Nieuwsarchief

Toon enkel berichten van het jaar:

Doe je aankopen via Trooper en steun zo H.B.K.

“Help ons om kinderen met brandwonden te helpen”… en doe je on-line aankopen via Trooper. Er is geen prijsverschil tussen een online aankoop met of zonder Trooper. Het enige verschil is dat je nu via de Trooperlink naar de online shop van jouw keuze surft. Terwijl je verder online shopt zoals altijd, houdt deze link bij welke vereniging je wil… Lees verder »

Fifty-One Geel schenkt deel opbrengst Charity Biking Event aan H.B.K.

Het Charity Biking Event dat serviceclub Fifty-One Geel op 7 maart organiseerde was weer een succesvol gebeuren. Na de vele dagen van regen en koude hadden ze op zaterdag 7 maart een zonnige dag zonder regen …op zondag was er weer volop regen…ge moet het maar “verdienen” hé!!! Er waren 8 goede doelen en Fifty-One Geel heeft 1250€ op rekening… Lees verder »

Dank u wel KWB Meerhout-Berg

Na de nodige uitleg over de werking en de projecten van Help Brandwonden Kids Vzw. heeft onze secretaris een cheque van 700€ mogen ontvangen van KWB eensgezind Meerhout -Berg. Namens het H.B.K. bestuur en de brandwondepatiëntjes….hartelijk dank aan allen die hiertoe hebben bijgedragen.

Dank u wel Rotary Geel

H.B.K. voorzitter Peter van Gompel heeft net een mooie cheque van 1000€ ontvangen van de Rotary Geel. Hartelijk dank voor deze bijdrage!  

Dank u wel Ladies!!!

Ladies Circle Mol had ook dit jaar aandacht voor onze Vzw. Voor H.B.K. waren onze voorzitter Peter en gebruikelijke fotograaf Yvo aanwezig. Dit jaar kon Yvo zelf eens op de foto om de cheque in ontvangst te nemen. Hartelijk dank aan al de Ladies vanwege het ganse H.B.K. bestuur!!!

Provinciale Basisschool Voeren steunt H.B.K.

De provinciale basisschool te Voeren heeft een actie op touw gezet ten voordele van H.B.K. Eerder had H.B.K. er preventielessen geven en werden er ook preventie Doe dozen geschonken. Dankzij de inspanningen van de ganse school en sympathisanten mochten de afgevaardigde bestuursleden van H.B.K.  een cheque ontvangen van 2000€. Hartelijk dank aan ieder die er toe heeft bijgedragen om dit… Lees verder »

NIKE ambassadeurs-voor-een-betere-wereld steunen H.B.K.

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert een afvaardiging van het NIKE personeel een kerstmarkt waarvan de opbrengst geschonken wordt aan verschillende goede doelen. Een van de gelukkige goede doelen was H.B.K. H.B.K. bestuursleden Jo en Jan mochten een cheque van 1589€ ontvangen. Deze opbrengst werd gerealiseerd dankzij de inspanningen van de NIKE kapiteins voor H.B.K. Inge Lenaerts & Els Van Hoof. Hartelijk… Lees verder »

Dank u wel Molse Ronde Tafel 47

Op donderdag 6 februari heeft de Ronde Tafel 47  (RT47) uit Mol 20 goede doelen blij gemaakt. Er werden voor +/- 33000 € chques uitgedeeld. H.B.K. mocht uit handen van hun RT47 peter Carl De Coninck een cheque van 1850€ ontvangen. Hartelijk dank aan RT47 en al hun medewerkers die voor dit succes gezorgd hebben!!!  

Steps On Fire schenkt H.B.K. 29.435€

Amai, amai wat een bedrag !! Beste Steps On Fire vrienden, sponsors, wandelaars en iedereen die zijn steentje heeft bij gedragen wat een top prestatie!! 29435 x bedankt allemaal. Het H.B.K. team Tijdens onze vrijwilligersdrink in Café Iet Anders in Mol-Ezaart is het bedrag van de cheque voor Help Brandwonden Kids Vzw. bekend gemaakt. Maar liefst €29.435,43 heeft de Steps… Lees verder »

Warmste Week: DANK U WEL voor jullie inzet!!!

Help brandwonden Kids Vzw. dankt ieder die heeft bijgedragen tot één van de vele acties die voor H.B.K. georganiseerd werden. Het doet enorm deugd om te ervaren hoeveel mensen de vele brandwondepatiëntjes een warm hart toedragen. Een dikke proficiat en een grote pluim voor jullie allemaal!!! Dank u wel!

Gemeentelijke Basisschool ’t Centrum Houthalen loopt warm voor H.B.K.

De kleuters, de leerlingen lager onderwijs en leerkrachten van de Gemeentelijke Basisschool hebben zich een vol uur ingezet op de looppiste vlakbij de school. Zij deden dit met volle overgave om zoveel mogelijk Euro’s te verzamelen voor help Brandwonden Kid Vzw. Via “de warmste week” van StuBru werd het een mooi bedrag van 4005,27 € geschonken aan H.B.K. Hartelijk dank… Lees verder »

St-Jozef school Geel kookt tvv H.B.K.

In het kader van “De Warmste Week” hebben de leerlingen van de St-Jozef school te Geel stoofvlees met frietjes klaargemaakt voor +/- 260 personen. Het goede doel waarvoor zij hun lekkere maaltijd bereidden was Help Brandwonden kids Vzw. Bedankt aan de leerlingen, begeleiders en allen die hebben bijgedragen tot het succes van dit eetfestijn! PS: het was allemaal zeeeer lekker… Lees verder »

Fifty One Geel steunt H.B.K.

Ook in 2019 was Help Brandwonden Kids Vzw. een van de goede doelen van service club Fifty One Geel. H.B.K. mocht van hen een cheque ontvangen van 2000€. Dank u wel 51 Geel… en dit zeker namens de vele brandwondepatiëntjes alsook van het ganse H.B.K. bestuur !!!

vzw Mollenrit schenkt H.B.K. 19.000€

Het bestuur van vzw Mollenrit heeft een cheque van maar liefst 19.000 euro overhandigd aan de Help Brandwonden Kids Vzw. “We hebben voor dit project gekozen omdat kinderen alle ondersteuning verdienen die er kan gegeven worden”, klinkt het. Het geld is de opbrengst van activiteiten die vzw Mollenrit dit jaar in hun 20ste jubileumjaar hebben georganiseerd, waaronder het jaarlijkse motorevenement.… Lees verder »

Sport Vlaanderen : Ambtenaren sporten voor goede doelen

6336 werknemers van de Vlaamse overheid namen deel aan de eerste Sport- en Beleefdagen van de Vlaamse overheid. Dat is de opvolger van de Sportdag voor ambtenaren, die een make-over kreeg. Men kon kiezen voor 3 goede doelen waarvan Help Brandwonden Kids Vzw. er eentje was. De werknemers bepaalden zelf aan welk goed doel hun inschrijving moest toegewezen worden. Voor… Lees verder »

Rotary Mol steunt vele goede doelen waaronder H.B.K.

Rotary Mol heeft in totaal 35.000 euro overhandigd aan een reeks goede doelen. De serviceclub heeft het hele jaar door verschillende evenementen georganiseerd om geld in te zamelen, zoals het maatjes event op ’t Kristallijn in Mol. De 35.000 euro die werd ingezameld gaat onder meer naar De Witte Mol, vzw Lymphedemia, Help Brandwondenkids Vzw., Armen te Kort, Think Pink,… Lees verder »

Dank u wel Lions Atomiq Mol

Samen met nog andere goede doelen mocht H.B.K. van Lions Atomic Mol een schenking ontvangen. Dank u wel Lions Atomic !!!    

Motorvereniging The Tribe uit Berendrecht schenkt H.B.K. 2.500€

Motorvereniging The Tribe uit Berendrecht heeft een gift van 2.500 euro geschonken aan de Molse Help Brandwonden Kids Vzw., dat kinderen met brandwonden steunt. Met hun jaarlijkse oldtimerevenement ‘When Bikes meet Cars’ steunen de bikers telkens een goed doel. Dit jaar viel de keuze dus op de vzw uit Mol. Dank u wel Bikers !!!

De Wombatjes van “De Klimboom” uit Balen steunen H.B.K.

Op 3 juni mocht Help Brandwonden Kids Vzw.(H.B.K.) de mooie cheque van 458,18€ in ontvangst nemen van de leerlingen van Juf Emilie van Freinetschool “De Klimboom” te Balen. Dit bedrag werd bekomen nav “de droom van Juf Emilie” waarin HBK het goede doel was. Samen met haar leerlingen “de Wombatjes”, de hulp van klasmama Joke en klaspapa Sven en steun… Lees verder »

Cadé Aartselaar “STRAPT” ten voordele van Help Brandwonden Kids Vzw.

Via Doe-koffers en de infostand van Help Brandwonden Kids Vzw. sensibiliseerde de Gemeentelijke basisschool Cadé te Aartselaar hun kleuters/leerlingen rond gevaren van brand, risico’s en gevolgen van brandwonden. Na hun STRAP-dag (Stap-Trap) activiteit op 30 april mocht Help Brandwonden Kids Vzw. de opbrengst van hun sponsortocht in ontvangst nemen. Dikke merci aan alle sponsors, ‘stappers en trappers’, directie/leerkrachten en ouders/helpers.

Dank u wel Ladies Circle Zolder !!!

Dankzij allerlei activiteiten heeft Ladies Circle Zolder het mooi bedrag van 3000€ kunnen overmaken aan Help Brandwonden Kids Vzw.(H.B.K.) Op initiatief van H.B.K. zullen de door de Ladies geselecteerde scholen voorzien worden van de nodige Brand- en Brandwonden preventie Doe Dozen. Dank u wel Ladies Circle Zolder voor de ondersteuning van ons preventie project!!!

Café Primeur en Jara gaan voor het goede doel

Café Primeur nodigde iedereen uit om te komen ontbijten en schonk per persoon een bedrag, samen met een goed gevulde rospot, aan Help Brandwonden Kids Vzw. Ook Jara verkocht kerstkaartjes voor het goede doel en samen met café Primeur schonken zij € 1500. Dank u wel Jara en café Primeur voor jullie initiatief !!!

Dank u wel Ladies Circle Mol!!!

Dinsdag mocht H.B.K. van Ladies Circle Mol een cheque met het mooie bedrag van 2000€ ontvangen. Dit bedrag hebben de Ladies verzameld dankzij hun evenementen die ze hebben opgezet voor hun goede doelen. Het H.B.K. bestuur dankt Ladies Circle voor hun inspanningen en hun gulle gift!

Dank u wel Nike!!!

De jaarlijkse NIKE ELC KERSTMARKT resulteerde in een fijn bedrag van 941 € dat Inge en Els (en ook in naam van de kapiteins van de kraampjes) aan H.B.K. mochten overhandigen. Vanwege het H.B.K. bestuur ….”Dank u wel aan de ganse Nike ploeg voor dit mooie bedrag!!!”  

Steps On Fire schenkt fantastisch bedrag aan H.B.K.!!!

De 4de editie van Steps On Fire was weer een enorm succes. Om en bij de 700 wandelaars waren present op deze uniek wandeling. Deze actie ten voordele van Help Brandwonden Kids Vzw. zorgde ervoor dat er een cheque van 19.856,28€ kon overhandigd worden aan de voorzitter van H.B.K. Hartelijk dank aan de organisatie, wandelaars, sponsors, helpers….. ieder die er… Lees verder »

Rockers met een gouden hart….dank u wel “Peir Oan Fest”!!!

1500 x Bedankt gasten met een gouden rock-, metal-, hardcore hart, en een hart voor het goede doel !!!

Dank u wel….Bel !!!

Dankzij de kerstmarkt die in Bel (Geel) georganiseerd werd ten voordele van Help Brandwonden Kids Vzw. werd het mooie bedrag van 1748,60€ ingezameld. Hartelijk dank aan de organisatie en de vrijgevige bezoekers!!!

Ajinomoto Omnichem Balen bakt pannenkoeken tvv H.B.K.

Op vrijdag 21 december werd op de vestiging van Ajinomoto Omnichem te Balen-Wezel door en voor de werknemers een actie voor een goed doel georganiseerd. Het goede doel was dit jaar Help Brandwonden Kids Vzw. (H.B.K.) uit Mol. Om wat geld in het laatje te brengen werden er die namiddag vele pannenkoeken gebakken…en natuurlijk gegeten. Dankzij de goede organisatie van… Lees verder »

Femma Veldegem speelt bingo tvv H.B.K.

De dames van Femma Veldegem hebben op hun kerstfeest de opbrengst van hun bingo activiteit, die jaarlijks naar een goed doel gaat, dit jaar geschonken aan Help Brandwonden Kids Vzw. Het aanwezige H.B.K. bestuurslid mocht 252€ in ontvangst nemen. Hartelijk dank dames voor jullie steun en de gezellige avond!!!

06/12/2018: Dank u vzw Hart in Beweging

Midden september organiseerde vzw Hart in Beweging haar 2e fiets- en wandelevenement in en rond domein Teunenberg in Olen. De sympathieke initiatiefneemsters  Leen Goossens en Hilde Hanselaer mochten met de opbrengst vanmiddag een cheque van maar liefst €5.000 overhandigen aan Help Brandwonden Kids Vzw. ‘De 24 deelnemende Kempense scholen kregen bij de aanvang van het schooljaar de ‘doe-dozen’ van Help… Lees verder »

Dank u wel vrienden van de Mollenrit !!!

Beste vrienden van de Mollenrit, in naam van het ganse H.B.K. team en de brandwondepatiëntjes 19000 x dank voor deze mooie schenking. Wat een team !!! De Mollenrit heeft €19000 geschonken aan Help Brandwonden Kids Vzw., dankzij de vele sponsors maar ook een grote DANKUWEL aan alle medewerkers. Zonder die vrijwilligers zou dit niet mogelijk zijn !!! We zijn vertrokken… Lees verder »

Warmste week actie… Koekjesverkoop tvv HBK

Van 8 tot 15 december worden er ihkv de Warmste week koekjes gebakken en in de buurt verkocht ten voordele van vzw Help Brandwonden Kids. Plaats van gebeuren: Verbindingsstraat te Balen

Dank u wel aan de Wandelvrienden van Achterbos

Vorige week vrijdag (21/9) werden we nietsvermoedend uitgenodigd door de wandelvrienden van Achterbos. Zij konden ons met de medewerking van enkele lokale bedrijven al een cheque overhandigen van € 750. Dank je wel aan deze gemotiveerde wandelaars alsook de bedrijven voor hun steun! Echt een prachtig geschenk om van deze editie alweer een top editie te maken ! Oprecht….Dank je… Lees verder »

Metalfans organiseren benefiet tvv HBK

VZW Fanclub Radja Nainggolan de organisatoren van Peir Oan Fest 2 bewijzen dat metalfans het hart op de juiste plaats hebben. Met hun evenement van zaterdag 20 oktober zamelen ze geld in voor onze vzw Help Brandwonden Kids.

Dank u wel Metal 101 uit Balen!!!

Zoals ieder jaar gaan de leden van Metal 101 uit Balen voor het goede doel. Zij schenken nu € 1500 aan vzw Help Brandwonden Kids uit Mol. De 4 de editie gaat door op 20 oktober 2018 in het PC van Balen. Met onder andere KING HISS, HELL CITY, BACK AND IN BLACK (AC/DC TRIBUTE), KLEFBEER, SCAVENGER, REBEL’S END, FEVER… Lees verder »

N-VA Mol schenkt 3100€ aan vzw Help Brandwonden Kids

De Molse N-VA raadsleden deden een mooie schenking aan vzw Help Brandwonden Kids. Een klein gebaar voor een heel goed doel! Dank u wel voor deze gulle schenking. https://mol.n-va.be/nieuws/n-va-mol-schenkt-eu-3100-aan-vzw-help-brandwonden-kids

Toneelkring Putte-Ertbrand schenkt HBK 1000€

18 voorstellingen later en na afhandeling van alle administratie&onkosten heeft Toneelkring Putte-Ertbrand naar jaarlijkse gewoonte de opbrengst van hun voorstellingen aan een 5-tal goede doelen geschonken. vzw Helpbrandwondenkids ontving van hen het mooie bedrag van 1000€. Hartelijk dank namens het ganse HBK bestuur.  

Atheneum Irishof zamelt 2960 euro in voor ‘Help Brandwonden Kids!

Kapellen – Leerlingen van het Atheneum Irishof zamelden een bedrag van 2 960 euro in voor ‘Help Brandwonden Kids vzw’. Marc Lodewijckx en Leo Van Hemel namen deze cheque in ontvangst namens de vzw. Het ingezamelde bedrag is het resultaat van een schooljaar vol acties die onderdeel uitmaken van het eigen ‘Solidariteitsproject’ van de school. Dit omvatte tien weken lang… Lees verder »

Dank u wel Praxair Belgium !!!

In de nasleep van Music For Life heeft HBK maandag 5 februari een cheque van 7000 € ontvangen van Praxair Belgium. Namens het ganse HBK bestuur hartelijk dank aan het personeel en de directie voor dit prachtig initiatief/resultaat.

Dank u wel “Pompiers met een Hart” !!!

Op 19 januari 2018 ontving Help Brandwonden Kids vzw een cheque ter waarde van 5.111,47 euro van “de Pompiers met een Hart” te Merkem. Dit was het vijfde jaar op een rij dat we een sponsoring van deze Pompiers mochten ontvangen. Zij konden dit mooie bedrag schenken door hun inspanningen gedaan bij de old-timers rit “Kippe Historic”, de worstenverkoop op… Lees verder »

Klasje Europese school Mol steunt HBK

Een klasje van de Europese school heeft vzw Help Brandwonden Kids als hun goede doel gekozen en hebben tijdens de pauze zelfgebakken taarten verkocht aan medeleerlingen en leerkrachten. Dit prachtig initiatief van deze 8 leerlingen bracht 144€ op voor HBK. Het doet HBK plezier dat zulke jonge kinderen begaan zijn met het leed van kinderen met brandwonden en dankt hen… Lees verder »

Dank u wel GBS De Zandloper Mol-Rauw !!!

In het kader van de KetNet Koekenbak ten voordele van de Warmste week hebben de leerlingen van het 3de en 5de leerjaar koekjes gebakken. GBS De Zandloper had vzw Help Brandwonden Kids als goede doel gekozen. De verkoop heeft er voor gezorgd dat er 544€ kon overgemaakt worden aan HBK. Het bestuur dank al de kinderen en begeleiders voor hun… Lees verder »

Vormelingen Olmen en Hulsen “sterzingen” voor het goede doel

Op vrijdagavond 5 januari hebben de vormelingen van Olmen en Hulsen naar jaarlijkse gewoonte hun rondje “Sterzingen” gehouden in de straten van Olmen. Dit jaar was vzw Help Brandwonden Kids het gekozen goede doel. Na hun zangparade konden de kinderen, terwijl de opbrengst werd geteld, nog nagenieten van een drankje en een wafel. Het resultaat van die avond mocht er… Lees verder »

Dank u wel Steppin’out

Dansschool Steppin’out organiseerde op 4 januari 2018, omwille van de slechte weersomstandigheden op de dag van de kerstmarkt, hun daar voorziene optreden in ’t Getouw te Mol. De inkom was gratis en de vrijblijvende giften werden geschonken aan vzw Help Brandwonden Kids. Een dikke “DANK U WEL” aan ieder die er aan heeft bijgedragen ( leraren, ouders, …. ) en… Lees verder »

Dank u wel Immo VL

De actie die IMMO VL in het kader van “De Warmste week” van Studio Brussel had opgezet ten voordele van vzw Help Brandwonden Kids was een enorm succes. Op 27/12 werd door zaakvoerder Wim Verboven een cheque met het mooie bedrag van 2800€ overhandigd aan HBK. Namens het HBK bestuur werden alle betrokken personen bedankt voor deze gulle bijdrage.

Steps on Fire steunt HBK…Dank u wel SoF!!!

De 3de editie van Steps on Fire op 25 november was over de ganse lijn weer een enorm succes. Meer dan 350 inschrijvers namen deel aan de tot in detail georganiseerde wandeling tussen het Centraal station van Antwerpen en de aankomstlocatie te Mol. De deelnemers konden vrij hun af te leggen afstand tussen de verschillende stations tussen Antwerpen en Mol… Lees verder »

Dank u wel OO’s for Life Dessel

In het kader van “De warmste week” van Studio Brussel (Music For Life) organiseerde de Landelijke Kinderopvang van Dessel een ontbijtbuffet ten voordele van vzw Help Brandwonden Kids. Dit was een succes over de hele lijn. HBK mocht een cheque ontvangen van 7.872€. Dank u wel lieve onthaalouders!!!    

Dank u vrienden van de Mollenrit !!!

Op 28 november mocht de voorzitter  van vzw Help Brandwonden Kids uit handen van de peter van “De Mollenrit vrienden” een cheque van 14.000€ in ontvangst nemen. Dit mooie bedrag werd verzameld tijdens de week van de 18de Mollenrit begin juni en tijdens de Kidsdagen (memorial Frans Vangenechten) tenhuize van K. Willems. Voor sfeerfoto’s van de Mollenrit en de Kidsdagen… Lees verder »

Dank u wel Frituur ’t Enneke !!!

Frituur ’t Enneke uit Balen heeft de voorbije weken spontaan een soepverkoop georganiseerd ten voordele van vzw HelpBrandwondenKids (HBK). Tijdens de HBK “Ontmoetingsdag voor kinderen met brandwonden” die op 30 september plaatsvond op domein Keiheuvel heeft onze voorzitter een cheque van 900€ mogen ontvangen uit handen van An Van Clemen. Hartelijk dank voor deze gulle bijdrage!!!  

Nieuwsbrief september 2017

September 2017 Beste vrienden/sympathisanten van HelpBrandwondenKids Graag brengen we jullie op de hoogte van onze werking in de eerste helft van dit jaar. En we zeggen het niet vlug maar we mogen best een beetje trots zijn. Tegelijkertijd is een wel gemeende dank u wel meer dan op zijn plaats voor al de helpers, bedrijven, serviceclubs en verenigingen. Zonder hun… Lees verder »

KWB Meerhout-Berg organiseert ten voordele van HBK (zaterdag 25/11/2017)

Zaterdag 25 november zal Johan Verminnen in de St-Jozefskerk, Kerkplein 1 te Meerhout zijn show “Tussen een glimlach en een traan” brengen. KWB Meerhout-Berg zal op die manier zorgen voor een financiële bijdrage voor vzw HelpBrandwondenKids. Kaarten (18,50€) zijn vooraf te bestellen bij Martin Lodewijckx (0497/812334) of via de website www.kwbmeerhoutberg.be

KWTC Wezel steunt HBK

5 augustus 2017   Naar aanleiding van hun 65-jarig bestaan werd Help Brandwonden Kids als goede doel gekozen door Koninklijke Wezel Tennis Club. Middels een 24u tennismarathon werd er door de jeugdspelers een bedrag van 1500€ verzameld. (Zie foto).  De walking-dinner en andere randactiviteiten tijdens het Sterrentornooi zorgden ervoor dat er nog 1000€ extra kon toegevoegd worden aan het reeds verzamelde… Lees verder »

Dank u wel Toneelkring Putte-Ertbrand

Toneelkring Putte-Ertbrand heeft naar jaarlijkse gewoonte de opbrengst van hun voorstellingen aan een 6-tal goede doelen geschonken. vzw Helpbrandwondenkids ontving het mooie bedrag van 1000€. Hartelijk dank namens het ganse HBK bestuur.    

5STW2 steunt Help Brandwonden Kids

Wat een geëngageerde leerlingen van klas 5STW2 ( Kardinaal van Roey Instituut ) mochten wij, van HELPBRANDWONDENKIDS, leren kennen !! Bedankt Silke, Bauke, Lauren en Alexia. Het doet ons als vereniging die kinderen met brandwonden helpt enorm veel plezier dat deze jongen mensen, ondersteunt worden door hun school om initiatieven te nemen die andere kinderen een steun in de rug… Lees verder »

Nieuwsbrief maart 2017

Beste vrienden, Beste sympathisanten, We naderen de periode waarin wij ons 10-jarig jubileum gaan vieren. Deze nieuwsbrief overloopt de mogelijkheden om samen met ons te vieren en HelpBrandwondenKids te ondersteunen.   Zaterdag 6 mei om 20u15 “Barbara Dex nodigt uit” in schouwburg Rex te Mol Met “Barbara Dex nodigt uit” krijgt u een wervelend optreden van Barbara Dex met gastoptreden… Lees verder »

Nieuwsbrief december 2016

Beste vrienden, Beste sympathisanten, Het HBK bestuur wenst u en uw familie een zeer aangenaam/brandveilig eindejaar en een gezond/vreugdevol 2017. 2017 is voor HBK een bijzonder jaar want het is 10 jaar geleden dat de vzw werd opgericht. De voorbereidende activiteiten ivm dit 10-jarig jubileum in mei zijn volop aan de gang.   Tip: Mocht je nog op zoek zijn… Lees verder »

Nieuwsbrief september 2016

Beste vrienden, Beste sympathisanten,   In 2017 viert HelpBrandwondenKids VZW haar 10-jarig jubileum. Het programma voor de viering  is klaar en wij zijn best trots het aan jullie te mogen voorstellen. Hebt u interesse om aan één of meerdere van de activiteiten deel te nemen aarzel niet om nu reeds te handelen.   Zaterdag 6 mei om 20u15 “Barbara Dex… Lees verder »

Interservice Limburg steunt HelpBrandwondenKids

3 april 2017 De Limburgse Service Clubs hebben tijdens hun jaarlijkse bijeenkomst een cheque van 8500 € overhandigd aan vzw HelpBrandwondenKids. Dankzij deze bijdrage zullen verschillende scholen in de provincie Limburg hun preventielessen kunnen ondersteunen dmv een “Doe Doos” (voor 3de-4de leerjaar) en een “Kleuter Box” voor de 3 kleuterjaren. Een groot deel van de cheque zal gebruikt worden om… Lees verder »

Dank aan “Pompiers Met Een Hart” Merkem

Maandag 3 april 2017 heeft onze voorzitter Peter van Gompel een cheque mogen ontvangen uit handen van de Pompiers Met Een Hart uit Merkem. Dankzij hun initiatieven werd er 5496,92€ geschonken aan HelpBrandwondenKids. HBK zal er voor zorgen dat kinderen met brandwonden hierdoor een betere toekomst kunnen genieten. Het HBK bestuur dankt Pompiers Met Een Hart voor dit prachtige gebaar!!!

Ladies Circle Mol steunt HBK

februari 2017   Ladies Circle Mol heeft aan HelpBrandwondenKids een heel mooi bedrag overgemaakt als steun voor hun activiteiten voor kinderen met brandwonden. Een welgemeende dank voor deze bijdrage!!!

Dank aan de Ronde Tafel Mol

2 februari 2017.  Het HBK bestuur vertegenwoordigd door Jos Lodewijckx mocht van de Ronde Tafel Mol een cheque ontvangen van 1600€. Hartelijk dank aan alle leden van de Ronde tafel Mol voor deze gulle gave.

KNV Lozenhoek Keerbergen steunt HBK

Op 14 januari mocht een vertegenwoordiging van het HBK bestuur een cheque van 3000€ in ontvangst nemen van voetbalclub “Koninklijke Nooit Verwacht Lozenhoek Keerbergen”. Dit gebeuren ging vooraf aan het benefietoptreden dat Dana Winner daar op een fantastische wijze heeft gebracht. Een welgemeende dank van het ganse HBK bestuur aan initiatiefnemer Kurt Mattheus en zijn medewerkers voor deze spontane gift!!!

Dank u wel Filou & Friends nav de StuBru warmste week actie!!!

De actie die Filou & Friends in het kader van de Warmste week van Studio Brussel heeft georganiseerd was een enorm succes. De opbrengst, van de speciaal voor deze actie ontworpen sweaters, ging integraal naar HelpBrandwondenkids. Het HBK bestuur is Filou & Friends zeer dankbaar voor hun bijdrage.

Steps-on-fire-wandeling 2016 weer een enorm succes

December 2016 Zeer mooi bedrag ! van top organisatie !! met toffe mensen !!! Een dikke merci vanwege H.B.K en de brandwondenpatiëntjes aan organisatie, sponsors, wandelaars en iedereen die zijn steentje heeft bij gedragen. https://www.hln.be/regio/nieuws-uit-mol/steps-on-fire-wandeling-schenkt-12-868-euro-aan-help-brandwonden-kids-a3035357/

Orakel bvba steunt HBK tijdens StuBru warmste week

December 2016 De mensen uit Retie en zeker de firma Orakel hebben niet alleen het hart op de juiste plaats maar steken graag meer dan een handje uit. Dank u wel in naam van Vzw HelpBrandwondenKids en alle kinderen met brandwonden.

Dank u wel Fifty-one Mol

Helpbrandwondenkids mocht dinsdag 13 december nog een laat sinterklaascadeau ontvangen met name een cheque van 2000€ geschonken door Fifty-One club Mol. Dank u wel Fifty-One voor deze gulle gave!!!

Strandhof schenkt 1000€ aan HBK

Zaterdag 3 december mocht vzw Helpbrandwondenkids van de Molse pop-up “Strandhof” een cheque in ontvangst gaan nemen. Strandhof had dit jaar HBK (en oa ook “Ons Huis”) opgenomen in hun lijst van goede doelen . De cheque werd overhandigd aan “Fotograaf van dienst” Marc Lodewijcks, Ivo Berghmans en Gerard Husson. HBK dankt het Strandhof voor hun fantastische bijdrage!!!

Zorgeloos door de nacht

Beste vrienden, Klik op de titel om de volledige pagina te zien en bekijk het filmpje. Besef het belang van zoiets eenvoudigs als een rookmelder. Doen voor het te laat is!!! De perfecte rookmelder kan je bestellen via KBC Moeders Preventiewinkel. PS: Weet dat HelpBrandwondenKids voor elke verkochte rookmelder 2€ ontvangt.

vzw Mollenrit schenkt 10.700€ aan HBK

vzw Mollenrit heeft nav hun 17de editie van Mollenrit aan HBK 10.700 € kunnen schenken. De cheque werd door vzw Mollenrit voorzitter Marc Kaers overhandigd aan HBK meter Barbara Dex. HBK voorzitter Peter Van Gompel bedankte ook nog de bestuursleden en helpers van vzw Mollenrit. In 2017 zal de 18de editie van de Mollenrit doorgaan van 4 tem 11 juni.… Lees verder »

Preventie: Nu een “Doe doos” beschikbaar voor kleuters

Stichting Brandwonden heeft in navolging van de Doe Doos voor de 2de graad van het lager onderwijs ihkv het BraVo project (BRAndwonden VOorkomen) nu een Doe Doos ontwikkeld voor de 3 kleuterklassen. DOEL: Doorheen de 3 ontwikkelingsjaren van het kleuteronderwijs wordt op zoek gegaan naar de gevaren thuis en de risico’s die kinderen op die leeftijd lopen. Hoe kunnen de… Lees verder »

Dank u wel Sint-Jan Berchmanscollege Mol

30 juni 2016. Dat SJB een brede school is die met haar drie opvoedingspijlers ‘leren – leven – zorgen’ in dialoog staat met de directe leefomgeving werd nog eens gesymboliseerd door een cheque van 10.543€ voor diverse goede doelen. Via zes leerlingenacties werd er geld ingezameld dat aan elf organisaties werd gedoneerd. De GGGG (Grote Gezellige Gitaar Groep) schonk in… Lees verder »

Gift van toneelkring Putte-Ertbrand uit Kapellen

6 juni 2016. Toneelkring Putte-Ertbrand VZW uit Kapellen schonk onze VZW 1.000 euro. De mensen van de toneelkring richten jaarlijks een aantal toneelvoorstellingen in waarvan zij de opbrengst verdelen onder “goede doelen”. VZW HelpBrandwondenKids is uitermate dankbaar voor hun gift.

Aeroclub Keiheuvel vliegt voor het goede doel

Aeroclub Keiheuvel heeft zaterdag 11 juni op hun 60 ste verjaardag traditioneel haar Fly For Charity georganiseerd en nodigde voor de tweede maal de Molse vzw. Help Brandwonden Kids uit. Zij mochten met een aantal kinderen met brandwonden op bezoek bij de aeroclub Keiheuvel in Balen. De kinderen kregen allemaal een luchtdoop in hun nieuwe Piper met Davy als piloot.… Lees verder »

Dank u wel aan … Lionsclub Mol Atomiq !!!

3 mei 2016  Tijdens de bijeenkomst van Lionsclub Mol Atomiq mocht HelpBrandwondenKids en nog enkele andere organisaties een cheque ontvangen ter ondersteuning van hun ingediend project. HBK dankt al de leden van Lionsclub Mol Atomiq voor hun inzet om deze bedragen te kunnen bekomen en zeker voor hun schenking.

Opbrengst Steps On Fire en Kerstbenefiet Millegem

December 2015: In december hebben de activiteiten rond de Kerstbenefiet in Millegem weer heel wat opgebracht voor Help Brandwonden Kids. Tijdens de 6° Kerstbenefiet werd dik 2.300 € opgehaald en in de 1° editie van Steps on Fire, een sponsorwandeling van Antwerpen naar Mol, werd een gulle 7.750 € bij mekaar gestapt. Tevens werd er door ’t Team Buren 500… Lees verder »

DANK U WEL aan “Pompiers met een hart” uit Merkem

December 2015: Dankzij de “Pompiers met een hart” uit Merkem mochten onze voorzitter Peter Van Gompel en bestuurslid Ivo Berghmans  recent een cheque, met een aanzienlijke bedrag, ontvangen. Hartelijk dank aan de vele handen die dit mogelijk hebben gemaakt.

Wij Feesten zonder vuurwerk !!!

Heb jij vuurwerk écht nodig om te feesten met oudjaar?   De gemeentebesturen Mol, Balen en Dessel, de politiezone én vzw Help Brandwonden Kids lanceren begin december een campagne over feestvuurwerk tijdens de eindejaarsperiode. Zonder opgeheven vinger zet de campagne mensen aan tot nadenken over de risico’s van vuurwerk. Daarbij willen we mensen die bewust geen vuurwerk afsteken via gratis… Lees verder »

Music For Life: Brandweer Lebbeke steunt H.B.K.

Nov – dec 2015: De leden van vzw Vrijwillige Brandweer Lebbeke hebben hun schouders gezet onder een actie voor Music For life ten voordele van vzw HelpBrandwondenKids. De winst van deze actie, het verkopen van een set magneetstickers, gaat integraal naar de vzw HelpBrandwondenKids. U kan hen en ons helpen door een set van 10 magneten te kopen voor 7€.… Lees verder »

Mollenrit Mol…..Bedankt !!!

Dankzij Mollenrit Mol mocht H.B.K. een mooie cheque ontvangen. Hartelijk dank aan alle betrokkenen voor hun afhoudende inzet voor H.B.K.  

Bedankt!!!

We danken Polyt en alle paardenliefhebbers voor hun gulle gift.

Mercikes !!

Wij bedanken de mensen van de zigeunerfeesten voor het overhandigen van de mooie cheque.

OPGELET !!

Beste vrienden opgelet! In de Kempen (en vermoedelijk ook daar buiten) zijn mensen op pad om op een bedrieglijke wijze geld in te zamelen in naam van brandwondenpatiënten. Zij bieden zich zowel telefonisch als via huis aan huis bezoek aan. Zij maken daarenboven melding van andere organisaties die ter goeder trouw handelen zoals onze VZW. Laat het duidelijk zijn dat… Lees verder »

Mollenrit 2015 was een succes!!

Onze vrienden van de Mollenrit hadden weer een mooi programma in elkaar gestoken.Een hele week mooi weer een goede organisatie.Met meer dan 300 fietsers,85 joggers,75 al-road rijders, en een 400 tal motorrijders,was dit meer dan een geslaagde editie in een aangename en toffe sfeer .Bedankt aan iedereen die hier heeft aan meegewerkt.Ook leuk dat we vele H.B.K gezichten mochten begroeten… Lees verder »

Bedankt Dames !!

We danken de dames van ladies circle atomiq mol voor de mooie gift van 1500 €

Mercikes allemaal !!

Bedankt alle muzikanten, sponsors, publiek,vrijwilligers om de helpen om dit fantastisch concert mogelijk te maken !!

Efteling !!

Dankzij één van onze sponsors kon VZW Help Brandwonden Kids een aantal gezinnen met brandwonden patiëntjes een leuke uitstap bezorgen in de Efteling waarvoor dank !!

Zondag 22 maart 2015 ‘Strings on fire’

START  14u30 Deuren open om 13u45 Mooi concert met optredens van “GUITARY CLUB” (Vriendenkring Molse Gitaarschool),  Singer-Songwriter “MITCH” (brandwondenpatiënt)  en pianist “Bart Lodewijckx”. Inclusief een Special Guest

60 jarigen !!

We bedanken al de 60 jarigen van Mol die op hun feest ten huize foets een mooie ophaling van 221,97  € hebben gedaan voor het goede doel t.v.v  H.B.K. Mercikes !!

Bedankt !!

Geweldig en bedankt in naam van Help Brandwondenkids één van de 19 instellingen die gesteund worden.

Reflex For Life !!! T.V.V HBK

Discotheek Reflex pakt uit met ‘Reflex for Life – Clubbing with a heart’, in het teken van het goede doel. Alle fooien en een deel van de opbrengst van de toegangstickets gaan komende vrijdag en zaterdag rechtstreeks naar de Molse vzw ‘Help Brandwonden Kids’. Vlak voor Kerstmis organiseert radiozender Studio Brussel opnieuw zijn goededoelenactie ‘Music For Life’ in provinciaal domein… Lees verder »

H.B.K kerst benefiet !!

Help Brandwonden Kids Vzw. for life! Na reeds vier succesvolle jaren gaan we er in december nog eens helemaal voor! Op zaterdag 13 december 2014 bouwen we de oprit alweer om tot een heus kerstdorp. Ook dit jaar gaat alle opbrengst naar de Molse organisatie die zich inzet voor kinderen met brandwonden. Iedereen is welkom om zijn/haar goed hart te… Lees verder »

Brandpreventiedagen in School – 13 & 14 november

Op 13 en 14 november  organiseerde de vzw “Help Brandwonden Kids”  brandpreventiedagen voor de kinderen en kleuters van de gemeentelijke basisschool ”Alles Kit(d)s” in Mol-Gompel. Dit in samenwerking met de verpleegkundigen van het UZ Leuven Brandwondencentrum, de “Molse Brandweer”, de ziekenwagendienst van het “Rode Kruis”, de hoofdverpleegkundigen van UZ Leuven Brandwondencentrum en kinderentertainer “De Charel”, tevens de peter van “Help… Lees verder »

Stemmen aub!

Beste vrienden van Help Brandwonden Kids, klik even op onderstaande link en kies voor onze verening. ING bank sponsort onze vereniging als wij bij de 50 verenigingen zijn met het hoogst aantal stemmen. Doen AUB! https://promo2.ing.be/solidarityAward/?LANG=nl&WT.mc_id=de_redirect_solidarityaward

Dag voor brandwondpatiëntjes in Bobbejaanland

Op zondag 12 oktober 2014 organiseerde H.B.K. weer een dag voor brandwondpatiëntjes samen met hun gezin. Het werd een bijzondere dag in Bobbejaanland Lichtaart. Iedereen kon zich de ganse dag uitleven in dit pretpark. H.B.K. kreeg van de ouders en kinderen veel dankbetuigingen. De tevredenheid was op de gezichtjes van de kinderen af te lezen. Hopelijk kunnen wij volgend jaar… Lees verder »

Uw kind zonder brandwonden door de zomer

Kinderen verdienen een vakantie zonder brandwonden, lees alle tips op onderstaande link: https://www.brandwonden.be/data/Mailings/2014-07-childrensummer/2014-07-mail-nl.html

Bedankt Anke !!

Anke Bouwens Schenkt € 4271 aan ’t goede doel De prachtige georganiseerde modeshow ” Fire Fashion 2 ” werd voor de tweede maal georganiseerd door Anke Bouwens en deed de grote zaal van Vakschool Tips in Mol boordevol lopen.Iedereen was verrast door de mooie creaties die daar op het podium werden gebracht door tientallen vrijwilligers.Deze modeshow bracht een mooi bedrag… Lees verder »

Mercikes

De cafébazen van de Corbiestraat hebben een kroegentocht georganiseerd in 2013 . De 450 euro opbrengst van de kroegentocht werd geschonken aan de vzw “HELP BRANDWONDEN KIDS”. Een prachtig initiatief van de uitbaters die op deze manier alweer bewijzen dat zij het hart op de juiste plaats hebben.    

Brandweer Herentals steunt H.B.K

De brandweer van Herentals heeft 2014 goed ingezet. Als goed doel kiest het korps telkens een instantie die mensen met brandwonden helpt. ‘Help Brandwonden Kids’ vzw verzorgt financiële en logistieke steun voor kinderen die zwaar verbrand zijn Donderdagavond werd aan de afgevaardigden van Help Brandwonden Kids vzw een cheque van 5.000 euro overhandigd.   Dat is de opbrengst van de 4e… Lees verder »

De beste Wensen !!

Beste H.B.K vrienden, Rond deze tijd zien we met zijn allen terug op het voorbije jaar. Ook wij van Help Brandwonden Kids doen dat en wel met enige trots.Het belangrijkste is en blijft dat we ook afgelopen jaar weer vele kinderen en hun ouders op diverse manieren, financieel of anderszins, hebben kunnen ondersteunen en hun pijn wat hebben kunnen verzachten.… Lees verder »

Helpbrandwondenkids Kerstbenefiet for Live !!

Help Brandwonden Kids for life! Na drie succesvolle jaren gaan we er in december nog eens helemaal voor! Op 14 december 2013 bouwen we de oprit alweer om tot een heus kerstdorp. Ook dit jaar gaat alle opbrengst naar de Molse organisatie die zich inzet voor kinderen met brandwonden. Iedereen is welkom om zijn/haar goed hart te tonen bij het… Lees verder »

Kristalwandeling 2013

KWB Mol-Rauw organiseert op zondag 17 november weer een wandeldag voor een goed doel. Deze keer zetten we de mooie initiatieven van de vzw “Help Brandwonden Kids” in de kijker. De vzw wenst kinderen met ernstige brandwonden financieel te ondersteunen. De opbrengst van onze wandeling zal dan ook heel nuttig kunnen besteed worden. De wandelafstanden zijn 6, 9 of 13… Lees verder »

Bedankt !!

“HBK mocht een gift ontvangen van Marc Van Zummeren en zijn partner Lieve Libert. Marc is een collega bij Belfius van ons bestuurslid Marc Lodewijckx. Marc en Lieve organiseerden  een verjaardagsfeest voor  hun vrienden,  familieleden en collega’s ter gelegenheid van hun 50ste  verjaardag. Aan hun gasten werd gevraagd om in plaats van geschenkjes een gift over te maken voor onze… Lees verder »

H.B.K wandeldag 2013

Herinnert u zich nog de opstart van Help Brandwonden Kids ? Het begon allemaal met het werven van (steunende) leden. Voor deze leden organiseerden wij op regelmatige basis samenkomsten. Zo was er onze gezinsdag op de Galbergen, wandelingen in Mol- Achterbos en Gompel, Eersel en Dessel. Dit waren telkens heel gezellige ontmoetingen. Maar onze vzw kende op een erg korte… Lees verder »

De pompiers met een hart

Op 2 maart 2013 werd ten voordele van Help Brandwonden Kids een groot Carnavalsbal georganiseerd door “DE POMPIERS MET EEN HART”, de brandweermannen en -vrouwen uit Merkem en wel in de loods “Boussemaere” te Merkem. Deze loods werd met veel inzet en kennis van zaken door de pompiers omgebouwd tot een ware feestzaal. Degelijkheid en veiligheid was vanzelfsprekend de eerste… Lees verder »

Mollenrit 2013 !!

De alom gekende Mollenrit zal doorgaan van 9 -16 juni aan de kerk in Mol-Millegem met heel de week straatcafé “Den Highsider”,9juni Mollenfestival live DJ’s en kinderanimatie, 12 juni Quiz, 14 juni accordeonduo De Patrons,15 juni Al-road, en de apotheose zondag 16 juni met om 16 u Motorparade en optreden Lord Woodbine met mini concert van de meter van H.B.K… Lees verder »

Schenking van Basisschool De Toren

De Vrije Basisschool De Toren uit Mol Achterbos draagt Help Brandwonden Kids een warm hart toe. De kleuters wandelden een behoorlijke afstand om centjes in te zamelen. De lagere school deed het op een heel andere manier. Omdat 2013 uitgeroepen is tot jaar van het voor-lezen, lazen ze honderden boeken. Zo vingen ze twee vliegen in een klap. Ze werden… Lees verder »

Stenehei Kermis 2013

Ook dit jaar wordt er weer gevierd op de Stenehei.Zaterdag 10 augustus – aan Bencorent (inrijden naast Hout Feyen)MTB tour start 13-14:30uvanaf 14u Kinderspelen, springkastelen, fanfare De Eendrachtvanaf 21u band BOOST & DJ SCOOPFrietkraam, Cava & Duvel bar voorzien T.V.V Mollenrit -H.B.KHopelijk tot dan!

Financieel overzicht 2012

Beste HBK-Symphatisanten, Beste leden, Beste vrienden, Wij wensen jullie een overzicht te geven van onze financiële realisaties in 2012.  We houden er immers een open boekhouding op na. OVERZICHT BELANGRIJKSTE ONTVANGSTEN 2012       1. AARD ONTVANGSTEN BEDRAG SPONSORING VERENIGINGEN, BEDRIJVEN,  SERVICE CLUBS 51527 GIFTEN PARTICULIEREN 11762 LIDGELDEN 3515 VARIA 215 ONTVANGSTEN ONTBIJTDAG 2312     TOTAAL 69331   OVERZICHT… Lees verder »

Carnaval benefiet t.v.v. H.B.K

Kinderen met brandwonden maken een zeer moeilijk periode door. Ze verdienen alle respect en hulp. Pompiers met een hart Merkem tonen zich van hun schoonste kant op zaterdag 2 maart 2013 en organiseert een klepper van een fuif voor het goede doel:Een benefiet Carnavalbal in Loods Boussemaere in de Valkestraat te Merkem.De opbrengsten van deze benefietfuif gaan integraal naar de… Lees verder »

Bedankt !!

Bouwmaterialen – Vloeren  Huysmans en zonen nv. Schenken mooi bedrag aan Help Brandwwonden Kids. Al van het eerste uur van Help Brandwonden Kids is de familie Huysmans bouwmaterialen en vloeren uit Ginderbuiten een trouwe sponsor van onze vzw. In januari opende bouwmaterialen Huysmans een prachtige nieuwe toonzaal in de Voorstraat 8  2490 Balen  (IZ Berkebossen). Zij kwamen op het idee… Lees verder »

The Party 30 April !!

Een carrière van 25 of 30 jaar moet gevierd worden! Het Molse en Meerhoutse feestbeest bij uitstek zijn zo ver! Zoemba Diguytaal en Bert Stuyck gaan hun jubileum samen vieren in feestzaal “De Vesten” te Laakdal! Vanaf 19u wordt u ontvangen met een aperitief en staat er een uitgebreid warm buffet klaar tot 21u. Daarna worden de dansbenen zwaar op… Lees verder »

SCK-CEN steunt H.B.K

Op donderdag 20 december 2012 organiseerde het SCK•CEN evenemententeam in de Nuclea Sportclub naar jaarlijkse gewoonte een lunch voor het goede doel. Dit keer werd gekozen voor “Help Brandwonden Kids”. De soep (€ 3) en hotdogs (€ 3) gingen vlot over de toonbank. Lord Woodbine, een fantastisch groepje dat kosteloos heeft opgetreden, zorgde voor de nodig ambiance. Het publiek kon… Lees verder »

Brandweervrouwen bedankt !!

18598 keer bedankt voor dit prachtig initiatief !!dit overtreft al de verwachtingen.Speciaal de dames die geposeerd hebben, iedereen die geholpen heeft in de verkoop de sponsors, diverse brandweerkorpsen, onze “fans” :-), enz…. zonder jullie was dit nooit mogelijk geweest. En voor de mensen die nog graag een kalender bestellen,het is een verjaardags- kalender die je jaar in jaar uit kan… Lees verder »

Overhandiging pleisterverkoop

Zoals jullie wellicht nog weten, werd er begin november in onze school een ‘branddag’ georganiseerd door de VZW Help Brandwondenkids. Om de VZW een financieel duwtje in de rug te geven, organiseerden we in de school de actie ‘Een pleister op de wonde’. De kinderen kregen allemaal een doosje wondpleisters mee naar huis die men voor €5 te koop kon… Lees verder »

Studenten schenken mooi bedrag!!

Studenten van het CVO  VSPW  MOL  schenken mooi bedrag aan “HELP BRANDWONDEN KIDS Tine, Kim, Mark en Lieve kregen de opdracht van lerares Inne Van Geel  om voor een goed doel een eindproject te organiseren. Op een sublieme wijze werd een mooie power point gepresenteerd voor de klas en enkele bestuursleden van HELP BRANDWONDEN KIDS. Na deze voorstelling werd door… Lees verder »

bedankt !!

Niske Willekens,familie en vrienden speelde het voor de derde maal klaar om een Kerstbenefiet te organiseren voor het goede doel in de Bronsstraat in Mol Millegem.Sfeer,gezelligheid en veel warmte waren de trefwoorden voor een geslaagde avond.De Kerstbenefiet tvv.Help Brandwonden Kids bracht dit jaar € 2060 op. Het bedrag werd intregaal geschonken aan het goede doel. Iedereen,vrienden, familie en buren hartelijk… Lees verder »

Beste Wensen

Beste Allemaal, Rond deze tijd zien we met zijn allen terug op het voorbije jaar. Ook wij van Help Brandwonden Kids doen dat en wel met enige trots. Op 21 oktober vierden we, op onze eerste Ontbijtdag, samen met onze leden en sympathisanten het vijfjarig bestaan van onze vereniging en keken daarbij terug op de reeds gerealiseerde zaken. Afgelopen jaar… Lees verder »

Veilige tips voor de feestdagen !!

Brandende kaarsen Zet kaarsen in een stevige houder op een vlakke ondergrond. Gebruik geen kaarsenhouders die gemaakt zijn van plastic of ander makkelijk brandbare materialen. Houd brandende kaarsen buiten bereik van kleine kinderen en huisdieren. Houd brandende kaarsen weg van gordijnen en brandbare materialen zoals (papieren) versieringen. Steek kaarsen in kerststukjes niet aan. Kerststukjes zijn over het algemeen zeer droog.… Lees verder »

Opgelet met vuurwerk !!

De gevaren van vuurwerk. Vuurwerk is mooi, maar ook gevaarlijk. Om aan te geven hoe gevaarlijk het is, gebruikt men een gevarenklasse. Klasse 1.1 is de gevaarlijkste klasse, en klasse 1.4 is het minst gevaarlijk. 1.1: Gevaar voor een massa-explosie 1.2: Gevaar voor scherfwerking (dat betekent dat er kans is dat iets uit elkaar kan spatten en dat het scherven… Lees verder »

Kerstbenefiet Help Brandwonden Kids for life!!

Na twee succesvolle jaren gaan we er in december nog eens helemaal voor! Op 15 december 2012 bouwen we de oprit alweer om tot een heus kerstdorp. Ook dit jaar gaat alle opbrengst naar de Molse organisatie die zich inzet voor kinderen met brandwonden. Iedereen is welkom om zijn/haar goed hart te tonen bij het drinken van een pintje, een… Lees verder »

Leerlingen Blankenberge steunen H.B.K !!

BLANKENBERGE – De leerlingen van 5 Verkoop beleefden een spannende avond afgelopen vrijdag in hun school. In de Sint-Jozefshandelsschool stelden ze hun project voor aan hun ouders, leerkrachten en directie. Door het organiseren van enkele evenementen willen ze graag geld inzamelen voor hulporganisatie Help Brandwonden Kids. Voor Delphine Stultjens, Cassandra Traens, Kim De Bruyne, Sarah Van De Kerkhove, Jennifer Verwimp… Lees verder »

Bedankt !!

De directie van de” PVBA Asseneedse Dakwerken” opende een nieuwe opslagplaats voor hun bedrijf. Tijdens deze openingsplechtigheid werd aan de genodigden gevraagd geen cadeautjes te geven maar een vrije gift te doen voor het goede doel. Hier werd gekozen voor onze vzw “Help Brandwonden Kids” Waarvoor oprechte dank.

De Brandweervrouwen

In tegenstelling tot de scheurkalender kan deze verjaardagskalender nog jaren mee. En natuurlijk de ruimte om alle verjaardagen en andere belangrijke gebeurtenissen op te schrijven. is te verkrijgen bij H.B.K voor slechts 5 € of on-line te bestellen via www.brandweervrouwen.be

HBK organiseert samenkomst voor kinderen met brandwonden

  De vzw “Help Brandwonden Kids” organiseerde in Center-Parcs Erperheide voor de vierde keer op rij een jaarlijkse SUPERDAG voor kinderen met zware brandwonden. Ook de ouders, hun broers en  zusjes waren van de partij. Er werden een 60-tal patiëntjes ingeschreven. Zij verzamelden ’s morgens in Center Parcs. Er  werd hen een rijkelijk  ontbijtbuffet aangeboden om daarna in het prachtige… Lees verder »

H.B.K Ontbijtdag !!!!

Beste Vrienden,Sympathisanten Het bestuur van Help Brandwonden Kids hoopt van harte u te mogen ontmoeten op hun eerste ONTBIJTDAG OP 21 OKTOBER 2012. Doorlopend van 09.00 tot 12.00 uur BOURGONDISCH HUIS EZAART 122 – 2400 MOL Inschrijven kan, voor de democratische prijs van : 10 € voor volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar – 5 € voor kinderen tussen 4… Lees verder »

Bedankt Stenehei Kermis !!

Vrijdag 18 augustus  was het feest op Stenehei in Dessel. De vele bedrijven  die zich op deze site bevinden richtten voor de 2° maal “STENEHEI-KERMIS “ in. Het was dit jaar een schot in de roos met het vele volk dat kwam opdagen. De bedoeling van dit initiatief is om het sociale contact met de bedrijven onderling te stimuleren.  De… Lees verder »

Nuclealoop 16 september

zondag 16 september 2012 start: vrij vertrekken tussen 9.00 – 10.00 uur deelname: 5 euro afstanden: 5 – 10 – 15 en 20 km overwegend bos- en landwegen, prachtige omgeving sportdrank en water voorzien alle 5 km vertrek en aankomst: Sportclub Nuclea (sck- vito) inschrijven – kleedruimtes: Sportaccommodatie Nuclea Boeretang 2400 Mol gratis bewaring van sporttassen km aanduiding meer informati… Lees verder »

Anke Bouwens organiseerde met succes firefashion

ANKE BOUWENS ORGANISEERDE MET SUCCES FIREFASHION Anke Bouwens had een mooi initiatief bedacht voor haar jaaropdracht van de school H.Graf in Turnhout. Als studente in de afdeling “Creatie en Patroon” wist zij op een sublieme wijze een modeshow te organiseren in het Parochiecentrum te Mol Ginderbuiten. Er was grote belangstelling voor haar initiatief en had ook als doel om de… Lees verder »

H.B.K op bezoek bij basisschool ‘De Toren’

Op 9 maart werd er een brandpreventiedag georganiseerd voor de kinderen en kleuters van de basisschool “De Toren” in Mol-Achterbos door vzw “Help Brandwonden Kids”. Dit in samenwerking met de “Molse Brandweer”, de ziekenwagendienst van het “Rode Kruis”, de hoofdverpleegkundigen van UZ Leuven Brandwondencentrum en kinderentertrainer “De Charel”, tevens de peter van “Help Brandwonden Kids. De kinderen kregen, afhankelijk van… Lees verder »

Nieuw lokaal H.B.K

We zijn trots op ons nieuw lokaal met dank aan onze allround man duiveltje doe het al den Yvo die alles netjes in orde heeft gebracht. We willen ook nog de firma Bouwmaterialen Huysmans bedanken waar we  4 jaar lokalen ter beschikking hebben gekregen.

Mollenrit 10 juni -17 juni

Voor de dertiende keer op rij organiseert de VZW MOLLENRIT haar jaarlijks motorevenement. Onze ritten zijn in de motormiddens zeer gewaardeerd, en werden onlangs nog uitgebreid met een nu al succesvolle all-road rit. Wij zijn dan ook fier u ons programma te kunnen voorstellen dat doorgaat te Mol Millegem, omgeving Lindeplein en café La Cuenta: – Zondag 10 juni :… Lees verder »

ZEER MOOI INITIATIEF VAN DE OUDERS VAN PATIËNTJE DAAN

ZEER MOOI INITIATIEF VAN DE OUDERS VAN PATIËNTJE DAAN Omdat HBK al veel heeft gedaan voor ons zoontje Daan Polders heb ik de organisatie voorgedragen voor een geldprijs die wordt uitgereikt door mijn werkgever. De uitreiking gebeurde op zaterdag 17 december, tijdens ons personeelsfeest. Wij kunnen 1000 Euro overmaken aan HBK. Ik hoop dat ik op deze manier iets terug… Lees verder »

Helpbrandwondenkids For Live

Bedankt Help Brandwonden Kids for life! Mooi initiatief !!! We danken Nisken en Co, Het was tof en kei gezellig met een drankje en een hapje in jullie kersthut.Mooi hoeveel mensen het goede doel kwamen steunen bedankt allemaal.

Kerstmarkt 11 december

We nodigen jullie allen uit voor een drankje en een hapje op de kerstmarkt in Mol op 11 december vanaf 12.00 U, waar we in samenwerking met onze vrienden van de mollenrit ter hoogte van het Santo Tomasplein een tentje zullen bemannen.

Aanhangwagen

Meer en meer worden we gevraagd met onze stand en interventie materiaal op scholen ,beurzen en opendeurdagen enz. aanwezig te zijn. Daar door was het niet meer mogelijk om alles met onze auto’s te vervoeren. Dus hebben we een tijdje geleden een aanhangwagen aangekocht. Deze is nu volledig ingericht door den Yvo ons duveltje doet al !!

Bedankt Mollenrit !!

“MOLLENRIT” PAKT UIT MET SUPERSCHENKING AAN “HELP BRANDWONDEN KIDS Dat de 12° organisatie MOLLENRIT ,ondanks de minder gunstige weersomstandigheden ,  alweer een succes verhaal werd blijkt uit de gift aan de vzw HELP BRANDWONDEN KIDS. De MOLLENRIT stond dit jaar in het teken van “PROJECT 10000”. Er moest en zou 10000 Euro bijeen gebracht worden . En wat blijkt ?  … Lees verder »

H.B.K te gast bij opendeur brandweer Leopoldsburg

Op zondag 11 september waren we te gast bij de brandweer van Leopoldsburg.Een grote opkomst zorgde voor een mooie dag.kinderen samen met hun ouders kwamen hierdoor voor het eerst in contact met onze vereniging.Zij kregen allen een woordje uitleg over het voorkomen van brandwonden.Het door H.B.K uitgegeven stripverhaal over brandpreventie, en de ballonnen wedstrijd werden door de kinderen en ouders… Lees verder »

“Miss Coast Belgium” ondersteunt “Help Brandwonden Kids”

Organisatie “Miss Coast Belgium” ondersteunt “Help Brandwonden Kids” Voor het tweede jaar op rij heeft “Miss Coast Belgium” een belangrijke financiële inbreng gedaan naar de VZW “Help Brandwonden Kids”. Ieder jaar ondersteunt “MCB” een goed doel en dit jaar werd niet minder dan een cheque van 22385 Euro aan “Help Brandwonden Kids” overhandigd tijdens de finale van de ”Missverkiezing” in… Lees verder »

Nuclea Bosloop

Zondag 18 september 2011 Start : Vrij vertrekken tussen 9.00 en 10.00 Deelname : 5€ Afstanden : 5 – 10 – 15 en 20 km in een prachtige omgeving sportdrank en water voorzien Vertrek en aankomst : Sportclub Nuclea ( SCK – Vito ) Inschrijven – Kleedruimtes : Sportaccommodatie Nuclea Boeretang 2400 Mol Gratis bewaren van sporttassen en Km aanduiding… Lees verder »

Steun voor kampen

Overhandiging 5000 Euro voor de kuurkampen, gewone kampen en festivalitis voor kinderen met zware brandwonden. Tijdens ons bezoek aan de kuurkampen in Spa werd een cheque van 5000 Euro overhandigd ter ondersteuning van de organisatie van enkele evenementen voor brandwondenpatiënten . De gelden zullen besteed worden aan de organisatie van de kuurkampen, gewone kampen en festivalitis. De kuurkampen zijn 14-daagse… Lees verder »

Mollenrit 2011

Beste H.B.K leden en sympathisanten, Beste Mollenrit Vrienden bedankt voor de prettige samenwerking en perfecte organisatie van de afgelopen week. Ook een dikke merci aan alle vrijwilligers,sponsors ,motorrijders en iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen. Het H.B.K team. Er heeft een grote moto happening plaats in Mol Millegem van 12 tot 19 juni dit alles is volledig ten voordele van… Lees verder »

Motortreffen Balense brandweer

Op zondag 10 mei waren we te gast op het motortreffen van de Balense brandweer.Prachtig weer en een erg grote opkomst zorgden voor een mooie namiddag.Veel kinderen met hun ouders kwamen hierdoor voor het eerst in contact met onze vereniging.Zij kregen allen een woordje uitleg over het voorkomen van brandwonden.Het door H.B.K uitgegeven stripverhaal over brandpreventie werd door de kinderen en… Lees verder »

Voorzitter en meter H.B.K naar Brasschaat

Onze meter Barbara en Peter onze voorzitter mochten een cheque in ontvangst nemen bij de Fity-One (Ladies) Club uit Brasschaat. Het bleek een mooi en gezellig avondvullend programma te zijn.       Bij deze nog een extra woord van dank voor Barbara die zo goed was een avond vrij te maken voor dit gebeuren en dat werd door de dames… Lees verder »

Te gast in Dessel-Witgoor

Op 01 mei was helpbrandwondenkids vertegenwoordigd met zijn preventiestand op de beurs voor gehandicapten te Dessel-Witgoor.HBK dankt de organisatoren voor de uitnodiging.

H.B.K in Bredene

Afgelopen vrijdag 4 maart waren Yvo en Peter op bezoek in Bredene. We waren uitgenodigd door het gemeentebestuur van Bredene om daar een cheque op te halen voor HBK. De gemeente Bredene en met name de jeugddienst van de gemeente Bredene heeft de afgelopen maanden een bedrag van € 2.155,50 voor ons bijeen gebracht door de verkoop van pluche beestjes… Lees verder »

H.B.K op bezoek in dagcentrum Heist od.Berg en Lier

H.B.K was te gast bij dagcentrum De Berg in Heist o.d Berg, waar ook de kinderen van De Oever, het dagcentrum van Lier,waren naar toe gekomen. Zij kregen een mooie uiteenzetting van Jos en Yvo over de werking van H.B.K, het leven met brandwonden en de gevaren van vuur. Wie zijn wij? Dagcentrum De Berg en De Oever zijn twee… Lees verder »

Heruitgave stripverhaal “Pas op, het brandt”

VZW Help Brandwonden Kids heeft in samenwerking met de Belgische BrandwondenStichting de heruitgave van het stripverhaal “PAS OP HET BRANDT” gerealiseerd. Dit stripverhaal handelt over brandwondenpreventie en is vlot leesbaar voor kinderen ….en volwassenen.

“Help Brandwonden Kids” op bezoek bij Basisschool “Millekemol”

Op 10 en 11 februari werden brandpreventiedagen georganiseerd voor de kinderen en kleuters van de basisschool “Millekemol” in Mol-Millegem door vzw “Help Brandwonden Kids”. Dit in samenwerking met de “Molse Brandweer”, de ziekenwagendienst van het “Rode Kruis”, de hoofdverpleegkundigen van UZ Leuven Brandwondencentrum en kinderentertainer “De Charel”, tevens de peter van “Help Brandwonden Kids. De kinderen kregen, afhankelijk van hun… Lees verder »

Kinderen zingen voor kinderen… ”Driekoningen”

in de parochies van Leuven ten voordele van “Help Brandwonden Kids”. Op 8 januari konden de kinderen, verkleed als koningen, zingen voor de kinderen met brandwonden. De totale opbrengst ging naar “Help Brandwonden Kids”. Jammer genoeg gingen de hemelsluizen open en werden de kinderen getrakteerd op felle regenbuien. Zij werden doornat. Toch gingen de kinderen door met zingen en de… Lees verder »

Nuclea schenkt mooi bedrag aan “Help Brandwonden Kids”

De sectie atletiek van Nuclea Mol heeft een mooi bedrag van 1000 euro geschonken aan vzw “Help Brandwonden Kids”. Het team organiseerde haar vijfde bosloop waarvan de opbrengst volledig naar het goede doel gaat. De bestuursleden en medeorganisators van de “Nuclea Bosloop”, Brigitte Fontenelle en Leo Peeters, overhandigden trots de bijdrage aan Jos Lodewijckx van HBK. Met dit geld wordt… Lees verder »

Ronde Tafel ondersteunt HBK

De leden van de Ronde Tafel hadden redenen te over om in het gezellige Stokt 21 met een grote glimlach rond te lopen. Zij konden diverse goede doelen en sociale projecten gelukkig maken met mooie bedragen. Deze bedragen werden door hen binnengereven via de subliem georganiseerde walking dinner. Onze vzw mocht 2500 Euro ontvangen.

Cafebazen Corbiestraat positief in de kijker

De cafébazen van de Corbiestraat hebben een kroegentocht georganiseerd op 10 november 2010 . De 1500 euro opbrengst van de kroegentocht werd geschonken aan de vzw “HELP BRANDWONDEN KIDS”. Een prachtig initiatief van de uitbaters die op deze manier alweer bewijzen dat zij het hart op de juiste plaats hebben.