Realisaties

Toon enkel berichten van het jaar:

08/03/2020: H.B.K. Ontbijt was een succes

Op 8 maart hebben 330 personen deelgenomen aan het H.B.K. ontbijt dat dit jaar doorging in Taverne “Zilverbos” in het Zilvermeer te Mol. Volgens we hebben vernomen waren de deelnemers tevreden over hoe dit ontbijt was georganiseerd en werd geserveerd. Het mooie uitzicht aan het water kregen we er zo maar bij! Voor degene die slecht te been waren of… Lees verder »

05/03/2020: GBS De Zandloper in het teken van brandpreventie

In Gemeentelijke Basisschool De Zandloper te Mol-Rauw stond deze week alles in teken van brandpreventie en brandveiligheid. De leerlingen van de lagere school kregen een les aangeboden door Help Brandwonden Kids Vzw. en mochten nadien een evacuatie oefenen in een speciale rookkamer. De leerlingen vonden deze praktijkles zeer leerrijk. Hierover wordt beslist nog lang nagekaart. Ook de ouders werden uiteraard… Lees verder »

04/03/2020: H.B.K. schenkt WII-fit aan ZNA

Help Brandwonden Kids Vzw. overhandigde op 04 maart 2020 een nieuwe WII-fit aan het brandwondencentrum ZNA-Antwerpen. Wij hopen om hiermee de moeilijke tijd voor de kinderen in een brandwondencentrum te veraangenamen en hen te helpen in hun herstel.

18/02/2020: VBS De Wegwijzer Balegem ontvangt VZW Help Brandwondenkids

Vrijwilligers van de Vzw Help Brandwonden Kids gaven maandag de hele dag uitleg, preventie- en praktische tips bij brandwonden op de Vrije Basisschool De Wegwijzer in Balegem. Ze doen dit als bedanking omdat Robbe Mels, een leerling uit ons 3de leerjaar dat voor het 2de jaar op rij opnieuw geld inzamelde tijdens de warmste week. Ze brachten het eerste lesuur… Lees verder »

14/02/2020: H.B.K. steunt brandwondpatiënt Loucka

Loucka een brandwondepatiëntje is na zijn verblijf in het brandwonden centrum van UZ Leuven al een jaar voor verzorging opgenomen in het zeepreventorium te De Haan. Na het bezoek in januari van enkele H.B.K. bestuursleden is oa besproken welke behoeften er nog speelden voor Loucka. H.B.K. heeft het nodige aangekocht en dit werd door H.B.K. ondervoorzitter Jan overhandigd aan Co… Lees verder »

07/02/2020: H.B.K. preventie draait op volle toeren

Buiten het steunen van brandwondepatiëntjes hecht H.B.K. ook veel belang aan preventie zodat brand en brandwonden kunnen voorkomen worden. In 2019 mochten 103 scholen de hiervoor beschikbare preventie boxen/dozen ontvangen. Ook in 2020 zal H.B.K. de nodige budgetten voorzien om de geïnteresseerde scholen de nodige preventie boxen/dozen te schenken. Schenking van de 500 ste Doe Doos/Kleuterbox komt er dit jaar… Lees verder »

30/01/2020: Preventiegesprek op basisschool Het Schrijverke te Mol

Vandaag zijn Jo en Bjorn toelichting gaan geven in Basisschool Het Schrijverke te Mol over het ongeval dat hen overkomen is. Jo en Bjorn vonden het leuk op school en het waren allemaal toffe klasjes!!! De leerlingen hebben er ongetwijfeld ook wat van opgestoken en weten weer wat meer over de gevaren van brand en gevolgen van brandwonden.

08/01/2020: Tussenkomst verplaatsingsonkosten

Help Brandwonden Kids Vzw. is tussengekomen in de verplaatsingsonkosten voor een patiëntje verblijvend in het brandwondencentrum UZ Leuven en  hoopt hiermee een steentje te hebben bijgedragen om de zorgen van de ouders een beetje te verlichten.

16/12/2019: Preventie in de provinciale basisschool te Voeren

Op 16 december hebben onze H.B.K. bestuursleden Jan en Leo preventielessen gegeven aan de leerlingen van de Provinciale basisschool te Voeren. Het was een zeer aangename kennismaking met de leerlingen, leerkrachten en de directeur van deze fijne school. H.B.K.  heeft de school de nodige preventie Doe Dozen en werkboekjes geschonken. Zo kunnen de leerkrachten hun toekomstige kleuters en leerlingen de… Lees verder »

15/12/2019: H.B.K. bezorgt Baraa een onvergetelijke dag in de Efteling

Help Brandwonden Kids Vzw. organiseerde een dagje Efteling voor Baraa en haar gezinnetje in de Efteling. Baraa is een kindje dat ernstig is verbrand en behandeld wordt met de beste zorgen in het brandwondencentrum ZNA Antwerpen. Een onvergetelijke dag voor Baraa en haar gezin. Ze waren erg dankbaar voor wat Help Brandwonden Kids voor hen heeft mogelijk gemaakt. Een dag… Lees verder »

06/12/2019: Sint op bezoek in Brandwondencentrum UZ Leuven

Op 6 december 2019 kregen de kindjes in het brandwondencentrum UZ Leuven het bezoek van de Sint. Met een bijzondere dank aan de Pieten in het brandwondencentrum

02/12/2019: Een warme getuigenis over de werking van Help Brandwonden Kids Vzw.

click hieronder op “download geluidsfragment” en u kan het fragment van Radio 2 over Help Brandwonden Kids Vzw. en “De Warmste Week” opnieuw beluisteren. Een warme getuigenis over de werking van onze Vzw. http://outpost.vrt.be/…/HelpBrandwondenKids_20191202115109.…  

27/11/2019: H.B.K. steunt financieel mbt verplaatsingsonkosten

Help Brandwonden Kids Vzw. heeft in november de zorgen van de ouders van een kindje met brandwonden proberen te verlichten door de verplaatsingsonkosten voor de ouders te vergoeden. Hieronder vindt u een tekstje van de mama. Help Brandwonden Kids Vzw. is zeer dankbaar dat zij door de steun van talrijke verenigingen, bedrijven, serviceclubs en vrijwilligers het leed van ouders en… Lees verder »

26/11/2019: Droomprinsessen bezoeken patiëntjes in Brandwondecentrum te Leuven

Op maandag 26/11/2019 bezochten onze Droomprinsessen Kaat en Franne twee kinderen met brandwonden in Uz. Leuven. Zij doen dit belangeloos voor H.B.K. Vzw. en hier zijn niet alleen de kindjes uitzonderlijk blij mee. De prinsesjes van Droomprinses zijn zo blij dat ze brandwondepatiëntjes kunnen bezoeken met de steun van Help Brandwonden Kids Vzw. We komen samen spelletjes spelen, verhalen lezen… Lees verder »

25/11/2019: Preventiedagen Basisschool Sint-Jan Berchmanscollege te Mol

Help Brandwonden Kids Vzw. bracht op 25 en 26 november 2019 een bezoek aan de Basisschool Sint-Jan Berchmanscollege te Mol. Al de klassen van het eerste tot het zesde leerjaar kregen gedurende een lesuurtje toelichting over de gevaren in huis. Ook konden zij leren hoe een kamer vol rook het best wordt verlaten. Wij zijn zeker dat de kinderen er… Lees verder »

06/10/2019: H.B.K. Ontmoetingsdag 2019 in Bobbejaanland

Na Walibi te Waver in 2018 was nu Bobbejaanland te Lichtaart de locatie van de H.B.K. Ontmoetingsdag voor kinderen met brandwonden. Een 145-tal  patiëntjes hebben samen met hun ouder(s) en eventuele broers en/of zussen kunnen genieten van de vele attracties. Op het einde van deze dag werd hen door H.B.K. ook nog een barbecue aangeboden waarna ze voldaan naar huis… Lees verder »

01/05/2019: Brandwondenpatiëntjes amuseren zich in de Kids Corners

Net zoals Franne in Gent zijn alle patiëntjes en personeel zeer tevreden over de H.B.K. speelhoeken in de brandwondcentra van Leuven, Antwerpen en Gent. Met dank aan iedereen die dit mee mogelijk maken !!

01/05/2019: Mededeling van UZ Leuven en Loucka

Wij willen jullie van HBK in het bijzonder bedanken voor de gulle gift en steun ten voordele van onze kinderen met brandwonden. In bijlage enkele foto’s van de unieke brandweerwagen die voorzien is van de nodige stickers (ook sponsored by HBK). Hij is het trotse vervoermiddel geworden van Loucka die onze afdeling verlaat richting revalidatiecentrum. Groeten van het hele team… Lees verder »

30/01/2019: Rotary Brugge Zuid doet aan brand- en brandwondenpreventie in Lagere Scholen van Brugge en omgeving

PERSTEKST Rotary Brugge Zuid doet aan brand- en brandwondenpreventie in Lagere Scholen van Brugge en omgeving Op maandag 28 januari namen de 7 afdelingen van de scholengemeenschap ‘Basisscholen Sint-Lodewijkscollege Brugge’ hun preventie “Doe Dozen” i.v.m. het voorkomen van brand en brandwonden in ontvangst. Het schenken van preventie “Doe Dozen” is een initiatief van Help Brandwonden Kids Vzw. (H.B.K.). Dit project… Lees verder »

11/10/2018: Preventiecursus voor jeugdbewegingen van Mol en Balen

Het voorkomen van brandwonden en brand, het verzorgen van brandwonden in het kader van eerste hulp en het samenwerken met de hulpdiensten is één van onze belangrijkste bijkomende doelstellingen. Om deze reden heeft Help Brandwonden Kids Vzw. voor alle *jeugdverenigingen* uit Mol en Balen op zaterdag 06-10-2018 een brandpreventiecursus gegeven. 63 Leiders, leidsters en jeugdverantwoordelijken werden geïnformeerd over; A. het… Lees verder »

02/10/2018: vzw Hart in Beweging steunt HBK project

Op zondag 16 september organiseerde vzw Hart in Beweging haar 2e fiets- en wandelevenement in en rond domein Teunenberg in Olen. De sympathieke initiatiefneemsters zijn Leen Goossens en Hilde Hanselaer. ‘De opbrengst van dit evenement gaat integraal naar de vzw Help Brandwonden Kids‘, zegt Hilde Hanselaer. ‘Op 19 september mochten de deelnemende scholen de ‘doe-dozen’ van Help Brandwonden Kids in ontvangst… Lees verder »

30/09/2018: H.B.K. ontmoetingsdag in een zonovergoten Walibi

Op 30 sept 2018 organiseerden we onze jaarlijkse ontmoetingsdag voor kinderen met brandwonden. Dit jaar was pretpark Walibi de thuishaven. Voor 115 brandwondpatiënten (max leeftijd van 18 jaar) was het een dag waar ze al langer naar uitkeken. Samen met hun ouders,broertjes/zusjes en onder een stralende zon hebben we er samen weer een aangename dag van gemaakt. 505 personen hebben… Lees verder »

19/02/2018: preventieavond Mol-Millegem

Op maandag 19 februari organiseerde school Milleke Mol uit Mol-Milegem in samenwerking met Help Brandwonden Kids vzw een preventieavond. Na toelichting door HBK bestuurslid Jos Lodewijckx omtrent aanpak en doel werd de avond verder ingevuld door onze gebruikelijke preventieconsulent. Enkele sfeer foto’s:

04/12/2017: H.B.K. realiseert kindvriendelijke ontvangstruimtes in drie Brandwondencentra

Jaarlijks komen er heel wat kinderen op de brandwondencentra van ZNA Antwerpen, UZ Leuven en UZ Gent terecht. Aangezien de zorg in de centra gericht is op het behandelen van uitgebreide (brand)wonden is ‘gezelligheid’ niet de eerste prioriteit. Zeker voor onze kinderen is dat jammer. Een verzorging of opname op het brandwondencentrum kan immers erg stressvol zijn. De brandwondencentrum zijn… Lees verder »

10/11/2017: H.B.K. schenkt preventie DOE Dozen

Help Brandwonden Kids Vzw. hecht veel belang aan preventie van brand en brandwonden. Op 10 november 2017 werden vertegenwoordigers van de scholengemeenschappen uit de gemeente Mol, Dessel en Balen uitgenodigd om, bij wijze van kick-off van het project, een Kleuter Doe Doos in ontvangst te nemen. H.B.K. heeft als doelstelling, om voor zover ons jaarlijkse budget voor dit project het… Lees verder »

30/09/2017: Ontmoetingsdag voor kinderen met brandwonden 2017

Niet tegenstaande het slechte weer waren er toch een 80-tal brandwondepatiëntjes met hun ouders en eventuele broertjes/zusjes aanwezig op domein Keiheuvel te Balen. Vanaf ’s morgens konden de patiëntjes, broers  en/of zussen en hun ouders genieten van oldtimers en zijspanmotoren, een rit met legervoertuigen, een helikoptervlucht, een optreden van onze H.B.K. peter de Charel, tal van optredens, huifkartochten, paardrijden in… Lees verder »

16/11/2017: 2017 realisaties tot en met september

Overzicht van enkele van onze realisaties tot 30/09/2017 met de daarbij geïnvesteerde bedragen 26 keer financiële ondersteuning bij medische tussenkomsten 20.453,00 € aankoop zonwerende kledij voor 57 kinderen 3.291,47€ organisatie samenkomst voor 90 kinderen met brandwonden en hun ouders 16.975,57 € ondersteuning preventie 11.048,04 € Steun aan Brandwondencentra installatie Kids Corners 13.435,78 € haarinplantatie Hair Science Institute 4.930,00 €

5-6-7/05/2017: Succesvolle festiviteiten nav 10-jarig bestaan HBK

5-6-7 mei 2017 Beste vrienden, Beste H.B.K. sympathisanten De festiviteiten ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van Help Brandwonden Kids Vzw. zitten er weer op. Vrijdag hadden we op onze academische zitting indrukwekkende sprekers en vele aanwezigen waren blij verrast te horen waar H.B.K. voor staat. We hoorden links en rechts opmerkingen in de trend van “we wisten echt niet… Lees verder »

02/10/2016: Ontmoetingsdag voor kinderen met Brandwonden

Op zondag 2 oktober organiseerde HelpBrandwondenKids Vzw. hun “Ontmoetingsdag voor kinderen met brandwonden” in pretpark Bobbejaanland te Lichtaart. Voor een 100-tal brandwondepatiënten (max leeftijd van 18 jaar) was het een dag waar ze al langer naar uitkeken. Samen met hun ouders, broertjes/zusjes hebben ze er weer een aangename dag van gemaakt. De dag werd afgesloten met een groepsmaaltijd (+/- 400… Lees verder »

11-12/04/2016: Preventiedagen Rozenberg Mol

De preventiedagen op Rozenberg Mol waren weer een succes. Op maandag hebben de kleutertjes een voorstelling bijgewoond van “de CHAREL”, de peter van Help Brandwonden Kids Vzw. Ook konden de allerkleinsten (die wilden) ervaren wat het was om in een kamer vol rook te vertoeven en werd hen uitgelegd wat ze wel en niet mochten doen. Met een groepsfoto werd… Lees verder »

13/03/2016: “Strings On Fire” weer een schot in de roos !

De Molse Guitary Club, een 30 koppige bende met het hart op de juiste plaats, zette haar beste beentje voor ten voordele van Help Brandwonden Kids Vzw. Onder leiding van Alain Verset vulde zij een ganse zondagnamiddag het ’t Getouw met hun beste nummers. De meter van H.B.K. Barbara Dex met gitarist Gunther Verspecht waren ook van de partij en… Lees verder »

31/12/2015: Financiële ondersteuning kinderen met brandwonden derde en vierde trimester 2015

De voorbije periode konden ook een aantal patiënten genieten van een financiële H.B.K. ondersteuning. Leeftijd patiënt Plaats Steun Reden 4 jaar Brussel € 149 nazorgconsultaties + vervoer 11 jaar Antwerpen € 273 nazorgconsultaties en produkten 8 jaar Evergem € 2228 ziekenhuisfactuur voor behandeling 14 jaar Sint-Baafs Vijve € 148 aanvullende drukkledij 3 jaar Kortrijk € 965 Ziekenhuisfactuur voor behandeling 11… Lees verder »

22/12/2015: “Kerst” speelgoed voor brandwondencentrum UZ Leuven

Help Brandwonden Kids Vzw. maakte het kerstfeest voor de kinderen die verblijven in het brandwondencentrum UZ Leuven een beetje aangenamer door de schenking van nieuw speelgoed. H.B.K. wenst het verzorgend personeel van harte te bedanken voor de hartverwarmende en deskundige zorgen aan de kinderen op de brandwondenafdeling.  

18/12/2015: Wetenschappelijk onderzoek pijnbestrijding bij brandwonden

In samenwerking met de firma Cinoptics en UZ Gent plaatste H.B.K. een bijkomende onderzoekseenheid voor pijnbestrijding in het Universitaire Ziekenhuis Gent.  

15/12/2015: Zonwerende kledij voor kinderen

In 2015 schonk H.B.K. voor een totaal bedrag van € 6.500 zonwerende kledij aan 105 kinderen. Zonwerende kledij is een noodzaak om kinderen met brandwonden toe te laten hun activiteiten in het zonlicht verder te zetten.

21/10/2015: H.B.K. dag

Ook nu organiseerde H.B.K. weer een dag voor de brandwondepatiëntjes samen met hun broers zussen en ouders met liefst 372 pers waren ze aanwezig. Het werd een bijzondere dag in Bobbejaanland Lichtaart. Iedereen kon zich de ganse dag uitleven in dit pretpark,en s ‘avonds was er nog een etentje voorzien. H.B.K. kreeg van de ouders vele positieve reacties, en de… Lees verder »

06/2015: Werchter

Mooi uitgedost heeft een groep brandwondepatiënten  van de pluzz 16 zich reuze geamuseerd in Werchter 🙂

06/2015: Fly For Charity Keiheuvel…..Dit was super !!

  Het was super, brandwondepatiëntjes mogen mee vliegen, wat een ervaring !! met dank aan Fly For Charity Keiheuvel voor de goede organisatie.  

04/2015: Paaskampen !!

Help Brandwonden Kids Vzw. heeft ook in 2015 de paaskampen voor brandwondenpatiëntjes ondersteund. Jaarlijks worden de jonge brandwondenpatiëntjes uitgenodigd om samen een gezellig kamp te beleven. Het doel van dit kamp is niet alleen te zorgen voor een aangename vakantie maar ook om de kinderen, onder deskundige begeleiding, te laten verder werken aan hun herstel en integratie in de samenleving.… Lees verder »

02/2015: Buggy !!

Op donderdag 12 februari kon onze Help Brandwonden Kids Vzw. het leven binnen het brandwondencentrum UZ Leuven een beetje aangenamer maken. Op vraag van het UZ konden wij aan het UZ een buggy schenken. Door deze buggy kan het verplaatsen van de kleinste patiëntjes een beetje aangenamer en eenvoudiger worden gemaakt. Het team van UZ Leuven, waarmee H.B.K. nauw samenwerkt,… Lees verder »

10/2104: Financiële ondersteuning brandwondpatiëntjes de voorbije maand

De voorbije maand ondersteunde onze VZW H.B.K. weer verschillende patiëntjes. Hieronder vindt u een niet nominatieve lijst. Om redenen van privacy kunnen en willen wij de gegevens van de patiëntjes niet bekend maken. De ondersteuning betrof voornamelijk de terugbetaling van niet recupereerbare tussenkomsten voor drukpakken, kiné, psychische ondersteuning en verdere medische behandelingen. Het is dank zij de steun van diverse… Lees verder »

10/2013: Brandpreventiedagen school Ezaart

Op 14, 17 en 18 oktober werden door H.B.K. brandpreventiedagen georganiseerd voor de kinderen de kleuters ouders en leerkrachten van de basisschool “MOZAWIEK” in Mol- Ezaart. Dit in samenwerking met de “Molse Brandweer”, de ziekenwagendienst van het “Rode Kruis”, de hoofdverpleegkundigen van UZ Leuven Brandwondencentrum en kinderentertainer “De Charel”, tevens de peter van “Help Brandwonden Kids Vzw.”. De kinderen kregen… Lees verder »

10/2013: Bedankt H.B.K.

Beste, 3 maanden geleden liep mijn zoontje (2jr) een brandwonde op op de borst en buik. Bedankt voor de steun die we van jullie hebben gekregen. Tuur heeft nu kledij die hem kan beschermen tegen het schadelijke zonlicht. Met deze temperaturen zeker nodig. Bedankt

6/2013: Beste H.B.K.-ers,

Beste H.B.K.-ers, We wilden jullie graag bedanken voor jullie steun bij de revalidatie van ons dochtertje Ama. Iedereen die met zulk een lang verzorgingsproces geconfronteerd wordt, beseft wel hoe fijn een financiële tegemoetkoming is. H.B.K. biedt deze steun op zulk een efficiënte maar vooral ook hartelijke manier. Zoiets is van onschatbare waarde! Veel succes en sterkte om jullie wondere werk… Lees verder »

Beste H.B.K. vrienden

Beste vrienden van Help Brandwonden Kids Vzw., Met dit kort briefje wil ik jullie van ganser harte bedanken voor de steun die ons gezin en in het bijzonder mijn zoontje Ali mocht ontvangen. Ali is slachtoffer van een ernstig brandongeval. De kosten die hiermee gepaard gaan zijn voor ons gezin niet eenvoudig om te dragen.  Ali is ondertussen 9 jaar… Lees verder »

3/2013: H.B.K. op bezoek bij basisschool BS ’t Egeltje in Mol

Op 21 en 22 maart werden er brandpreventiedagen georganiseerd voor de kinderen en kleuters van de basisschool ‘t Egeltje” in Mol-Achterbos door Help Brandwonden Kids Vzw. Dit in samenwerking met de “Molse Brandweer”, de ziekenwagendienst van het “Rode Kruis”, de hoofdverpleegkundigen van UZ Leuven Brandwondencentrum en kinderentertrainer “De Charel”, tevens de peter van H.B.K. De kinderen kregen, afhankelijk van hun… Lees verder »

01/2013: Preventielessen zijn belangrijk !!

Eerst water, de rest komt later! Deze slogan zullen de kinderen van het vierde leerjaar van de Vrije Basisschool Spijker te Hoogstraten niet snel vergeten. In een samenwerking met H.B.K. en Bravo leerden ze welke situaties onveilig zijn, wat er kan gebeuren, wat je moet doen als je je verbrandt, welke soorten brandwonden er zijn, … . Het was super… Lees verder »

11/2012: H.B.K. preventie dagen in Vrije Basisschool Mol – Sluis

9 november organiseerde we een  brandpreventiedag voor de kinderen en kleuters van de Vrije basisschool in Mol-Sluis. Dit in samenwerking met de “Molse Brandweer”, de ziekenwagendienst van het “Rode Kruis” ZNA Antwerpen UZ Leuven Brandwondencentrum en kinderentertrainer “De Charel”, tevens de peter van Help Brandwonden KidsVzw. De kinderen kregen, afhankelijk van hun leeftijd, 2 uur les van de hoofdverpleegkundigen van… Lees verder »

4/2012: Het verhaal van Steve

Ik weet het nog perfect alsof het gisteren was. Ik was 11 jaar en kwam net terug van een 2 daagse met de klas. Ik had geen idee wat er die avond ging gebeuren en zeker niet wat voor een impact het zou hebben op mijn verdere toekomst. Een woningbrand die samen met mijn vlees en vel ook mijn dromen… Lees verder »

02/2012: H.B.K. introduceert Virtual Reality System

Pijnbestrijding bij brandwondpatiënten met behulp van “Virtual Reality” in het Brandwondencentrum UZ Leuven Gasthuisberg. Het is al lang bekend dat afleiding kan zorgen voor een verminderde pijnbeleving. Bijvoorbeeld het afspelen van muziek tijdens een medische behandeling kan al zorgen voor een verminderde pijnbeleving. Het effect hiervan is echter niet heel sterk. H. Hofmann van de Universiteit van Washington nam een… Lees verder »

02/2012: H.B.K. schenkt Wii’s weg

Afgifte WII  aan Nillara Akyuz Op 07.01.2012 mocht H.B.K. Nillara bezoeken. Nillara liep in november 2011 ernstige brandwonden op waarvoor ze verzorgd werd in het Brandwondencentrum van UZ Leuven. Het was een hartverwarmende gebeurtenis. Zoals u op de foto zult zien was Nillara verheugd met ons bezoek en met het geschenk. Wij wensen ook de familie van Nillara te bedanken… Lees verder »

2/2012: Het verhaal van Mila

Mijn naam is Mila Vermeire. Ik ben 6 jaar oud. En mijn verhaal begint op 5 januari 2012. Die avond komen er veel vriendinnen van mama voor een demonstratie Tupperware. Ik heb heel de dag meegeholpen met het maken van de snacks als iedereen is toegekomen. De sfeer is heel leuk en ik mag allerlei materiaal op een schaal dragen,… Lees verder »

1/2012: H.B.K. schenkt verzorgingspoppen voor kinderen met zware brandwonden

Schenking verzorgingspoppen aan ZNA Stuivenberg voor kinderen met zware brandwonden Kinderen met zware brandwonden verblijven geruime tijd in het ziekenhuis. De dagelijkse verzorging is erg pijnlijk. Om het leed te verzachten krijgt elk kind een popje dat ook een drukpakje draagt en door het kind op dezelfde manier verzorgd wordt zoals het zelf verzorgd wordt. Een mooie afleiding  die er… Lees verder »

1/2012: H.B.K. doet droom uitkomen!!

HELP BRANDWONDEN KIDS Vzw. BEZORGT FERENZ EEN DROOMONTMOETING MET “URBANUS” De ouders van Ferenz Van Dyck wilden hem een opkikker van formaat bezorgen en vroegen aan Help Brandwonden Kids Vzw. om mee zijn grote droom te helpen verwezenlijken, namelijk een ontmoeting met Urbanus. …Dat deden wij met groot plezier ! Ferenz Van Dyck (toen 9) uit Berlaar had op 10… Lees verder »

12/2011: Preventie dagen in Saigo

Op 20 en 21 oktober werden door de Help Brandwonden Kids Vzw. brandpreventiedagen georganiseerd voor de kinderen van de school SAIGO Mol. De kinderen kregen op het einde van de dag een diploma, een brandweerhelmpje en een stripverhaal met tips om brandwonden te voorkomen. Ook de ouders, grootouders en leerkrachten werden niet vergeten. Voor hen werd een preventie-avond gehouden. Het… Lees verder »

7/2011: H.B.K. organiseert samenkomst voor kinderen met brandwonden

Wij organiseerde in Mol – Lommel voor de derde keer op rij een jaarlijkse SUPERDAG voor kinderen met zware brandwonden. Ook de ouders, hun broers en zusjes waren van de partij. Er werden een 40-tal patiëntjes uitgenodigd. Zij verzamelden ’s morgens aan de Zilvermeerhaven “Porta Ventura” om daar in te schepen op “De Zander”. Op de boot werd hen een… Lees verder »

6/2011: Financiéle steun aan kinderen met zware brandwonden

Op regelmatige tijdstippen worden wij gecontacteerd door de sociale diensten van de brandwondencentra UZ Leuven, UZ Gent en Stuivenberg Antwerpen om financiële steun te leveren aan de ouders van kinderen met brandwonden. Zo hebben we deze maand 4 brandwondenpatiëntjes gesteund bij de aankoop van 2 drukpakken, tussenkomst voor kine en orthopedische materialen.

4/2011: H.B.K. bezoekt paaskamp voor brandwondepatiënten

Op zondag 17 april  werden we uitgenodigd op het paaskamp voor brandwondpatiëntjes in het mooie home fabiola in Maasmechelen. Op dit kamp waren een 65-tal kinderen aanwezig. De lotgenootjes amuseerden zich hier kostelijk onder het goedkeurend oog van een aantal begeleiders. Nogmaals hebben wij kunnen vaststellen dat deze kampen een echte must zijn voor deze kinderen om zich eens volledig te kunnen laten… Lees verder »

4/2011: Knuffels voor brandwonden centra’s

Elk jaar zetten de kandidaten van Miss Coast Belgium zich in voor het goede doel. Vorig jaar was Help Brandwonden Kids Vzw. de gelukkige. Eén van de initiatieven die hieruit voortvloeide was de knuffelactie in de Vlaamse brandwondencentra van Leuven, Gent en Antwerpen. Op 30 maart 2011 bezochten wij samen met de organisatie van Miss Coast Belgium en miss Babette… Lees verder »

3/2011: H.B.K. op de Rozenberg

Van maandag 14 tot vrijdag 18 maart werd naar jaarlijkse gewoonte een solidariteitsweek gehouden op de school  S.O. van de Rozenberg. Elk jaar word er gewerkt rond een specifiek sociaal thema gedurende gans deze  week. Via getuigenissen en door middel van informatieve en ludieke acties willen zij hun leerlingen informeren en sensibiliseren. Hun thema van dit jaar was      “ als… Lees verder »

2/2011: Realisatie nieuw preventie-stripverhaal

Help Brandwonden Kids Vzw. heeft in samenwerking met de Belgische Brandwonden Stichting de heruitgave van het stripverhaal “PAS OP HET BRAND” gerealiseerd. Dit stripverhaal handelt over brandwondenpreventie en is vlot leesbaar voor kinderen ….en volwassenen. Het stripverhaal handelt over: Koeling: een reddend gebaar Het vuur: een gevaarlijke vriend Gloeiende voorwerpen Hete vloeistoffen: groot risico voor kinderen In de badkamer In… Lees verder »

2/2011: Project “Mijn Zachtste Huid” 2009-2010

De VZW’s “Help Brandwonden Kids”, de “Vriendenkring van UZ Gent” en de VZW Oscare waren de grondleggers van dit mooie project en konden rekenen op de steun van de Belgische BrandwondenStichting en de brandwondencentra van UZ Leuven, UZ Gent en ZNA Stuivenberg. Het project “mijn zachtste huid “ bestaat uit een drieluik. Namelijk een boek, een tentoonstelling en de preventie… Lees verder »

6/2010: Reüniedag in Mol voor families van kinderen met zware brandwonden 2010

De vzw “HELP BRANDWONDEN KIDS” organiseerde zondag 27 juni een reünie voor kinderen met brandwonden. De kinderen met hun ouders werden onthaald op Sunparks met een stevig ontbijt en konden er nadien genieten van een zwembeurt in het mooie tropisch zwembad.Het treintje van het Zilvermeer bracht de groep naar de pannenkoekenboot van Sas 4 voor een lekker tussendoortje. Daarna werd… Lees verder »

7/2009: Reüniedag in Mol voor families van kinderen met zware brandwonden 2009

“H.B.K.” organiseerde een dag voor kinderen met brandwonden die in 2009 met “NATIONAL BURN CAMPS” op kamp gingen. De kinderen met brandwonden,hun zussen, broers en ouders beleefden een fantastische dag. Het onthaal vond plaats in het Bourgondisch Huis waar zij een ontbijt kregen aangeboden in het bijzijn van onze meter Barbara Dex. Daarna werden zij met bussen naar het gemeentelijk… Lees verder »

Preventie en sensibiliseringslessen binnen het “Bravo-project”

Basisschool Sint Jan Berchmanscollege Binnen het project “BRAV0”,wat staat voor “Brandwonden Voorkomen”,worden lessen gegeven ter preventie van brandwonden. Scholen en verenigingen kunnen zich inschrijven voor deze lessen. Het Sint Jan Berchmanscollege van Mol ging reeds 2 maal in op dit aanbod.

Projectdagen “Help Brandwonden Kids”

Gemeentelijke Basisschool Mol Ginderbuiten Vrije Basisschool Mol Wezel Gemeentelijke basisschool Mol-Rauw Brandpreventieavond Ouders, grootouders en onderwijzend personeel Op 29 februari organiseerde de gemeentelijke basisschool van Mol Rauw een preventieavond voor de ouders in samenwerking met “Help Brandwonden Kids” en de Molse Brandweer. Jo Mertens lichtte kort het ontstaan van de vzw HBK toe en Jos Lodewijckx Sprak over de doelstellingen… Lees verder »

Financiële ondersteuning aan Larissa

Larissa was slachtoffer van een zwaar ongeval. Ik ben Larissa, 15 jaar. In oktober van 2009 heb ik een zwaar ongeval gehad. Ik had verschillende zware verwondingen: een schedelbreuk, verschillende breuken in het gezicht (kaakbeenderen, neus, oogkassen), zwaar gehoorverlies en een derdegraads brandwonde op mijn been. De dokters hebben heel mooi werk geleverd om de littekens te beperken, toch waren… Lees verder »

Financiële ondersteuning bij de plaatsing van extensions

Patiënt X, een tienermeisje dat liever anoniem wil blijven liep brandwonden op ter hoogte van haar achterhoofd waar nu geen haren meer groeien. Het is voorlopig nog te vroeg om een reconstructie te maken. X heeft het dan ook moeilijk om zich in het openbaar te tonen uit angst voor de reactie van anderen. Een oplossing zou zijn om voorlopig… Lees verder »

Sponsoring “FESTIVALITIS BURNS”. Een weekendje “PUKKELPOP”

Voor de leeftijdsgroep jongeren vanaf 16 jaar werd “Festivalitis” opgericht. Gegroeid uit NBC, bieden zij de jongeren met brandwonden vanaf de zomer van 2010 een apart programma aan. De activiteiten zijn “cool” en hedendaags, aangepast aan de noden en verwachtingen van de adolescenten zelf. Terugblik op de eerste “festivalitis burns”: samenzijn is de beste saus! Tijdens het weekend van 21… Lees verder »

Schenking kamptentjes aan vzw “National Burn Camps”

Op vraag van NBC werden 6 tentjes aangekocht en geschonken aan deze organisatie.

Schenking aan vzw “National Burn Camps” voor de organisatie van kampen.

Na een lang genezingsproces moeten de kinderen met brandwonden terug integreren in de maatschappij. Steun aan elkaar is dan best welkom. NBC, dat staat voor “NATIONAL BURN CAMPS”, organiseert hiervoor kampen. Om zijn doel te bereiken organiseert het NBC allerlei activiteiten. In hun dagelijkse leven worden de kinderen met brandwonden door de maatschappij telkens opnieuw geconfronteerd met hun “verbrand zijn”… Lees verder »

Financiële ondersteuning aan Larissa

Larissa was slachtoffer van een zwaar ongeval. Ik ben Larissa, 15 jaar. In oktober van 2009 heb ik een zwaar ongeval gehad. Ik had verschillende zware verwondingen: een schedelbreuk, verschillende breuken in het gezicht (kaakbeenderen, neus, oogkassen), zwaar gehoorverlies en een derdegraads brandwonde op mijn been. De dokters hebben heel mooi werk geleverd om de littekens te beperken, toch waren… Lees verder »

Financiële ondersteuning voor de inplanting van wenkbrauwen van Elly Gijs

De vzw steunde financieel de haarinplanting van wenkbrauwen bij de brandwondenpatiënt Elly Gijs van het ZNA Stuivenberg Antwerpen. Een reactie van Elly Het was raar om 7 jaar met brandwonden en halve wenkbrauwen rond te lopen in de wereld. want de meeste mensen stellen vragen en anderen kijken je raar aan. Maar ik ben niet alleen die brandwonden heeft en… Lees verder »

Schenking van een drukpak aan brandwondenpatiënt DAAN

In de maand december steunde onze vzw financieel de aankoop van het drukpak voor DAAN, brandwondenpatiënt in het UZ Leuven. Een reactie van het gezin van Daan Wij willen jullie graag bedanken voor wat jullie hebben gedaan voor ons zoontje Daan. Hij werd op 01/07/08 opgenomen op de brandwondenafdeling van het UZ Leuven. Hij had diepe “brand” wonden over zijn… Lees verder »

Schenking “Wii-spelconsole” aan EVI en MOUNIER

Tijdens een bezoek aan ZNA Stuivenberg hebben wij een WII-spelconsole geschonken aan 2 brandwondenpatiëntjen Evi en Mounier. Het meisje, Evi , werd slachtoffer van een barbecue ongeval. Voor haar 17e verjaardag wou ze graag een bbq geven en haar papa leerde haar hoe ze die moest aansteken. Door versneller op de bbq te gooien ontstonden grote vlammen en raakte zij… Lees verder »

Schenking “Wii-spelconsole” aan MAARTEN

Elk brandwondenkind dat na een lange revalidatie in het ziekenhuis het brandwondencentrum van Leuven mag verlaten krijgt voor de moed en doorzettingsvermogen, die hij of zij heeft kunnen opbrengen gedurende gans de behandeling een Wii kado van de “HELP BRANDWONDEN KIDS” vzw. Maarten was de eerste brandwondenpatiënt die een spelconsole mocht in ontvangst nemen. Reactie van het gezin van Maarten… Lees verder »

Schenking aan vzw “Pinocchio” voor de organisatie van kuurkampen in Spa.

Onze vzw steunde financieel de organisatie “Kuurkampen Pinocchio”. Deze kuurkampen dragen bij tot het genezingsproces van de brandwonden bij de kinderen. De kuurkampen worden jaarlijks georganiseerd.

Schenking WII-Spelconsoles aan BRANDWONDENCENTRUM ZNA Stuivenberg en aan “OSCARE” het vroegere “Greet Rouffaer Huis in Merksem”.

Ook met het brandwondencentrum Stuivenberg onderhoudt onze vzw “Help Brandwonden Kids nauwe contacten. Voor ZNA Stuivenberg namen Dr.Cindy Lafaire en brandwondenpatiënt Jan de schenking in ontvangst “OSCARE”… staat voor “Organisation for burns, scar after-care & research” Dit Huis wil voor brandwondenpatiënten een thuishaven zijn waar zij, voor elk probleem apart, bijstand en steun kunnen vinden. Help Brandwonden Kids werkt ook… Lees verder »

Schenking WII-Spelconsoles aan BRANDWONDENCENTRUM UZ Gent en het ANDRE SCHEERSHUIS.

Onze vzw werkt nauw samen met het brandwondencentrum in Gent. Tijdens een bezoek aan UZ Gent werden 2 WII-consoles en een WII-FIT geschonken aan het Centrum. Deze schenking zal bijdragen aan de revalidatie van de brandwondenpatiënten. Hoofdverpleger Stefaan Lauwaert mocht de schenking in ontvangst nemen. André Scheers nam de schenking in dank aan voor het de vzw die zijn naam… Lees verder »

Schenking speelgoed UZ-leuven

Reactie Brandwondencentrum UZ LEUVEN Wij willen jullie erg bedanken voor al het speelgoed dat jullie ons brandwondencentrum geschonken hebben. Het wordt ten volle en met veel enthousiasme gebruikt. Vooral de knuffels waren tot nu toe een enorm succes. Voor de Wii’s en Playstations consoles, spelletjes en DVD’s, heb ik een inventarislijst en uitleenlijst ontworpen, om een optimaal en vooral correct… Lees verder »