de zaal werd klaargezet,… Lees verder »

Dames van Lions Atomiq Mol verdelen 30000 euro aan 12 goede doelen

Bron: Lions Atomiq Dankzij onze geslaagde koekenverkoop hebben we meer dan 30.000 euro kunnen uitdelen! Onze projecten waren: Aiko, vzw huis van het kind Baldemore, vzw Help brandwonden kids, vzw MPI Oosterlo, vzw Rugendo, vzw Den Brand, nazorg baarmoederhalskanker, vzw de Witte Mol, Min Mol, G basket, Geel, vzw de Schakel, de Waaiburg en Ispahan!

Koop bij Cent pur Cent en steun zo HBK vzw

Bij het kopen van een pakketje “SOS Dry Safe Kit” doneert Cent pur Cent telkens 1 euro aan Help Brandwonden Kids. Zie https://centpurcent.com/collections/gifts/products/sos-dry-safe-kit voor meer informatie.

Steps On Fire schenkt HBK een recordbedrag van 40074€

Niet toevallig tijdens de week van de vrijwilliger schonk Steps on Fire tijdens een gezellig samenzijn in het Miloheem de opbrengst van hun jaarlijkse benefietwandeling aan VZW Help Brandwonden Kids. Dromen zijn bedrog maar na enkele keren goed in de ogen te wrijven komen ze toch weer uit. Op de cheque stond het zwart op wit….. € 40.074,12 mocht Steps… Lees verder »

Dank u wel Poire & Provence

Ook in 2023 kan Help Brandwonden Kids vzw rekenen op de steun van Poire & Provence   (Oudestraat 18, 3990 Peer)   Merci Patrick Valenberghs en co voor jullie bezoekje.  

De spaarpot van Broodjeszaak LeJo

In Juli werd een spaarpotje geplaatst op aanvraag van de eigenaar van een broodjeszaak in de Statiestraat in Mol . Klanten konden hier hun centjes doneren voor Help Brandwonden Kids. Vandaag werd het spaarpotje afgeleverd bij een bestuurslid van de vzw door uitbater Leo . Dit bracht een mooie som op van meer dan 100 € en de spaarpot werd… Lees verder »

Oesterfeesten Nieuwpoort steunen HBK vzw

Hallo  Na jarenlang pannenkoeken en koffie te verkopen op de oesterfeesten in Nieuwpoort, Iedereen dank daarvoor. Steunen wij HBK  help Brandwonden kids omdat wij dat heel belangrijk vinden wat jullie allemaal doen ,ook die preventie in de scholen… heel belangrijk .  Daarom staan en steunen wij nog steeds HBK. En wensen jullie nog veel succes .  Lisette & Leanda  Namens… Lees verder »

Mollenrit vrienden en vzw hijeedem steunen Help Brandwonden Kids vzw

De 22ste Mollenrit heeft met al zijn activiteiten zoals straatcafé, mountainbike, bosloop, all-road, live optredens, motorritten, kidswknd, kerstconcert en de vzw hijeedem in totaal €22 000 geschonken aan Help Brandwonden Kids vzw. DANKUWEL Mollenrit Vrienden, vrijwilligers, sponsors, sympathisanten en gemeentebestuur !!!

Wandelen voor HBK in de dodentocht

Patrick Valenberghs en zijn wandelvrienden stappen de dodentocht ten voordele van Help Brandwonden Kids vzw. Dit jaar zal hij samen met een vriend de rolstoel van een gekwetste wandelvrien tot aan de aankomst trachten te duwen. HBK vzw wenst hen alvast veel succes en dankt ieder van de groep voor hun steun.

Dank u wel ” The Wrap House”

De studenten van het 4de middelbaar van de Sint Lambertusschool te Westerlo deden een gift aan HBK vzw. Deze schenking was de winst uit hun onderneming die zij dit jaar oprichtten. HBK vzw is hen uitermate dankbaar. Het is heel mooi dat leerlingen uit het middelbaar onderwijs kinderen met brandwonden willen ondersteunen.

Serviceclub Kiwanis Geel golft ten voordele van Help Brandwonden Kids vzw.

Op 15 mei organiseerde Kiwanis Geel in samenwerking met Kiwanis Kasterlee een benefiet golftornooi. Locatie: Nuclea golfterrein te Mol Goede doel: Help Brandwonden Kids vzw (HBK vzw). Na de prijsuitreiking werd uit handen van de voorzitter van Kiwanus Geel, Patrick Luts, een cheque van 3240€ overhandigd aan het afgevaardigde HBK vzw bestuurslid. Deze laatste gaf een korte toelichting over het… Lees verder »

Steps On Fire doet het weer

dinsdag, 29 maart, 2022 Alles voor het goede doel Benefietwandeling Steps On Fire heeft € 27.823,10 opgeleverd voor Help Brandwonden Kids. Vorige week vrijdag werd de totale opbrengst van de voorbije Steps On Fire wandeling 2021 uitgereikt aan de Help Brandwonden Kids vzw. Meer dan 500 deelnemers stapten van het station van Hasselt tot in Mol en nog eens 400… Lees verder »

FVV-Mol steunt Help Brandwonden Kids

Mol – De vereniging FVV-Mol (Forum van Vlaamse Vrouwen) steunt elk jaar een goed doel. Dit jaar is het Help Brandwonden Kids vzw. FVV- Mol houdt jaarlijks een ledenfeest in februari. Daarnaast organiseert de vereniging culturele uitstappen, een lezing en wandel- en fietstochten. Ook steunen ze jaarlijks een goed doel. Zo overhandigt FVV-Mol een cheque van 500 euro aan Help… Lees verder »

Ronde Tafel Mol steunt HBK vzw

Onze secretaris mocht op 3 februari een cheque met het mooie bedrag van 1250€ in ontvangst nemen. Het ganse HBK bestuur en zeker ook de brandwondenpatiëntjes danken Ronde tafel Mol voor de zeer welgekomen steun.

Steun Help Brandwonden Kids vzw

Kinderen met brandwonden hebben NOOD aan UW STEUN. Tijdens deze pandemie gebeuren meer ongevallen met ernstige brandwonden bij kinderen. Zij verdienen uw medeleven. U steunt hen via een gift op rekeningnr. : BE25 7785 9883 2282 van Help Brandwonden Kids vzw. Een fiscaal attest bekomt u in de maand maart 2022 en hierdoor verdient u tot 45% van uw gift… Lees verder »

Vabco Mol loopt voor HBK vzw

Vabco Mol organiseert elk jaar de Zilvermeerloop tijdens het weekend van de Crosscup Mol. Liefhebbers kunnen op zaterdag de trailloop wandelen of lopen. Zij kunnen kiezen uit afstanden van 6 km tot 20 km. Voor mensen met buggy en rolstoel, waarvoor de trailloop ontoegankelijk terrein is, wordt er een lus voorzien op het domein van het Zilvermeer van 2,5 km.… Lees verder »

Artikel uit GVA met vermelding Help Brandwonden Kids vzw.

Wat een moedige, knappe kerel. Wij , H.B.K vzw, zijn trots dat we iets positiefs kunnen bij brengen bij de kinderen en ouders. Otis Guiguilé-Pietsch (10) uit Antwerpen is een mondig kereltje. Zijn papa Laurent moet amper tussenkomen in het gesprek. Otis antwoordt enthousiast en open-minded op al onze vragen. Aarzelingen zijn niet aan hem besteed. Zelfs het moment waarop… Lees verder »

Lasagnes met een hart steunt nu ook HBK vzw

We zijn verheugd om een ​​samenwerking aan te kondigen met ‘Lasagnes met een Hart’. Lasagnes met een Hart ondersteunt onze vzw Help Brandwonden Kids. Zij doen dit door een deel van de opbrengsten van hun verkoop van maaltijden door te storten aan verenigingen met een goed doel waaronder Help Brandwonden Kids vzw. Voor meer info en bestellingen van producten neem… Lees verder »

Whaw …wat een topprestatie van Stephanie !!!

Stephanie bakt ze bruin…de wafeltjes ten voordele van Help Brandwonden Kids vzw. Namens het ganse HBK vzw en SOF bestuur …Bedankt Stephanie voor je pracht prestatie!!!    

Dank u wel Mollenrit vrienden !!!

Een dikke, dikke merci aan onze Mollenrit vrienden en iedereen die het mede heeft mogelijk gemaakt om dit mooie bedrag bijeen te krijgen in deze bizarre tijden. TOP. 18000 x bedankt. namens het HBK vzw bestuur ———————   Bericht van Mollenrit vzw   Onze “peter” Joël Smets heeft tijdens een kort moment de cheque van de 21ste Mollenrit kunnen geven… Lees verder »

Dank u wel Kleuterschool ‘De Spelewei Looiend’ in Retie

Help Brandwonden Kids vzw. bracht vandaag een bezoek aan de erg mooie kleuterschool ‘De Spelewei Looiend’ in Retie. Deze kleuters ontvingen de voorbije weken de eerste preventielesjes over de risico’s die er zijn om brandwonden op te lopen. Het was voor de bestuursleden van Help Brandwonden Kids vzw. hartverwarmend om te beleven hoe enthousiast de kleuters reageerden en wat zij… Lees verder »

Deze tekst zo mooi verwoord door de moeder van een brandwondenpatiëntje. Dank u wel!

Augustus 2016 zijn wij als gezin lid van de brandwondenclub. Een club waar je als ouder liever niet bij hoort. Zéker niet als het een club is, waar jouw kind het erelid van is. Het zijn maanden, wat zeg ik, jaren van miserie. Mentale pijnen voor jou als ouder, maar de ergste fysieke pijnen zijn voor je kind. Je zou… Lees verder »

Vlaams Belang Marathon tvv Help Brandwonden Kids vzw – Loop mee!

Vlaams Belang Mol organiseert een ware marathon. U leest het goed! 42 kilometer lopen en dat allemaal om de organisatie Help Brandwonden Kids te ondersteunen.  U kan natuurlijk ook kiezen voor een andere afstand namelijk 6 – 12 of 18 km. Alles vindt plaats op 16 oktober 2021 om 14 uur en het vertrek en de aankomst zijn voorzien aan de… Lees verder »

(Ge)varenwinkel festival 2021

Gevarenwinkel, bedankt voor de steun, de mooie woorden, de goede ontvangst. Bestuur, vrijwilligers, sponsors en het fantastisch publiek. Jullie zijn een top team !!!!  

Dank u wel Lions Atomic Mol voor jullie steun !

The power of WE SERVE Door de coronapandemie zijn heel wat van de activiteiten van de Molse serviceclub Lions Atomic in het water gevallen. Niettemin bleven ze – onder het motto “we serve” – actief. Door hun succesvolle koekjesverkoop hebben zij in deze moeilijke periode toch een bedrag van €31.000 kunnen besteden aan hun goede doelen en sociale projecten. Volgende… Lees verder »

Succesvolle VacGin actie Rotary Mol

De VacGin actie die Rotary Mol heeft opgezet tvv Help Brandwonden Kids Vzw. was duidelijk een schot in de roos. Dank u wel allemaal voor de steun!!!

Dank u wel “Ronde Tafel Mol” voor jullie steun!!!

Ook in tijden van Corona heeft De Ronde Tafel Mol een mooie inspanning geleverd om de kinderen met brandwonden te blijven ondersteunen. Onze HBK vzw secretaris heeft uit handen van Carl Dekoninck in naam van “De Ronde Tafel Mol” een cheque mogen ontvangen van 1.500 €. (omwille van Corona kon de traditionele plechtigheid natuurlijk niet plaatsvinden) Namens het HBK vzw… Lees verder »

HBK vzw. onbijt was weer een succes

Een dikke dikke merci aan iedereen die er voor heeft gezorgd dat het HBK ontbijt/brunch een groot succes was. BEDANKT ALLEMAAL !!! Voor meer dan 700 personen werd een ontbijt- en/of brunch box besteld. Dit komt overeen met 3000 pistolets, 2100 croissants en koeken, 40 kg gehaktballen, 1200 mini pensen, 700 potjes fruitsla (volledig met de hand gesneden), meer dan… Lees verder »

Ondanks corona …. zeer succesvolle acties van Steps On Fire !!!

    Van een verrassing gesproken !! Om zo een schitterend bedrag in deze moeilijke tijden bij elkaar te krijgen is niet vanzelf sprekend. Daarom beste wandelaars, sponsors, sympathisanten ,gulle kopers, Nisken, Dieter, Patrick, Rik en Marc en iedereen die zijn steentje heeft bij gedragen 17910 X bedankt !!!!   Vanwege het H.B.K team en zijn patiëntjes   Hieronder de… Lees verder »

Bedankt Borealis “Kilometervreters”

Succesvolle Borealis Kilometervreterchallenge voor het goede doel. De werknemers van Borealis Beringen/Geleen gingen al wandelend, lopend en fietsend de Kilometervreterchallenge aan voor het goede doel. Ze konden zelf een ‘goed doel’ voorstellen en via een poll werd Help Brandwonden Kids vzw. geselecteerd. Na liefst 27.049 km kunnen ze € 3.000 schenken aan HBK. Hiermee ondersteunen ze brandwondenpatiëntjes en hun gezinnen… Lees verder »

Dank aan GTS en onze vrienden van Steps On Fire

De warmste week van GTS Onze 3de donatie van de week is voor HBK Help Brandwonden Kids vzw overhandigd door Gunther Bulterijs, dispatcher Benelux en Wendy Van de Putte, HR Officer. Deze organisatie steunt het financiële deel van de behandeling voor kinderen met zware brandwonden zoals een genezingsproces door kuurkampen, speciale drukpakken, speelgoed,…  Initiatieven zoals Steps On Fire, een jaarlijkse… Lees verder »

Dank u wel vrijwilligers van HBK vzw

5 december Internationale dag van het vrijwilligerswerk !!!   Wij zijn ontzettend trots dat wij steeds op een grote enthousiaste groep vrijwilligers kunnen rekenen. Ook in dit speciale jaar willen we jullie allen danken voor de mooie woorden en al de moeite die jullie doen om ons te steunen. TOP……   Bij deze willen wij, HBK vzw en al de… Lees verder »

Koop nu “MollekeGin” tvv HBK vzw

Dank aan onze vrienden van de Mollenrit die, in dit moeilijke corona-jaar, ook een extra actie hebben opgezet ter ondersteuning van HBK vzw.        

Extra corona vrije activiteiten van Steps On Fire

Hey Steppers Zoals aangekondigd blijven we in 2020 niet bij de pakken zitten! Steps on Fire heeft 5 wandellussen uitgestippeld doorheen het mooie Kempenlandschap (zie foto’s). De routes worden vanaf 21 augustus tot 31 december te koop aangeboden via ticketkantoor.nl.   De opbrengst gaat integraal naar Help Brandwonden Kids!   Na aankoop van een wandellus ontvang je een duidelijke en… Lees verder »

!!! Aftrekbaarheid van fiscale giften verhoogd van 40% naar 60%

Het Ministerie van Financiën verhoogde de aftrekbaarheid van fiscale giften van 40% naar 60%. Hierdoor worden giften vanaf 40 € aan Help Brandwonden Kids vzw nog interessanter en overigens broodnodig voor onze werking zeker in een jaar waar zeer veel activiteiten ten voordele van HBK vzw omwille van Corona dienen geschrapt. Alvast bedankt voor uw mogelijke gift!!! PS: Dit kan… Lees verder »

Fotozoektocht tvv HBK vzw

Beste HBK vzw sympathisanten, Heb jij een oog voor details of ben je een echte speurneus en wil je HBK vzw steunen ? Dan is deze fotozoektocht zeker iets voor jou. Ideaal dus als wandel of fietsuitstap met het ganse gezin of met vrienden. Te verkrijgen voor 5 € bij Perswinkel ’t Pleintje Ginderbroek 18 (waar tevens ook de start… Lees verder »

Verbied de cowboysteak !!!

Het bakken van een cowboysteak is niet zonder gevaar….lees bijgevoegd krantenartikel (klik op de blauwe titel)  

Lions Atomiq Mol steunt HBK vzw

Aan Lions Atomic Mol, namens het ganse HBK vzw bestuur …..Hartelijk dank voor jullie welgekomen ondersteuning !!! …en gezien deze nare corona tijden…hou jullie gezond ! Bericht van communicatiedienst Mol: De Molse vrouwelijke Lionsclub verzamelde met tal van acties maar liefst 29.250 euro. Dit bedrag willen ze graag schenken aan lokale projecten die zich inzetten voor zorgbehoevenden, meer bepaald kwetsbare… Lees verder »

Fifty-One Geel schenkt deel opbrengst Charity Biking Event aan HBK vzw

Het Charity Biking Event dat serviceclub Fifty-One Geel op 7 maart organiseerde was weer een succesvol gebeuren. Na de vele dagen van regen en koude hadden ze op zaterdag 7 maart een zonnige dag zonder regen …op zondag was er weer volop regen…ge moet het maar “verdienen” hé!!! Er waren 8 goede doelen en Fifty-One Geel heeft 1250€ op rekening… Lees verder »

Dank u wel KWB Meerhout-Berg

Na de nodige uitleg over de werking en de projecten van Help Brandwonden Kids vzw heeft onze secretaris een cheque van 700€ mogen ontvangen van KWB eensgezind Meerhout -Berg. Namens het HBK vzw bestuur en de brandwondepatiëntjes….hartelijk dank aan allen die hiertoe hebben bijgedragen.

Dank u wel Rotary Geel

HBK vzw voorzitter Peter van Gompel heeft net een mooie cheque van 1000€ ontvangen van de Rotary Geel. Hartelijk dank voor deze bijdrage!  

Dank u wel Ladies!!!

Ladies Circle Mol had ook dit jaar aandacht voor onze vzw. Voor HBK vzw waren onze voorzitter Peter en gebruikelijke fotograaf Yvo aanwezig. Dit jaar kon Yvo zelf eens op de foto om de cheque in ontvangst te nemen. Hartelijk dank aan al de Ladies vanwege het ganse HBK vzw bestuur!!!

Provinciale Basisschool Voeren steunt HBK vzw

De provinciale basisschool te Voeren heeft een actie op touw gezet ten voordele van Help Brandwonden Kids vzw Eerder had HBK vzw er preventielessen geven en werden er ook preventie Doe dozen geschonken. Dankzij de inspanningen van de ganse school en sympathisanten mochten de afgevaardigde bestuursleden van HBK vzw  een cheque ontvangen van 2000€. Hartelijk dank aan ieder die er… Lees verder »

NIKE ambassadeurs-voor-een-betere-wereld steunen HBK vzw

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert een afvaardiging van het NIKE personeel een kerstmarkt waarvan de opbrengst geschonken wordt aan verschillende goede doelen. Een van de gelukkige goede doelen was HBK vzw. HBK vzw bestuursleden Jo en Jan mochten een cheque van 1589€ ontvangen. Deze opbrengst werd gerealiseerd dankzij de inspanningen van de NIKE kapiteins voor HBK vzw Inge Lenaerts & Els… Lees verder »

Dank u wel Molse Ronde Tafel 47

Op donderdag 6 februari heeft de Ronde Tafel 47  (RT47) uit Mol 20 goede doelen blij gemaakt. Er werden voor +/- 33000 € cheques uitgedeeld. HBK vzw mocht uit handen van hun RT47 peter Carl De Coninck een cheque van 1850€ ontvangen. Hartelijk dank aan RT47 en al hun medewerkers die voor dit succes gezorgd hebben!!!  

Steps On Fire schenkt HBK vzw 29.435€

Amai, amai wat een bedrag !! Beste Steps On Fire vrienden, sponsors, wandelaars en iedereen die zijn steentje heeft bij gedragen wat een top prestatie!!! 29435 x bedankt allemaal vanwege het HBK vzw bestuur Tijdens onze vrijwilligersdrink in Café Iet Anders in Mol-Ezaart is het bedrag van de cheque voor Help Brandwonden Kids vzw bekend gemaakt. Maar liefst €29.435,43 heeft… Lees verder »

Warmste Week: DANK U WEL voor jullie inzet!!!

Help brandwonden Kids vzw dankt ieder die heeft bijgedragen tot één van de vele acties die voor HBK vzw georganiseerd werden. Het doet enorm deugd om te ervaren hoeveel mensen de vele brandwondepatiëntjes een warm hart toedragen. Een dikke proficiat en een grote pluim voor jullie allemaal!!! Dank u wel!

Gemeentelijke Basisschool ’t Centrum Houthalen loopt warm voor HBK vzw

De kleuters, de leerlingen lager onderwijs en leerkrachten van de Gemeentelijke Basisschool hebben zich een vol uur ingezet op de looppiste vlakbij de school. Zij deden dit met volle overgave om zoveel mogelijk Euro’s te verzamelen voor Help Brandwonden Kids vzw. Via “de warmste week” van StuBru werd het een mooi bedrag van 4005,27 € geschonken aan HBK vzw. Hartelijk… Lees verder »

St-Jozef school Geel kookt tvv HBK vzw

In het kader van “De Warmste Week” hebben de leerlingen van de St-Jozef school te Geel stoofvlees met frietjes klaargemaakt voor +/- 260 personen. Het goede doel waarvoor zij hun lekkere maaltijd bereidden was Help Brandwonden kids vzw. Bedankt aan de leerlingen, begeleiders en allen die hebben bijgedragen tot het succes van dit eetfestijn! PS: het was allemaal zeeeer lekker… Lees verder »

Fifty One Geel steunt HBK vzw

Ook in 2019 was Help Brandwonden Kids vzw een van de goede doelen van service club Fifty One Geel. HBK vzw mocht van hen een cheque ontvangen van 2000€. Dank u wel 51 Geel… en dit zeker namens de vele brandwondepatiëntjes alsook van het ganse HBK vzw bestuur !!!

vzw Mollenrit schenkt HBK vzw 19.000€

Het bestuur van vzw Mollenrit heeft een cheque van maar liefst 19.000 euro overhandigd aan de Help Brandwonden Kids vzw. “We hebben voor dit project gekozen omdat kinderen alle ondersteuning verdienen die er kan gegeven worden”, klinkt het. Het geld is de opbrengst van activiteiten die vzw Mollenrit dit jaar in hun 20ste jubileumjaar hebben georganiseerd, waaronder het jaarlijkse motorevenement.… Lees verder »

Sport Vlaanderen : Ambtenaren sporten voor goede doelen

6336 werknemers van de Vlaamse overheid namen deel aan de eerste Sport- en Beleefdagen van de Vlaamse overheid. Dat is de opvolger van de Sportdag voor ambtenaren, die een make-over kreeg. Men kon kiezen voor 3 goede doelen waarvan Help Brandwonden Kids vzw er eentje was. De werknemers bepaalden zelf aan welk goed doel hun inschrijving moest toegewezen worden. Voor… Lees verder »

Rotary Mol steunt vele goede doelen waaronder HBK vzw

Rotary Mol heeft in totaal 35.000 euro overhandigd aan een reeks goede doelen. De serviceclub heeft het hele jaar door verschillende evenementen georganiseerd om geld in te zamelen, zoals het maatjes event op ’t Kristallijn in Mol. De 35.000 euro die werd ingezameld gaat onder meer naar De Witte Mol, vzw Lymphedemia, Help Brandwondenkids vzw, Armen te Kort, Think Pink,… Lees verder »

Dank u wel Lions Atomiq Mol

Samen met nog andere goede doelen mocht H.B.K. van Lions Atomic Mol een schenking ontvangen. Dank u wel Lions Atomic !!!    

Motorvereniging The Tribe uit Berendrecht schenkt HBK vzw 2.500€

Motorvereniging The Tribe uit Berendrecht heeft een gift van 2.500 euro geschonken aan de Molse Help Brandwonden Kids vzw, dat kinderen met brandwonden steunt. Met hun jaarlijkse oldtimerevenement ‘When Bikes meet Cars’ steunen de bikers telkens een goed doel. Dit jaar viel de keuze dus op de vzw uit Mol. Dank u wel Bikers !!!

De Wombatjes van “De Klimboom” uit Balen steunen HBK vzw

Op 3 juni mocht Help Brandwonden Kids vzw (HBK vzw) de mooie cheque van 458,18€ in ontvangst nemen van de leerlingen van Juf Emilie van Freinetschool “De Klimboom” te Balen. Dit bedrag werd bekomen nav “de droom van Juf Emilie” waarin HBK vzw het goede doel was. Samen met haar leerlingen “de Wombatjes”, de hulp van klasmama Joke en klaspapa… Lees verder »

Cadé Aartselaar “STRAPT” ten voordele van Help Brandwonden Kids vzw

Via Doe-koffers en de infostand van Help Brandwonden Kids vzw sensibiliseerde de Gemeentelijke basisschool Cadé te Aartselaar hun kleuters/leerlingen rond gevaren van brand, risico’s en gevolgen van brandwonden. Na hun STRAP-dag (Stap-Trap) activiteit op 30 april mocht HBK vzw de opbrengst van hun sponsortocht in ontvangst nemen. Dikke merci aan alle sponsors, ‘stappers en trappers’, directie/leerkrachten en ouders/helpers.

Dank u wel Ladies Circle Zolder !!!

Dankzij allerlei activiteiten heeft Ladies Circle Zolder het mooi bedrag van 3000€ kunnen overmaken aan Help Brandwonden Kids vzw. Op initiatief van HBK vzw zullen de door de Ladies geselecteerde scholen voorzien worden van de nodige Brand- en Brandwonden preventie Doe Dozen. Dank u wel Ladies Circle Zolder voor de ondersteuning van ons preventie project!!!

Café Primeur en Jara gaan voor het goede doel

Café Primeur nodigde iedereen uit om te komen ontbijten en schonk per persoon een bedrag, samen met een goed gevulde rospot, aan Help Brandwonden Kids vzw. Ook Jara verkocht kerstkaartjes voor het goede doel en samen met café Primeur schonken zij € 1500. Dank u wel Jara en café Primeur voor jullie initiatief !!!

Dank u wel Ladies Circle Mol!!!

Dinsdag mocht Help Brandwonden Kids vzw van Ladies Circle Mol een cheque met het mooie bedrag van 2000€ ontvangen. Dit bedrag hebben de Ladies verzameld dankzij hun evenementen die ze hebben opgezet voor hun goede doelen. Het HBK vzw bestuur dankt Ladies Circle voor hun inspanningen en hun gulle gift!

Dank u wel Nike!!!

De jaarlijkse NIKE ELC KERSTMARKT resulteerde in een fijn bedrag van 941 € dat Inge en Els (en ook in naam van de kapiteins van de kraampjes) aan HBK vzw. mochten overhandigen. Vanwege het HBK vzw bestuur ….”Dank u wel aan de ganse Nike ploeg voor dit mooie bedrag!!!”  

Steps On Fire schenkt fantastisch bedrag aan HBK vzw!!!

De 4de editie van Steps On Fire was weer een enorm succes. Om en bij de 700 wandelaars waren present op deze uniek wandeling. Deze actie ten voordele van Help Brandwonden Kids vzw zorgde ervoor dat er een cheque van 19.856,28€ kon overhandigd worden aan de voorzitter van HBK vzw. Hartelijk dank aan de organisatie, wandelaars, sponsors, helpers….. ieder die… Lees verder »

Rockers met een gouden hart….dank u wel “Peir Oan Fest”!!!

1500 x Bedankt gasten met een gouden rock-, metal-, hardcore hart, en een hart voor het goede doel !!!

Dank u wel….Bel !!!

Dankzij de kerstmarkt die in Bel (Geel) georganiseerd werd ten voordele van Help Brandwonden Kids vzw werd het mooie bedrag van 1748,60€ ingezameld. Hartelijk dank aan de organisatie en de vrijgevige bezoekers!!!

Ajinomoto Omnichem Balen bakt pannenkoeken tvv HBK vzw

Op vrijdag 21 december werd op de vestiging van Ajinomoto Omnichem te Balen-Wezel door en voor de werknemers een actie voor een goed doel georganiseerd. Het goede doel was dit jaar Help Brandwonden Kids vzw (HBK vzw) uit Mol. Om wat geld in het laatje te brengen werden er die namiddag vele pannenkoeken gebakken…en natuurlijk gegeten. Dankzij de goede organisatie… Lees verder »

Femma Veldegem speelt bingo tvv HBK vzw

De dames van Femma Veldegem hebben op hun kerstfeest de opbrengst van hun bingo activiteit, die jaarlijks naar een goed doel gaat, dit jaar geschonken aan Help Brandwonden Kids vzw. Het aanwezige HBK vzw bestuurslid mocht 252€ in ontvangst nemen. Hartelijk dank dames voor jullie steun en de gezellige avond!!!

06/12/2018: Dank u vzw Hart in Beweging

Midden september organiseerde vzw Hart in Beweging haar 2e fiets- en wandelevenement in en rond domein Teunenberg in Olen. De sympathieke initiatiefneemsters  Leen Goossens en Hilde Hanselaer mochten met de opbrengst vanmiddag een cheque van maar liefst €5.000 overhandigen aan Help Brandwonden Kids vzw. De 24 deelnemende Kempense scholen kregen bij de aanvang van het schooljaar de ‘doe-dozen’ van Help… Lees verder »

Dank u wel vrienden van de Mollenrit !!!

Beste vrienden van de Mollenrit, in naam van het ganse HBK vzw bestuur en de brandwondepatiëntjes 19000 x dank voor deze mooie schenking. Wat een team !!! De Mollenrit heeft €19000 geschonken aan Help Brandwonden Kids vzw, dankzij de vele sponsors maar ook een grote DANKUWEL aan alle medewerkers. Zonder die vrijwilligers zou dit niet mogelijk zijn !!! We zijn… Lees verder »

Dank u wel aan de Wandelvrienden van Achterbos

Vorige week vrijdag (21/9) werden we nietsvermoedend uitgenodigd door de wandelvrienden van Achterbos. Zij konden ons met de medewerking van enkele lokale bedrijven al een cheque overhandigen van € 750. Dank je wel aan deze gemotiveerde wandelaars alsook de bedrijven voor hun steun! Echt een prachtig geschenk om van deze editie alweer een top editie te maken ! Oprecht….Dank je… Lees verder »

Metalfans organiseren benefiet tvv HBK vzw

VZW Fanclub Radja Nainggolan de organisatoren van Peir Oan Fest 2 bewijzen dat metalfans het hart op de juiste plaats hebben. Met hun evenement van zaterdag 20 oktober zamelen ze geld in voor onze Help Brandwonden Kids vzw.

Dank u wel Metal 101 uit Balen!!!

Zoals ieder jaar gaan de leden van Metal 101 uit Balen voor het goede doel. Zij schenken nu € 1500 aan Help Brandwonden Kids vzw uit Mol. De 4de editie gaat door op 20 oktober 2018 in het PC van Balen. Met onder andere KING HISS, HELL CITY, BACK AND IN BLACK (AC/DC TRIBUTE), KLEFBEER, SCAVENGER, REBEL’S END, FEVER DAY’S… Lees verder »

N-VA Mol schenkt 3100€ aan Help Brandwonden Kids vzw

De Molse N-VA raadsleden deden een mooie schenking aan Help Brandwonden Kids vzw. Een klein gebaar voor een heel goed doel! Dank u wel voor deze gulle schenking. https://mol.n-va.be/nieuws/n-va-mol-schenkt-eu-3100-aan-vzw-help-brandwonden-kids

Toneelkring Putte-Ertbrand schenkt HBK vzw 1000€

18 voorstellingen later en na afhandeling van alle administratie&onkosten heeft Toneelkring Putte-Ertbrand naar jaarlijkse gewoonte de opbrengst van hun voorstellingen aan een 5-tal goede doelen geschonken. Help Brandwonden Kids vzw ontving van hen het mooie bedrag van 1000€. Hartelijk dank namens het ganse HBK vzw bestuur.  

Atheneum Irishof zamelt 2960 euro in voor Help Brandwonden Kids vzw!

Kapellen – Leerlingen van het Atheneum Irishof zamelden een bedrag van 2 960 euro in voor Help Brandwonden Kids vzw. Marc Lodewijckx en Leo Van Hemel namen deze cheque in ontvangst namens de vzw. Het ingezamelde bedrag is het resultaat van een schooljaar vol acties die onderdeel uitmaken van het eigen ‘Solidariteitsproject’ van de school. Dit omvatte tien weken lang… Lees verder »

Dank u wel Praxair Belgium !!!

In de nasleep van Music For Life heeft HBK vzw maandag 5 februari een cheque van 7000 € ontvangen van Praxair Belgium. Namens het ganse HBK vzw bestuur hartelijk dank aan het personeel en de directie voor dit prachtig initiatief/resultaat.

Dank u wel “Pompiers met een Hart” !!!

Op 19 januari 2018 ontving Help Brandwonden Kids vzw een cheque ter waarde van 5.111,47 euro van “de Pompiers met een Hart” te Merkem. Dit was het vijfde jaar op een rij dat we een sponsoring van deze Pompiers mochten ontvangen. Zij konden dit mooie bedrag schenken door hun inspanningen gedaan bij de old-timers rit “Kippe Historic”, de worstenverkoop op… Lees verder »

Klasje Europese school Mol steunt HBK vzw

Een klasje van de Europese school heeft Help Brandwonden Kids vzw als hun goede doel gekozen en hebben tijdens de pauze zelfgebakken taarten verkocht aan medeleerlingen en leerkrachten. Dit prachtig initiatief van deze 8 leerlingen bracht 144€ op voor HBK vzw. Het doet HBK vzw plezier dat zulke jonge kinderen begaan zijn met het leed van kinderen met brandwonden en… Lees verder »

Dank u wel GBS De Zandloper Mol-Rauw !!!

In het kader van de KetNet Koekenbak ten voordele van de Warmste week hebben de leerlingen van het 3de en 5de leerjaar koekjes gebakken. GBS De Zandloper had Help Brandwonden Kids vzw als goede doel gekozen. De verkoop heeft er voor gezorgd dat er 544€ kon overgemaakt worden aan HBK vzw. Het bestuur dank al de kinderen en begeleiders voor… Lees verder »

Vormelingen Olmen en Hulsen “sterzingen” voor het goede doel

Op vrijdagavond 5 januari hebben de vormelingen van Olmen en Hulsen naar jaarlijkse gewoonte hun rondje “Sterzingen” gehouden in de straten van Olmen. Dit jaar was Help Brandwonden Kids vzw het gekozen goede doel. Na hun zangparade konden de kinderen, terwijl de opbrengst werd geteld, nog nagenieten van een drankje en een wafel. Het resultaat van die avond mocht er… Lees verder »

Dank u wel Steppin’out

Dansschool Steppin’out organiseerde op 4 januari 2018, omwille van de slechte weersomstandigheden op de dag van de kerstmarkt, hun daar voorziene optreden in ’t Getouw te Mol. De inkom was gratis en de vrijblijvende giften werden geschonken aan Help Brandwonden Kids vzw. Een dikke “DANK U WEL” aan ieder die er aan heeft bijgedragen ( leraren, ouders, …. ) en… Lees verder »

Dank u wel Immo VL

De actie die IMMO VL in het kader van “De Warmste week” van Studio Brussel had opgezet ten voordele van Help Brandwonden Kids vzw was een enorm succes. Op 27/12 werd door zaakvoerder Wim Verboven een cheque met het mooie bedrag van 2800€ overhandigd aan HBK vzw. Namens het HBK vzw bestuur werden alle betrokken personen bedankt voor deze gulle… Lees verder »

Steps on Fire steunt HBK vzw…Dank u wel SoF!!!

De 3de editie van Steps on Fire op 25 november was over de ganse lijn weer een enorm succes. Meer dan 350 inschrijvers namen deel aan de tot in detail georganiseerde wandeling tussen het Centraal station van Antwerpen en de aankomstlocatie te Mol. De deelnemers konden vrij hun af te leggen afstand tussen de verschillende stations tussen Antwerpen en Mol… Lees verder »

Dank u wel OO’s for Life Dessel

In het kader van “De warmste week” van Studio Brussel (Music For Life) organiseerde de Landelijke Kinderopvang van Dessel (Onthaal Ouders) een ontbijtbuffet ten voordele van Help Brandwonden Kids vzw. Dit was een succes over de hele lijn. HBK vzw mocht een cheque ontvangen van 7.872€. Dank u wel lieve onthaalouders!!!    

Dank u vrienden van de Mollenrit !!!

Op 28 november mocht de voorzitter  van Help Brandwonden Kids vzw uit handen van de peter van “De Mollenrit vrienden” een cheque van 14.000€ in ontvangst nemen. Dit mooie bedrag werd verzameld tijdens de week van de 18de Mollenrit begin juni en tijdens de Kidsdagen (memorial Frans Vangenechten) ten huize van K. Willems. Voor sfeerfoto’s van de Mollenrit en de… Lees verder »

Dank u wel Frituur ’t Enneke !!!

Frituur ’t Enneke uit Balen heeft de voorbije weken spontaan een soepverkoop georganiseerd ten voordele van  Help Brandwonden Kids vzw (HBK vzw). Tijdens de HBK vzw “Ontmoetingsdag voor kinderen met brandwonden” die op 30 september plaatsvond op domein Keiheuvel heeft onze voorzitter een cheque van 900€ mogen ontvangen uit handen van An Van Clemen. Hartelijk dank voor deze gulle bijdrage!!!… Lees verder »

Nieuwsbrief september 2017

September 2017 Beste vrienden/sympathisanten van HelpBrandwondenKids Graag brengen we jullie op de hoogte van onze werking in de eerste helft van dit jaar. En we zeggen het niet vlug maar we mogen best een beetje trots zijn. Tegelijkertijd is een wel gemeende dank u wel meer dan op zijn plaats voor al de helpers, bedrijven, serviceclubs en verenigingen. Zonder hun… Lees verder »

KWB Meerhout-Berg organiseert ten voordele van HBK vzw (zaterdag 25/11/2017)

Zaterdag 25 november zal Johan Verminnen in de St-Jozefskerk, Kerkplein 1 te Meerhout zijn show “Tussen een glimlach en een traan” brengen. KWB Meerhout-Berg zal op die manier zorgen voor een financiële bijdrage voor Help Brandwonden Kids vzw. Kaarten (18,50€) zijn vooraf te bestellen bij Martin Lodewijckx (0497/812334) of via de website www.kwbmeerhoutberg.be

KWTC Wezel steunt HBK vzw

5 augustus 2017   Naar aanleiding van hun 65-jarig bestaan werd Help Brandwonden Kids vzw als goede doel gekozen door Koninklijke Wezel Tennis Club. Middels een 24u tennismarathon werd er door de jeugdspelers een bedrag van 1500€ verzameld. (Zie foto).  De walking-dinner en andere randactiviteiten tijdens het Sterrentornooi zorgden ervoor dat er nog 1000€ extra kon toegevoegd worden aan het reeds… Lees verder »

Dank u wel Toneelkring Putte-Ertbrand

Toneelkring Putte-Ertbrand heeft naar jaarlijkse gewoonte de opbrengst van hun voorstellingen aan een 6-tal goede doelen geschonken. Help Brandwonden Kids vzw ontving het mooie bedrag van 1000€. Hartelijk dank namens het ganse HBK vzw bestuur.    

5STW2 steunt Help Brandwonden Kids vzw

Wat een geëngageerde leerlingen van klas 5STW2 ( Kardinaal van Roey Instituut ) mochten wij, van Help Brandwonden Kids vzw, leren kennen !! Bedankt Silke, Bauke, Lauren en Alexia. Het doet ons als vereniging die kinderen met brandwonden helpt enorm veel plezier dat deze jongen mensen, ondersteunt worden door hun school om initiatieven te nemen die andere kinderen een steun… Lees verder »

Nieuwsbrief maart 2017

Beste vrienden, Beste sympathisanten, We naderen de periode waarin wij ons 10-jarig jubileum gaan vieren. Deze nieuwsbrief overloopt de mogelijkheden om samen met ons te vieren en HelpBrandwondenKids te ondersteunen.   Zaterdag 6 mei om 20u15 “Barbara Dex nodigt uit” in schouwburg Rex te Mol Met “Barbara Dex nodigt uit” krijgt u een wervelend optreden van Barbara Dex met gastoptreden… Lees verder »

Nieuwsbrief december 2016

Beste vrienden, Beste sympathisanten, Het HBK bestuur wenst u en uw familie een zeer aangenaam/brandveilig eindejaar en een gezond/vreugdevol 2017. 2017 is voor HBK een bijzonder jaar want het is 10 jaar geleden dat de vzw werd opgericht. De voorbereidende activiteiten ivm dit 10-jarig jubileum in mei zijn volop aan de gang.   Tip: Mocht je nog op zoek zijn… Lees verder »

Nieuwsbrief september 2016

Beste vrienden, Beste sympathisanten,   In 2017 viert HelpBrandwondenKids VZW haar 10-jarig jubileum. Het programma voor de viering  is klaar en wij zijn best trots het aan jullie te mogen voorstellen. Hebt u interesse om aan één of meerdere van de activiteiten deel te nemen aarzel niet om nu reeds te handelen.   Zaterdag 6 mei om 20u15 “Barbara Dex… Lees verder »

Interservice Limburg steunt Help Brandwonden Kids vzw

3 april 2017 De Limburgse Service Clubs hebben tijdens hun jaarlijkse bijeenkomst een cheque van 8500 € overhandigd aan Help Brandwonden Kids vzw. Dankzij deze bijdrage zullen verschillende scholen in de provincie Limburg hun preventielessen kunnen ondersteunen dmv een “Doe Doos” (voor 3de-4de leerjaar) en een “Kleuter Box” voor de 3 kleuterjaren. Een groot deel van de cheque zal gebruikt… Lees verder »

Dank aan “Pompiers Met Een Hart” Merkem

Maandag 3 april 2017 heeft onze voorzitter Peter van Gompel een cheque mogen ontvangen uit handen van de Pompiers Met Een Hart uit Merkem. Dankzij hun initiatieven werd er 5496,92€ geschonken aan Help Brandwonden Kids vzw. HBK vzw zal er voor zorgen dat kinderen met brandwonden hierdoor een betere toekomst kunnen genieten. Het HBK vzw bestuur dankt Pompiers Met Een… Lees verder »

Ladies Circle Mol steunt HBK vzw

februari 2017   Ladies Circle Mol heeft aan Help Brandwonden Kids vzw een heel mooi bedrag overgemaakt als steun voor hun activiteiten voor kinderen met brandwonden. Een welgemeende dank voor deze bijdrage!!!

Dank aan de Ronde Tafel Mol

2 februari 2017.  Het HBK vzw bestuur vertegenwoordigd door Jos Lodewijckx mocht van de Ronde Tafel Mol een cheque ontvangen van 1600€. Hartelijk dank aan alle leden van de Ronde tafel Mol voor deze gulle gave.

KNV Lozenhoek Keerbergen steunt HBK vzw

Op 14 januari mocht een vertegenwoordiging van het HBK vzw bestuur een cheque van 3000€ in ontvangst nemen van voetbalclub “Koninklijke Nooit Verwacht Lozenhoek Keerbergen”. Dit gebeuren ging vooraf aan het benefietoptreden dat Dana Winner daar op een fantastische wijze heeft gebracht. Een welgemeende dank van het ganse HBK vzw bestuur aan initiatiefnemer Kurt Mattheus en zijn medewerkers voor deze… Lees verder »

Dank u wel Filou & Friends nav de StuBru warmste week actie!!!

De actie die Filou & Friends in het kader van de Warmste week van Studio Brussel heeft georganiseerd was een enorm succes. De opbrengst, van de speciaal voor deze actie ontworpen sweaters, ging integraal naar Help Brandwonden kids vzw. Het HBK vzw bestuur is Filou & Friends zeer dankbaar voor hun bijdrage.

Steps-on-fire-wandeling 2016 weer een enorm succes

December 2016 Zeer mooi bedrag ! van top organisatie !! met toffe mensen !!! Een dikke merci vanwege HBK vzw en de brandwondenpatiëntjes aan organisatie, sponsors, wandelaars en iedereen die zijn steentje heeft bij gedragen. https://www.hln.be/regio/nieuws-uit-mol/steps-on-fire-wandeling-schenkt-12-868-euro-aan-help-brandwonden-kids-a3035357/

Orakel bvba steunt HBK vzw tijdens StuBru warmste week

December 2016 De mensen uit Retie en zeker de firma Orakel hebben niet alleen het hart op de juiste plaats maar steken graag meer dan een handje uit. Dank u wel in naam van Help Brandwonden Kids vzw en alle kinderen met brandwonden.

Dank u wel Fifty-one Mol

Help Brandwonden Kids vzw mocht dinsdag 13 december nog een laat sinterklaascadeau ontvangen met name een cheque van 2000€ geschonken door Fifty-One club Mol. Dank u wel Fifty-One voor deze gulle gave!!!

Strandhof schenkt 1000€ aan HBK vzw

Zaterdag 3 december mocht Help Brandwonden Kids vzw van de Molse pop-up “Strandhof” een cheque in ontvangst gaan nemen. Strandhof had dit jaar HBK vzw (en oa ook “Ons Huis”) opgenomen in hun lijst van goede doelen . De cheque werd overhandigd aan “Fotograaf van dienst” Marc Lodewijcks, Ivo Berghmans en Gerard Husson. HBK vzw dankt het Strandhof voor hun… Lees verder »

Zorgeloos door de nacht

Beste vrienden, Klik op de titel om de volledige pagina te zien en bekijk het filmpje. Besef het belang van zoiets eenvoudigs als een rookmelder. Doen voor het te laat is!!! De perfecte rookmelder kan je bestellen via KBC Moeders Preventiewinkel. PS: Weet dat Help Brandwonden Kids vzw voor elke verkochte rookmelder 2€ ontvangt.

vzw Mollenrit schenkt 10.700€ aan HBK vzw

vzw Mollenrit heeft nav hun 17de editie van Mollenrit aan HBK vzw 10.700 € kunnen schenken. De cheque werd door vzw Mollenrit voorzitter Marc Kaers overhandigd aan HBK vzw meter Barbara Dex. HBK vzw voorzitter Peter van Gompel bedankte ook nog de bestuursleden en helpers van vzw Mollenrit. In 2017 zal de 18de editie van de Mollenrit doorgaan van 4… Lees verder »

Preventie: Nu een “Doe doos” beschikbaar voor kleuters

Stichting Brandwonden heeft in navolging van de Doe Doos voor de 2de graad van het lager onderwijs ihkv het BraVo project (BRAndwonden VOorkomen) nu een Doe Doos ontwikkeld voor de 3 kleuterklassen. DOEL: Doorheen de 3 ontwikkelingsjaren van het kleuteronderwijs wordt op zoek gegaan naar de gevaren thuis en de risico’s die kinderen op die leeftijd lopen. Hoe kunnen de… Lees verder »

Dank u wel Sint-Jan Berchmanscollege Mol

30 juni 2016. Dat SJB een brede school is die met haar drie opvoedingspijlers ‘leren – leven – zorgen’ in dialoog staat met de directe leefomgeving werd nog eens gesymboliseerd door een cheque van 10.543€ voor diverse goede doelen. Via zes leerlingenacties werd er geld ingezameld dat aan elf organisaties werd gedoneerd. De GGGG (Grote Gezellige Gitaar Groep) schonk in… Lees verder »

Gift van toneelkring Putte-Ertbrand uit Kapellen

6 juni 2016. Toneelkring Putte-Ertbrand vzw uit Kapellen schonk onze vzw 1.000 euro. De mensen van de toneelkring richten jaarlijks een aantal toneelvoorstellingen in waarvan zij de opbrengst verdelen onder “goede doelen”. Help Brandwonden Kids vzw is uitermate dankbaar voor hun gift.

Aeroclub Keiheuvel vliegt voor het goede doel

Aeroclub Keiheuvel heeft zaterdag 11 juni op hun 60 ste verjaardag traditioneel haar Fly For Charity georganiseerd en nodigde voor de tweede maal de Molse Help Brandwonden Kids  vzw uit. Zij mochten met een aantal kinderen met brandwonden op bezoek bij de aeroclub Keiheuvel in Balen. De kinderen kregen allemaal een luchtdoop in hun nieuwe Piper met Davy als piloot.… Lees verder »

Dank u wel aan … Lionsclub Mol Atomiq !!!

3 mei 2016  Tijdens de bijeenkomst van Lionsclub Mol Atomiq mocht Help Brandwonden Kids vzw en nog enkele andere organisaties een cheque ontvangen ter ondersteuning van hun ingediend project. HBK vzw dankt al de leden van Lionsclub Mol Atomiq voor hun inzet om deze bedragen te kunnen bekomen en zeker voor hun schenking.

Opbrengst Steps On Fire en Kerstbenefiet Millegem

December 2015: In december hebben de activiteiten rond de Kerstbenefiet in Millegem weer heel wat opgebracht voor Help Brandwonden Kids vzw. Tijdens de 6° Kerstbenefiet werd dik 2.300 € opgehaald en in de 1° editie van Steps on Fire, een sponsorwandeling van Antwerpen naar Mol, werd een gulle 7.750 € bij mekaar gestapt. Tevens werd er door ’t Team Buren… Lees verder »

DANK U WEL aan “Pompiers met een hart” uit Merkem

December 2015: Dankzij de “Pompiers met een hart” uit Merkem mochten onze voorzitter Peter van Gompel en bestuurslid Ivo Berghmans  recent een cheque, met een aanzienlijke bedrag, ontvangen. Hartelijk dank aan de vele handen die dit mogelijk hebben gemaakt.

Wij Feesten zonder vuurwerk !!!

Heb jij vuurwerk écht nodig om te feesten met oudjaar?   De gemeentebesturen Mol, Balen en Dessel, de politiezone en Help Brandwonden Kids vzw lanceren begin december een campagne over feestvuurwerk tijdens de eindejaarsperiode. Zonder opgeheven vinger zet de campagne mensen aan tot nadenken over de risico’s van vuurwerk. Daarbij willen we mensen die bewust geen vuurwerk afsteken via gratis… Lees verder »

Music For Life: Brandweer Lebbeke steunt HBK vzw

Nov – dec 2015: De leden van vzw Vrijwillige Brandweer Lebbeke hebben hun schouders gezet onder een actie voor Music For life ten voordele van Help Brandwonden Kids vzw. De winst van deze actie, het verkopen van een set magneetstickers, gaat integraal naar de vzw HelpBrandwondenKids. U kan hen en ons helpen door een set van 10 magneten te kopen… Lees verder »

Mollenrit Mol…..Bedankt !!!

Dankzij Mollenrit Mol mocht HBK vzw een mooie cheque ontvangen. Hartelijk dank aan alle betrokkenen voor hun afhoudende inzet voor HBK vzw  

Bedankt!!!

We danken Polyt en alle paardenliefhebbers voor hun gulle gift.

Mercikes !!

Wij bedanken de mensen van de zigeunerfeesten voor het overhandigen van de mooie cheque.

OPGELET !!

Beste vrienden opgelet! In de Kempen (en vermoedelijk ook daar buiten) zijn mensen op pad om op een bedrieglijke wijze geld in te zamelen in naam van brandwondenpatiënten. Zij bieden zich zowel telefonisch als via huis aan huis bezoek aan. Zij maken daarenboven melding van andere organisaties die ter goeder trouw handelen zoals onze vzw. Laat het duidelijk zijn dat… Lees verder »

Mollenrit 2015 was een succes!!

Onze vrienden van de Mollenrit hadden weer een mooi programma in elkaar gestoken. Een hele week mooi weer een goede organisatie. Met meer dan 300 fietsers, 85 joggers,7 5 all-road rijders, en een 400 tal motorrijders, was dit meer dan een geslaagde editie in een aangename en toffe sfeer. Bedankt aan iedereen die hier heeft aan meegewerkt. Ook leuk dat… Lees verder »

Bedankt Dames !!

We danken de dames van ladies circle atomiq mol voor de mooie gift van 1500 €

Mercikes allemaal !!

Bedankt alle muzikanten, sponsors, publiek,vrijwilligers om de helpen om dit fantastisch concert mogelijk te maken !!

Efteling !!

Dankzij één van onze sponsors kon Help Brandwonden Kids vzw een aantal gezinnen met brandwonden patiëntjes een leuke uitstap bezorgen in de Efteling waarvoor dank !!

Zondag 22 maart 2015 ‘Strings on fire’

START  14u30 Deuren open om 13u45 Mooi concert met optredens van “GUITARY CLUB” (Vriendenkring Molse Gitaarschool),  Singer-Songwriter “MITCH” (brandwondenpatiënt)  en pianist “Bart Lodewijckx”. Inclusief een Special Guest

60 jarigen !!

We bedanken al de 60 jarigen van Mol die op hun feest ten huize foets een mooie ophaling van 221,97  € hebben gedaan voor het goede doel t.v.v. HBK vzw. Mercikes !!

Reflex For Life !!! tvv HBK vzw

Discotheek Reflex pakt uit met ‘Reflex for Life – Clubbing with a heart’, in het teken van het goede doel. Alle fooien en een deel van de opbrengst van de toegangstickets gaan komende vrijdag en zaterdag rechtstreeks naar de Molse Help Brandwonden Kids vzw. Vlak voor Kerstmis organiseert radiozender Studio Brussel opnieuw zijn goededoelenactie ‘Music For Life’ in provinciaal domein… Lees verder »

HBK vzw kerst benefiet !!

Help Brandwonden Kids vzw for life! Na reeds vier succesvolle jaren gaan we er in december nog eens helemaal voor! Op zaterdag 13 december 2014 bouwen we de oprit alweer om tot een heus kerstdorp. Ook dit jaar gaat alle opbrengst naar de Molse organisatie HBK vzw die zich inzet voor kinderen met brandwonden. Iedereen is welkom om zijn/haar goed… Lees verder »

Brandpreventiedagen in School – 13 & 14 november

Op 13 en 14 november  organiseerde Help Brandwonden Kids vzw  brandpreventiedagen voor de kinderen en kleuters van de gemeentelijke basisschool ”Alles Kit(d)s” in Mol-Gompel. Dit in samenwerking met de verpleegkundigen van het UZ Leuven Brandwondencentrum, de “Molse Brandweer”, de ziekenwagendienst van het “Rode Kruis”, de hoofdverpleegkundigen van UZ Leuven Brandwondencentrum en kinderentertainer “De Charel”, tevens de peter van Help Brandwonden… Lees verder »

Dag voor brandwondepatiëntjes in Bobbejaanland

Op zondag 12 oktober 2014 organiseerde Help Brandwonden Kids vzw weer een dag voor brandwondepatiëntjes samen met hun gezin. Het werd een bijzondere dag in Bobbejaanland Lichtaart. Iedereen kon zich de ganse dag uitleven in dit pretpark. HBK vzw kreeg van de ouders en kinderen veel dankbetuigingen. De tevredenheid was op de gezichtjes van de kinderen af te lezen. Hopelijk… Lees verder »

Uw kind zonder brandwonden door de zomer

Kinderen verdienen een vakantie zonder brandwonden, lees alle tips op onderstaande link: https://www.brandwonden.be/data/Mailings/2014-07-childrensummer/2014-07-mail-nl.html

Bedankt Anke !!

Anke Bouwens Schenkt € 4271 aan ’t goede doel De prachtige georganiseerde modeshow ” Fire Fashion 2 ” werd voor de tweede maal georganiseerd door Anke Bouwens en deed de grote zaal van Vakschool Tips in Mol boordevol lopen. Iedereen was verrast door de mooie creaties die daar op het podium werden gebracht door tientallen vrijwilligers. Deze modeshow bracht een… Lees verder »

Mercikes

De cafébazen van de Corbiestraat hebben een kroegentocht georganiseerd in 2013 . De 450 euro opbrengst van de kroegentocht werd geschonken aan Help Brandwonden Kids vzw. Een prachtig initiatief van de uitbaters die op deze manier alweer bewijzen dat zij het hart op de juiste plaats hebben.    

Brandweer Herentals steunt HBK vzw

De brandweer van Herentals heeft 2014 goed ingezet. Als goed doel kiest het korps telkens een instantie die mensen met brandwonden helpt. Help Brandwonden Kids vzw verzorgt financiële en logistieke steun voor kinderen die zwaar verbrand zijn Donderdagavond werd aan de afgevaardigden van HBK vzw een cheque van 5.000 euro overhandigd.   Dat is de opbrengst van de 4e Night on… Lees verder »

De beste Wensen !!

Beste HBK vzw vrienden, Rond deze tijd zien we met zijn allen terug op het voorbije jaar. Ook wij van Help Brandwonden Kids vzw doen dat en wel met enige trots. Het belangrijkste is en blijft dat we ook afgelopen jaar weer vele kinderen en hun ouders op diverse manieren, financieel of anderszins, hebben kunnen ondersteunen en hun pijn wat… Lees verder »

Help Brandwonden Kids vzw Kerstbenefiet for Live !!

Help Brandwonden Kids vzw for life! Na drie succesvolle jaren gaan we er in december nog eens helemaal voor! Op 14 december 2013 bouwen we de oprit alweer om tot een heus kerstdorp. Ook dit jaar gaat alle opbrengst naar de Molse organisatie die zich inzet voor kinderen met brandwonden. Iedereen is welkom om zijn/haar goed hart te tonen bij… Lees verder »

Kristalwandeling 2013

KWB Mol-Rauw organiseert op zondag 17 november weer een wandeldag voor een goed doel. Deze keer zetten we de mooie initiatieven van Help Brandwonden Kids vzw in de kijker. De vzw wenst kinderen met ernstige brandwonden financieel te ondersteunen. De opbrengst van onze wandeling zal dan ook heel nuttig kunnen besteed worden. De wandelafstanden zijn 6, 9 of 13 km.… Lees verder »

Bedankt !!

HBK vzw mocht een gift ontvangen van Marc Van Zummeren en zijn partner Lieve Libert. Marc is een collega bij Belfius van ons bestuurslid Marc Lodewijckx. Marc en Lieve organiseerden  een verjaardagsfeest voor  hun vrienden,  familieleden en collega’s ter gelegenheid van hun 50ste  verjaardag. Aan hun gasten werd gevraagd om in plaats van geschenkjes een gift over te maken voor… Lees verder »

HBK vzw wandeldag 2013

Herinnert u zich nog de opstart van Help Brandwonden Kids vzw? Het begon allemaal met het werven van (steunende) leden. Voor deze leden organiseerden wij op regelmatige basis samenkomsten. Zo was er onze gezinsdag op de Galbergen, wandelingen in Mol- Achterbos en Gompel, Eersel en Dessel. Dit waren telkens heel gezellige ontmoetingen. Maar onze vzw kende op een erg korte… Lees verder »

Merkem: De pompiers met een hart

Op 2 maart 2013 werd ten voordele van Help Brandwonden Kids vzw een groot carnavalsbal georganiseerd door “DE POMPIERS MET EEN HART”, de brandweermannen en -vrouwen uit Merkem en wel in de loods “Boussemaere” te Merkem. Deze loods werd met veel inzet en kennis van zaken door de pompiers omgebouwd tot een ware feestzaal. Degelijkheid en veiligheid was vanzelfsprekend de… Lees verder »

Mollenrit 2013 !!

13 maart 2016. De Molse Guitary Club, een 30 koppige bende met het hart op de juiste plaats, zette haar beste beentje voor ten voordele van Help Brandwonden Kids vzw. Ook de alom gekende Mollenrit gaat dit jaar door t.v.v HBK vzw. Deze zal doorgaan van 9 -16 juni aan de kerk in Mol-Millegem met heel de week straatcafé “Den… Lees verder »

Schenking van Basisschool De Toren

De Vrije Basisschool De Toren uit Mol Achterbos draagt Help Brandwonden Kids vzw een warm hart toe. De kleuters wandelden een behoorlijke afstand om centjes in te zamelen. De lagere school deed het op een heel andere manier. Omdat 2013 uitgeroepen is tot jaar van het voor-lezen, lazen ze honderden boeken. Zo vingen ze twee vliegen in een klap. Ze… Lees verder »

Stenehei Kermis 2013

Ook dit jaar wordt er weer gevierd op de Stenehei.Zaterdag 10 augustus – aan Bencorent (inrijden naast Hout Feyen)MTB tour start 13-14:30uvanaf 14u Kinderspelen, springkastelen, fanfare De Eendrachtvanaf 21u band BOOST & DJ SCOOPFrietkraam, Cava & Duvel bar voorzien Tvv Mollenrit – HBK vzwHopelijk tot dan!

Financieel overzicht 2012

Beste HBK vzw symphatisanten, Beste leden, Beste vrienden, Wij wensen jullie een overzicht te geven van onze financiële realisaties in 2012.  We houden er immers een open boekhouding op na. OVERZICHT BELANGRIJKSTE ONTVANGSTEN 2012       1. AARD ONTVANGSTEN BEDRAG SPONSORING VERENIGINGEN, BEDRIJVEN,  SERVICE CLUBS 51527 GIFTEN PARTICULIEREN 11762 LIDGELDEN 3515 VARIA 215 ONTVANGSTEN ONTBIJTDAG 2312     TOTAAL 69331… Lees verder »

Carnaval benefiet t.v.v. HBK vzw

Kinderen met brandwonden maken een zeer moeilijk periode door. Ze verdienen alle respect en hulp. Pompiers met een hart Merkem tonen zich van hun schoonste kant op zaterdag 2 maart 2013 en organiseert een klepper van een fuif voor het goede doel: Een benefiet Carnavalbal in Loods Boussemaere in de Valkestraat te Merkem. De opbrengsten van deze benefietfuif gaan integraal… Lees verder »

Bedankt Bouwmaterialen Huysmans en Zonen nv!!

Bouwmaterialen – Vloeren  Huysmans en zonen nv. schenken mooi bedrag aan Help Brandwwonden Kids vzw. Al van het eerste uur van HBK vzw is de familie Huysmans bouwmaterialen en vloeren uit Ginderbuiten een trouwe sponsor van onze vzw. In januari opende bouwmaterialen Huysmans een prachtige nieuwe toonzaal in de Voorstraat 8  2490 Balen  (IZ Berkebossen). Zij kwamen op het idee… Lees verder »

The Party 30 april !!

Een carrière van 25 of 30 jaar moet gevierd worden! Het Molse en Meerhoutse feestbeest bij uitstek zijn zo ver! Zoemba Diguytaal en Bert Stuyck gaan hun jubileum samen vieren in feestzaal “De Vesten” te Laakdal! Vanaf 19u wordt u ontvangen met een aperitief en staat er een uitgebreid warm buffet klaar tot 21u. Daarna worden de dansbenen zwaar op… Lees verder »

SCK-CEN steunt HBK vzw

Op donderdag 20 december 2012 organiseerde het SCK•CEN evenemententeam in de Nuclea Sportclub naar jaarlijkse gewoonte een lunch voor het goede doel. Dit keer werd gekozen voor Help Brandwonden Kids vzw. De soep (€ 3) en hotdogs (€ 3) gingen vlot over de toonbank. Lord Woodbine, een fantastisch groepje dat kosteloos heeft opgetreden, zorgde voor de nodig ambiance. Het publiek… Lees verder »

Brandweervrouwen bedankt !!

18598 keer bedankt voor dit prachtig initiatief !! dit overtreft al de verwachtingen. Speciaal de dames die geposeerd hebben, iedereen die geholpen heeft in de verkoop de sponsors, diverse brandweerkorpsen, onze “fans” :-), enz…. zonder jullie was dit nooit mogelijk geweest. En voor de mensen die nog graag een kalender bestellen, het is een verjaardags- kalender die je jaar in… Lees verder »

Overhandiging pleisterverkoop

Zoals jullie wellicht nog weten, werd er begin november in onze school een ‘branddag’ georganiseerd door Help Brandwonden Kids vzw. Om de vzw een financieel duwtje in de rug te geven, organiseerden we in de school de actie ‘Een pleister op de wonde’. De kinderen kregen allemaal een doosje wondpleisters mee naar huis die men voor €5 te koop kon… Lees verder »

Studenten schenken mooi bedrag!!

Studenten van het CVO  VSPW  MOL  schenken mooi bedrag aan Help Brandwonden Kids vzw. Tine, Kim, Mark en Lieve kregen de opdracht van lerares Inne Van Geel  om voor een goed doel een eindproject te organiseren. Op een sublieme wijze werd een mooie powerpoint gepresenteerd voor de klas en enkele bestuursleden van HBK vzw. Na deze voorstelling werd door de… Lees verder »

Kerstbenefiet tvv HBK vzw ……bedankt !!

Niske Willekens, familie en vrienden speelde het voor de derde maal klaar om een Kerstbenefiet te organiseren voor het goede doel in de Bronsstraat in Mol Millegem. Sfeer, gezelligheid en veel warmte waren de trefwoorden voor een geslaagde avond. De Kerstbenefiet tvv Help Brandwonden Kids vzw bracht dit jaar € 2060 op. Het bedrag werd integraal geschonken aan het goede… Lees verder »

Beste Wensen voor 2013

Beste Allemaal, Rond deze tijd zien we met zijn allen terug op het voorbije jaar. Ook wij van Help Brandwonden Kids vzw doen dat en wel met enige trots. Op 21 oktober vierden we, op onze eerste Ontbijtdag, samen met onze leden en sympathisanten het vijfjarig bestaan van onze vereniging en keken daarbij terug op de reeds gerealiseerde zaken. Afgelopen… Lees verder »

Veilige tips voor de feestdagen !!

Brandende kaarsen Zet kaarsen in een stevige houder op een vlakke ondergrond. Gebruik geen kaarsenhouders die gemaakt zijn van plastic of ander makkelijk brandbare materialen. Houd brandende kaarsen buiten bereik van kleine kinderen en huisdieren. Houd brandende kaarsen weg van gordijnen en brandbare materialen zoals (papieren) versieringen. Steek kaarsen in kerststukjes niet aan. Kerststukjes zijn over het algemeen zeer droog.… Lees verder »

Opgelet met vuurwerk !!

De gevaren van vuurwerk. Vuurwerk is mooi, maar ook gevaarlijk. Om aan te geven hoe gevaarlijk het is, gebruikt men een gevarenklasse. Klasse 1.1 is de gevaarlijkste klasse, en klasse 1.4 is het minst gevaarlijk. 1.1: Gevaar voor een massa-explosie 1.2: Gevaar voor scherfwerking (dat betekent dat er kans is dat iets uit elkaar kan spatten en dat het scherven… Lees verder »

Kerstbenefiet Help Brandwonden Kids vzw for life!!

Na twee succesvolle jaren gaan we er in december nog eens helemaal voor! Op 15 december 2012 bouwen we de oprit alweer om tot een heus kerstdorp. Ook dit jaar gaat alle opbrengst naar de Molse organisatie die zich inzet voor kinderen met brandwonden. Iedereen is welkom om zijn/haar goed hart te tonen bij het drinken van een pintje, een… Lees verder »

Leerlingen Blankenberge steunen HBK vzw!!

BLANKENBERGE – De leerlingen van 5 Verkoop beleefden een spannende avond afgelopen vrijdag in hun school. In de Sint-Jozefshandelsschool stelden ze hun project voor aan hun ouders, leerkrachten en directie. Door het organiseren van enkele evenementen willen ze graag geld inzamelen voor hulporganisatie Help Brandwonden Kids vzw. Voor Delphine Stultjens, Cassandra Traens, Kim De Bruyne, Sarah Van De Kerkhove, Jennifer… Lees verder »

Bedankt !!

De directie van de” PVBA Asseneedse Dakwerken” opende een nieuwe opslagplaats voor hun bedrijf. Tijdens deze openingsplechtigheid werd aan de genodigden gevraagd geen cadeautjes te geven maar een vrije gift te doen voor het goede doel. Hier werd gekozen voor onze “Help Brandwonden Kids vzw” waarvoor oprechte dank.

De Brandweervrouwen

In tegenstelling tot de scheurkalender kan deze verjaardagskalender nog jaren mee. En natuurlijk de ruimte om alle verjaardagen en andere belangrijke gebeurtenissen op te schrijven. is te verkrijgen bij HBK vzw voor slechts 5 € of on-line te bestellen via www.brandweervrouwen.be

HBK vzw organiseert samenkomst voor kinderen met brandwonden

   “Help Brandwonden Kids vzw” organiseerde in Center-Parcs Erperheide voor de vierde keer op rij een jaarlijkse SUPERDAG voor kinderen met zware brandwonden. Ook de ouders, hun broers en  zusjes waren van de partij. Er werden een 60-tal patiëntjes ingeschreven. Zij verzamelden ’s morgens in Center Parcs. Er  werd hen een rijkelijk  ontbijtbuffet aangeboden om daarna in het prachtige subtropisch… Lees verder »

Bedankt Stenehei Kermis !!

Vrijdag 18 augustus  was het feest op Stenehei in Dessel. De vele bedrijven  die zich op deze site bevinden richtten voor de 2° maal “STENEHEI-KERMIS “ in. Het was dit jaar een schot in de roos met het vele volk dat kwam opdagen. De bedoeling van dit initiatief is om het sociale contact met de bedrijven onderling te stimuleren.  De… Lees verder »

Nuclealoop 16 september

zondag 16 september 2012 start: vrij vertrekken tussen 9.00 – 10.00 uur deelname: 5 euro afstanden: 5 – 10 – 15 en 20 km overwegend bos- en landwegen, prachtige omgeving sportdrank en water voorzien alle 5 km vertrek en aankomst: Sportclub Nuclea (sck- vito) inschrijven – kleedruimtes: Sportaccommodatie Nuclea Boeretang 2400 Mol gratis bewaring van sporttassen km aanduiding meer informati… Lees verder »

Anke Bouwens organiseerde met succes firefashion

ANKE BOUWENS ORGANISEERDE MET SUCCES FIREFASHION Anke Bouwens had een mooi initiatief bedacht voor haar jaaropdracht van de school H.Graf in Turnhout. Als studente in de afdeling “Creatie en Patroon” wist zij op een sublieme wijze een modeshow te organiseren in het Parochiecentrum te Mol Ginderbuiten. Er was grote belangstelling voor haar initiatief en had ook als doel om de… Lees verder »

HBK vzw op bezoek bij basisschool ‘De Toren’

Op 9 maart werd er een brandpreventiedag georganiseerd voor de kinderen en kleuters van de basisschool “De Toren” in Mol-Achterbos door “Help Brandwonden Kids vzw”. Dit in samenwerking met de “Molse Brandweer”, de ziekenwagendienst van het “Rode Kruis”, de hoofdverpleegkundigen van UZ Leuven Brandwondencentrum en kinderentertrainer “De Charel”, tevens de peter van Help Brandwonden Kids vzw. De kinderen kregen, afhankelijk… Lees verder »

Nieuw lokaal HBK vzw

We zijn trots op ons nieuw lokaal met dank aan onze allround man duiveltje doe het al den Yvo die alles netjes in orde heeft gebracht. We willen ook nog de firma Bouwmaterialen Huysmans bedanken waar we 4 jaar lokalen ter beschikking hebben gekregen.

ZEER MOOI INITIATIEF VAN DE OUDERS VAN PATIËNTJE DAAN

ZEER MOOI INITIATIEF VAN DE OUDERS VAN PATIËNTJE DAAN Omdat HBK vzw al veel heeft gedaan voor ons zoontje Daan Polders heb ik de organisatie voorgedragen voor een geldprijs die wordt uitgereikt door mijn werkgever. De uitreiking gebeurde op zaterdag 17 december, tijdens ons personeelsfeest. Wij kunnen 1000 Euro overmaken aan HBK vzw. Ik hoop dat ik op deze manier… Lees verder »

Help Brandwonden Kids vzw For Live

Bedankt Help Brandwonden Kids vzw for life! Mooi initiatief !!! We danken Nisken en Co, Het was tof en kei gezellig met een drankje en een hapje in jullie kersthut.Mooi hoeveel mensen het goede doel kwamen steunen bedankt allemaal.

Aanhangwagen

      Meer en meer worden we gevraagd met onze stand en interventie materiaal op scholen, beurzen en opendeurdagen enz. aanwezig te zijn. Daardoor was het niet meer mogelijk om alles met onze auto’s te vervoeren. Dus hebben we een tijdje geleden een aanhangwagen aangekocht. Deze is nu volledig ingericht door den Yvo ons duveltje doet al !!  … Lees verder »

Bedankt Mollenrit !!

      “MOLLENRIT” PAKT UIT MET SUPERSCHENKING AAN HELP BRANDWONDEN KIDS vzw       Dat de 12° organisatie MOLLENRIT, ondanks de minder gunstige weersomstandigheden,  alweer een succes verhaal werd blijkt uit de gift aan de Help Brandwonden Kids vzw. De MOLLENRIT stond dit jaar in het teken van “PROJECT 10000”. Er moest en zou 10000 Euro bijeen gebracht… Lees verder »

HBK vzw te gast bij opendeur brandweer Leopoldsburg

Op zondag 11 september waren we te gast bij de brandweer van Leopoldsburg.Een grote opkomst zorgde voor een mooie dag. Kinderen samen met hun ouders kwamen hierdoor voor het eerst in contact met onze vereniging. Zij kregen allen een woordje uitleg over het voorkomen van brandwonden. Het door HBK vzw uitgegeven stripverhaal over brandpreventie en de ballonnen wedstrijd werden door… Lees verder »

“Miss Coast Belgium” ondersteunt “Help Brandwonden Kids vzw”

Organisatie “Miss Coast Belgium” ondersteunt “Help Brandwonden Kids vzw” Voor het tweede jaar op rij heeft “Miss Coast Belgium” een belangrijke financiële inbreng gedaan naar  “Help Brandwonden Kids vzw”. Ieder jaar ondersteunt “MCB” een goed doel en dit jaar werd niet minder dan een cheque van 22385 Euro aan “Help Brandwonden Kids vzw” overhandigd tijdens de finale van de ”Missverkiezing”… Lees verder »

Steun voor kampen

Overhandiging 5000 Euro voor de kuurkampen, gewone kampen en festivalitis voor kinderen met zware brandwonden. Tijdens ons bezoek aan de kuurkampen in Spa werd een cheque van 5000 Euro overhandigd ter ondersteuning van de organisatie van enkele evenementen voor brandwondenpatiënten . De gelden zullen besteed worden aan de organisatie van de kuurkampen, gewone kampen en festivalitis. De kuurkampen zijn 14-daagse… Lees verder »

Mollenrit 2011

Beste HBK vzw leden en sympathisanten, Beste Mollenrit Vrienden bedankt voor de prettige samenwerking en perfecte organisatie van de afgelopen week. Ook een dikke merci aan alle vrijwilligers, sponsors, motorrijders en iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen. Het HBK vzw team. Er heeft een grote moto happening plaats in Mol Millegem van 12 tot 19 juni dit alles is volledig… Lees verder »

Motortreffen Balense brandweer

Op zondag 10 mei waren we te gast op het motortreffen van de Balense brandweer. Prachtig weer en een erg grote opkomst zorgden voor een mooie namiddag. Veel kinderen met hun ouders kwamen hierdoor voor het eerst in contact met onze vereniging. Zij kregen allen een woordje uitleg over het voorkomen van brandwonden. Het door HBK vzw uitgegeven stripverhaal over… Lees verder »

Voorzitter en meter HBK vzw naar Brasschaat

Onze meter Barbara en Peter onze voorzitter mochten een cheque in ontvangst nemen bij de Fity-One (Ladies) Club uit Brasschaat. Het bleek een mooi en gezellig avondvullend programma te zijn.         Bij deze nog een extra woord van dank voor Barbara die zo goed was een avond vrij te maken voor dit gebeuren en dat werd door de… Lees verder »

Te gast in Dessel-Witgoor

Op 01 mei was Help Brandwonden Kids vzw vertegenwoordigd met zijn preventiestand op de beurs voor gehandicapten te Dessel-Witgoor. HBK vzw dankt de organisatoren voor de uitnodiging.

HBK vzw in Bredene

Afgelopen vrijdag 4 maart waren Yvo en Peter op bezoek in Bredene. We waren uitgenodigd door het gemeentebestuur van Bredene om daar een cheque op te halen voor Help Brandwonden Kids vzw. De gemeente Bredene en met name de jeugddienst van de gemeente Bredene heeft de afgelopen maanden een bedrag van € 2.155,50 voor ons bijeen gebracht door de verkoop… Lees verder »

HBK vzw op bezoek in dagcentrum Heist od. Berg en Lier

help Brandwonden Kids vzw was te gast bij dagcentrum De Berg in Heist o.d Berg, waar ook de kinderen van De Oever, het dagcentrum van Lier,waren naar toe gekomen. Zij kregen een mooie uiteenzetting van Jos en Yvo over de werking van HBK vzw, het leven met brandwonden en de gevaren van vuur. Wie zijn wij? Dagcentrum De Berg en… Lees verder »

Heruitgave stripverhaal “Pas op, het brandt”

Help Brandwonden Kids vzw heeft in samenwerking met de Belgische BrandwondenStichting de heruitgave van het stripverhaal “PAS OP HET BRANDT” gerealiseerd. Dit stripverhaal handelt over brandwondenpreventie en is vlot leesbaar voor kinderen ….en volwassenen.

Help Brandwonden Kids vzw op bezoek bij Basisschool “Millekemol”

Op 10 en 11 februari werden brandpreventiedagen georganiseerd voor de kinderen en kleuters van de basisschool “Millekemol” in Mol-Millegem door Help Brandwonden Kids vzw. Dit in samenwerking met de “Molse Brandweer”, de ziekenwagendienst van het “Rode Kruis”, de hoofdverpleegkundigen van UZ Leuven Brandwondencentrum en kinderentertainer “De Charel”, tevens de peter van HBK vzw. De kinderen kregen, afhankelijk van hun leeftijd,… Lees verder »

Kinderen zingen voor kinderen… ”Driekoningen”

Kinderen zingen in de parochies van Leuven ten voordele van Help Brandwonden Kids vzw. Op 8 januari konden de kinderen, verkleed als koningen, zingen ten voordele van Help Brandwonden Kids vzw. Jammer genoeg gingen de hemelsluizen open en werden de kinderen getrakteerd op felle regenbuien. Zij werden doornat. Toch gingen de kinderen door met zingen en de collectebus werd zwaarder… Lees verder »

Nuclea schenkt mooi bedrag aan Help Brandwonden Kids vzw

De sectie atletiek van Nuclea Mol heeft een mooi bedrag van 1000 euro geschonken aan Help Brandwonden Kids vzw. Het team organiseerde haar vijfde bosloop waarvan de opbrengst volledig naar het goede doel gaat. De bestuursleden en medeorganisators van de “Nuclea Bosloop”, Brigitte Fontenelle en Leo Peeters, overhandigden trots de bijdrage aan Jos Lodewijckx van HBK vzw. Met dit geld… Lees verder »

Ronde Tafel ondersteunt HBK vzw

De leden van de Ronde Tafel hadden redenen te over om in het gezellige Stokt 21 met een grote glimlach rond te lopen. Zij konden diverse goede doelen en sociale projecten gelukkig maken met mooie bedragen. Deze bedragen werden door hen binnengereven via de subliem georganiseerde walking dinner. Onze vzw mocht 2500 Euro ontvangen.

Cafebazen Corbiestraat positief in de kijker

De cafébazen van de Corbiestraat hebben een kroegentocht georganiseerd op 10 november 2010 . De 1500 euro opbrengst van de kroegentocht werd geschonken aan de help Brandwonden Kids vzw. Een prachtig initiatief van de uitbaters die op deze manier alweer bewijzen dat zij het hart op de juiste plaats hebben.