Realisaties

Toon enkel berichten van het jaar:

14/5/2023: zeildag in Antwerpen

Nadat de jaarlijkse HBK-zeildag vorig jaar afgelast werd vanwege het slechte weer, was de editie van 2023 gisteren zondag 14/05 een succes. 14 enthousiaste brandenwondenpatiëntjes en hun familie meldden zich om 10:00u aan bij de RYCB Galgenweel op de linkeroever in Antwerpen. De dag begon bewolkt en fris maar tegen de middag kwam de zon erdoor en werd het aangenaam… Lees verder »

16/5/23: preventielessen De Zandloper te Mol-Rauw

Ook de kinderen en ouders van de Vereniging voor Huisonderwijzers Vlaanderen vzw (VHoV) vonden de weg naar onze lessen brand- en brandwondenpreventie. Zij mochten aansluiten bij de leerlingen van GBS De Zandloper te Mol-Rauw. Op die manier bereikten we alweer 120 kinderen.

11/5/2023: preventielessen Basisschool Vincentius te Horendonk (Essen)

In Basisschool Vincentius te Horendonk (Essen) namen 160 leerlingen deel aan onze lessen “brand- en brandwonden voorkomen”. Ze kregen allemaal de opdracht om samen met hun ouders het vluchtplan van thuis te bespreken.

5/5/2023: Preventielessen Sint-Jozefsschool in Sint-Lambrechts-Woluwe

Veiligheid boven alles, dankzij een volledig afgesloten straat bij de Sint-Jozefsschool in Sint-Lambrechts-Woluwe. Deze keer luisterden 125 leerlingen van het lager onderwijs geboeid naar onze lessen brand- en brandwondenpreventie. Aansluitend kregen ze in onze mobiele rookkamer de kans om de theorie om te zetten in de praktijk.  Ook de 85 kleuters waren wild enthousiast omdat ze mochten kennismaken met de rookkamer.… Lees verder »

20/4/2023: preventielessen VBS Klavertje 4 te Olmen

De voorbije week stelden wij onze mobiele rookkamer op bij VBS Klavertje 4 te Olmen. Zo’n 175 leerlingen van het lager onderwijs volgden geboeid onze lessen brand- en brandwondenpreventie.  Nadien gingen ze de uitdaging aan om de baby’s (poppen) te redden uit de met rook gevulde kamer. Ook 75 kleuters zochten gretig naar de poppen in de rookkamer en met succes!… Lees verder »

29/03/2023: Preventie in Diksmuide

Ook in West-Vlaanderen weet men intussen waar HBK voor staat. Na ons bezoek aan VBS ’t Poldernest in Pervijze stelden wij deze keer onze rooktent op in 2 verschillende scholen van GBS Klavertje Vier te Diksmuide. In de vestiging van Leke volgden 31 leerlingen onze preventielessen. Samen met de 30 kleuters van de school maakten ze ook kennis met het… Lees verder »

16/03/2023: brandpreventielessen in Hoevenen en Essen

Wij waren te gast bij GBS De Rekke te Hoevenen en in het Lager College van Essen. Onze lessen brand- en brandwondenpreventie werden gevolgd door zo’n 600 leerlingen. Nadien maakten ze kennis onze mobiele rookkamer en redden ze onze poppen. Op volgende link (klik op foto) is meer info en foto’s terug te vinden: Help Brandwonden Kids Lagercollegeessen.be  

26/1/2023 : preventielessen GBS Pimpernel in Zemst-Laar

We trokken met onze mobiele rookkamer naar GBS Pimpernel in Zemst-Laar. Zo’n 180 leerlingen volgden er onze preventielessen en leerden er over brandwonden, rookmelders, evacuatieplannen en nog veel meer….. Nadien deden ze hun uiterste best om onze baby’s (poppen) te redden uit de met rook gevulde kamer. Het was een boeiende dag en we willen de leerlingen en het schoolteam… Lees verder »

17/11/2022: preventielessen in Pervijze (W-Vl)

We waren met onze rookkamer en preventie lessen te gast bij Vrije Basisschool ’t Poldernest in Pervijze. Het was een aangename en leerrijke dag. Wij willen de school ook danken voor de prima ontvangst!!

7/11/2022: Achter de schermen bij Help Brandwonden Kids

“Omdat het leed van een kind met brandwonden niemand onberoerd laat” Help Brandwonden Kids vzw blaast dit jaar maar liefst vijftien kaarsjes uit. Sinds de stichting in 2007 groeide de Molse vzw uit tot een trouwe partner van alle brandwondencentra in ons land. Elk jaar helpt de vereniging meer dan honderd kinderen die brandwonden opliepen door ongelukken, die vaak vermeden… Lees verder »

3/11/2022: Armsleeve voor Victor

De kleine Victor, 3 jaar, ontving zijn uv-werende armsleeve en was zo enthousiast dat hij ze dadelijk wou aandoen. Mama Evi schreef: “Ik heb heel veel bewondering en respect voor jullie werking. Bedankt!” Mooie hartverwarmende woorden voor ons bestuur, Evi 😘  

31/10/2022: ondersteuning in oktober

Wij ondersteunden deze maand 19 patiënten voor een totaal bedrag van 12.757 €

6/10/2022: preventielessen in Waanrode, Kortenaken en Hoeleden

Na dat we op 20/09 in het gemeenschapscentrum Den Hoek in Kortenaken 5 kleuter scholen hadden ontvangen was het de volgende donderdagen (22/09, 29/09 en 06/10) de beurt aan de lagere scholen VBS De Zonnebloem Waanrode – GVBS De Trip Trap Kortenaken en VBS Het Toverpotlood in Hoeleden. We gaven preventielessen en de kinderen hebben mogen kennismaken met onze mobiele… Lees verder »

20/09/2022: preventie dag van Joke Massart

n.a.v. de preventie dag van Joke Massart op 20/09, in Gemeenschapscentrum Den Hoek Kortenaken: Zorgde Help Brandwonden Kids in samenwerking met het Vlaamse kruis de brandweer van Tienen en Kaat de vertel Fee van HBK, dat de ca. 240 kleuters op een speelse manier konden kennis maken met de eerste gevaren van vuur. Zij kregen ook allemaal een brandweerhelmpje, onze… Lees verder »

1/10/2022: Brandpreventiecursus jeugdgroepen Westerlo

Brandpreventiecursus: Het voorkomen van brandwonden en brand, het verzorgen van brandwonden in het kader van eerste hulp en het samenwerken met de hulpdiensten is één van onze belangrijkste bijkomende doelstellingen. Om deze reden heeft Vzw Help Brandwonden Kids voor alle “jeugdverenigingen” uit de regio Westerlo op zaterdag 01-10-22 een brandpreventiecursus gegeven. Leiders, leidsters, kook ouders en jeugdverantwoordelijken werden geïnformeerd over:… Lees verder »

1/10/2022: HBK ondersteunt Virtual Reality technologie project UZ Leuven

Sinds een aantal jaren ondersteunt Help Brandwonden Kids vzw een onderzoeksproject van het Brandwondencentrum van UZ Leuven. Dit onderzoek omhelst het gebruik van Virtual Reality technologie bij wondverzorging van ernstige brandwonden. Door verder te klikken op het bericht en dan op de link kan u meer informatie vinden over dit initiatief : HBK – info onderzoeksproject BWC UZ Leuven

25/9/2022: HBK aanwezigheid opendeurdag brandweer Lommel

Zondag 25 sept, waren we te gast op de opendeurdag bij brandweer Lommel waarvoor dank. Een 350 kinderen hebben een bezoek gebracht aan onze stand met rookhuis waar ze konden ervaren hoe moeilijk het is om de weg naar de uitgang te vinden of om bepaalde voorwerpen te zoeken.

14/9/2022: Bedankbericht van de ouders van Irving

In oktober 2019 liep onze zoon Irving op éénjarige leeftijd zeer ernstige brandwonden op. Irving verbleef gedurende maanden in het brandwondencentrum van UZ Leuven waar hij met de grootste deskundige zorg werd behandeld. In februari 2021 kon Irving worden opgenomen in het Zeepreventorium De Haan. De hulp die Irving hier mocht genieten heeft er voor gezorgd dat hij juli 2022… Lees verder »

4/9/2022: Ontmoetingsdag 2022

Help Brandwonden Kids laat 123 patiëntjes genieten in Bobbejaanland Jef Van Nooten 05-09-22, 22:51 HLN Mol/Lichtaart: De vzw Help Brandwonden Kids heeft een glimlach getoverd op de gezichten van 123 brandwondenpatiëntjes en hun familie. De vzw organiseerde een ontmoetingsdag in Bobbejaanland. Het is al enkele jaren een traditie dat de vzw Help Brandwonden Kids één keer per jaar patiëntjes uitnodigt… Lees verder »

1/9/2022: Diëgo heeft een nieuwe pet !

Diëgo, 7 jaar, ontving zijn uv-werend petje. Samen met zijn mama bedankten ze HBK.   “Hartelijk dank voor het mooie initiatief. Diëgo is super blij met zijn petje en wil het al niet meer afzetten. Ook het bijgevoegde latje en de knuffel zijn superleuk.”   In 2022 kreeg HBK al meer dan 100 bestellingen voor uv-werende kledij, waaronder zonnepetjes en… Lees verder »

18/08/2022: ritje te paard met Max

Deze knapperd uit Mortsel, is 6 jaar en heeft onlangs genoten van zijn “Ritje te Paard” bij Bea. Dank je wel voor het mooie moment.  Max

6/07/2022: Otis maakt een ritje op Bonita

Vandaag hebben wij genoten van een ritje te paard bij Bea. Het was een schitterende ervaring, Otis had hoewel hij stoer oogt, toch maar een klein hartje toen hij kennismaakte met Bonita. Super bedankt voor deze unieke ervaring en Bea is een top vrouw!    Lieve groeten Otis Guiguilé-Pietsch En zijn ouders Sira en Pietsch   

26/06/2022: opendeurdag brandweer Heusden

Op zondag 26/6 stonden we op de opendeurdag van de brandweer van Heusden Zolder waar we op veel belangstelling en enthousiasme konden rekenen. Met dank voor de ondersteuning van onze vrienden van Steps on fire.  

23/06/2022: Preventielessen ’t Centrum Houthalen

Donderdag 23/6 waren we met onze rookkamer en preventielessen te gast op de Gemeentelijke Basisschool ’t Centrum in Houthalen. Wij hopen dat de kinderen er van genoten hebben en er iets van opgestoken hebben.  

28/05/2022: bericht van de mama van Samuel

Fijne mama, heeft echt haar verhaal verteld via WhatsApp Enkele zinnen: “Merci beaucoup, nous avons bien eu le maillot. J’ai envoyé quelques photos quand il a ouvert son paquet, tout content de recevoir cela …” “ Tu sais, on a découvert un monde extraordinaire malgré que c’est dur … c’est un combat…” “ Pas à pas … moi qui déteste… Lees verder »

20/05/2022 : HBK vzw steunt Zeepreventorium De Haan

De behandelingsruimte in Het Zeepreventorium in De Haan kreeg dankzij HBK vzw een echte opfrisbeurt. De grote muur werd helemaal bestickerd. De brandwondenpatiëntjes kunnen tijdens hun behandeling wegdromen in de wondere onderwaterwereld. De door ons mee gesponsorde Qwiek Up-technologie projecteert ook op het plafond rustgevende beelden ondersteund door rustgevende muziek of geluiden. Tijdens hun dagelijkse behandeling ervaart elk kind zo… Lees verder »

20/05/2022: een tevreden Sophia ;-)

Sophia heeft recent haar zonwerende kledij ontvangen. Volgend bericht heeft HBK vzw ontvangen van de mama van Sophia. Hartelijk dank voor het mooie pakje! Sophia is er dolblij mee! Het broekje past haar perfect en de knuffel is al onmisbaar in haar bedje. Ondanks dat ze veel pijn heeft gehad en het een intense ervaring was voor haar, beseffen we… Lees verder »

4/4/2022 : HBK vzw “mobiele sponsoring” ivm de huur van een minibusje

HBK vzw heeft de sponsoring voor de huur van een minibusje voor het vervoer van brandwondenpatiëntjes die deelnemen aan het paaskamp van Pinocchio voor haar rekening genomen. De foto’s werden bezorgd door de leiding van het kamp.

26/1/2022 : ritje op pony Bonita met Casper

Onderstaand mailtje mochten we ontvangen van de mama van Casper. Lieve Bea, Beste medewerkers/vrijwilligers van HBK, Eerst en vooral de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar 2022! Veel liefde, geluk, maar bovenal een goede gezondheid! Hier is onze beloofde mail. Het liet wat op zich wachten, waarvoor onze excuses, maar beter laat… Graag sturen we hier enkele foto’s door van… Lees verder »

27/11/2021 : brandwondenpatiëntjes krijgen initiatieles paardrijden

Het initiatief van HBK vzw om brandwondenpatientjes een initiateles paardrijden te laten volgen blijkt een succes. Recent hebben 2 patiëntjes hiervan kunnen genieten, getuige de ontvangen berichten en foto’s. We vinden het fijn dat de kinderen er plezier aan beleven. ——— Elise heeft een onvergetelijke dag mogen beleven, waarvoor onze grote dank. Zoveel dank aan jullie vereniging voor de mooie… Lees verder »

18/10/2021 : Initiatie paardrijden voor brandwondenpatiëntjes

Olivia geniet duidelijk van het ‘ritje te paard’. Wij Help Brandwonden Kids vzw. bieden dit aan voor alle kinderen tot 12 jaar met brandwonden. Met dank aan de organisator van de activiteit Mevr. Bea Couwels en niet te vergeten de mooie lieve pony Bonita. Kindjes tot 12 jaar met brandwonden die dit ook willen ervaren mogen altijd contact opnemen met… Lees verder »

14/10/2021: Dankberichtje van de moeder van een brandwondenpatiëntje

Onderstaand berichtje hebben we mogen ontvangen van de moeder van Rani naar aanleiding van de Belcar finale en NASCAR race te Zolder (zie eerder bericht op onze HBK vzw website) Ik wou jullie allemaal namens mijn dochter Rani en ons hele gezin nog eens heel hartelijk bedanken voor de mooie dag gisteren! Rani kan er niet over zwijgen, ze heeft… Lees verder »

12/10/2021: HBK vzw bezoekt Picpussen te Tongeren

Op dinsdag 12 oktober 2021 waren we met Help Brandwonden Kids vzw op bezoek bij de lagere school en de kleuterklassen Picpussen in Tongeren.   Meer dan 150 leerlingen kregen meer dan één uur les over brandveiligheid thuis en in school. Ook mochten zij ervaren wat het betekent om in een huis vol rook de uitgang te moeten vinden. De… Lees verder »

10/10/2021: Brandwondenpatiëntjes te gast op Belcar finale en NASCAR race te Zolder

27 brandwondenpatiënten van Help Brandwonden Kids vzw hebben tijdens de American Festival NASCAR Finals op het circuit van Zolder kunnen genieten van een prachtige dag. Om 9 uur ‘s morgens, na het ontbijt, vertrokken zij in 3 groepen aan boord van F-type Jaguars voor een rondrit van Lommel, via de Ford Lommel Proving Ground, naar het circuit van Zolder. Elk… Lees verder »

7/10/2021: HBK vzw te gast bij “het Schrijvertje” in Mol

Donderdag 7 oktober waren we te gast bij basisschool Het Schrijvertje in Mol. In samenwerking met stichting brandwonden waren er o.a. preventie lessen. In een mobiele rookkamer konden de leerlingen ervaren hoe moeilijk het was om de weg naar de uitgang te vinden of om bepaalde voorwerpen te zoeken. Dit alles stond in teken van het Europees project Bravo (brandwonden… Lees verder »

3/10/2021: HBK vzw tijdens opendeurdag Brandweer te Mol

Ondanks het slechte weer is de opendeurdag bij de Brandweerpost Mol van de zone Kempen toch nog een succes geweest. Vele kinderen en hun families hebben kunnen genieten van de talrijke attracties waarbij de rondritten met de brandweerwagens en de verschillende blusoefeningen de toppers waren. Help Brandwonden Kids vzw heeft heel veel kinderstrips over brandpreventie thuis uitgedeeld. Ook was er… Lees verder »

24/09/2021: preventie op Campus Het Spoor te Mol

Vrijdag 24 sept waren we aanwezig op Campus het spoor in Mol. In samenwerking met stichting brandwonden waren er preventie lessen. En in een mobiele rookkamer konden de leerlingen ervaren hoe moeilijk het was om de weg naar de uitgang te vinden of om bepaalde voorwerpen te zoeken. Dit alles stond in teken van het Europees project Bravo (brandwonden voorkomen)

11/9/2021: Zeilinstructie in Port Aventura te Mol

In samenwerking met HBK vzw en onder de deskundige begeleiding van de zeilinstructeurs van Sailability Vlaanderen vzw hebben 15 brandwondenpatiëntjes kunnen genieten van een zeilopleiding in Port Aventura te Mol. Voor de kinderen en hun familie was het een fantastische ervaring en sportieve dag.    

29/8/2021: ontmoetingsdag in Plopsaland in de Panne

Zondag 29 augustus organiseerden we onze jaarlijkse ontmoetingsdag voor kinderen met brandwonden. Na enkele jaren Bobbejaanland en een jaartje Walibi was nu Plopsaland in de Panne onze thuishaven. Voor 107 brandwondenpatiëntjes (max leeftijd van 18 jaar) was het een dag waar ze al lang naar uitkeken en enorm van hebben genoten. Samen met hun ouders, broertjes/zusjes heeft iedereen zich kunnen… Lees verder »

27/7/2021: HBK vzw ondersteunt vakantiekamp Pinocchio vzw

‘Help Brandwonden Kids vzw ondersteunde dit jaar de vakantiekampen van Pinocchio vzw. Pinocchio vzw richt elk jaar kuurkampen en vakantiekampen in voor kinderen met brandwonden. Help Brandwonden Kids vzw was dan ook graag bereid dit jaar te zorgen voor extra vervoersmogelijkheden voor de kinderen.’

21/5/2021: HBK vzw realisaties in maart, april en mei

Ook in de maanden maart, april en mei zorgde Help Brandwonden Kids vzw voor een aantal realisaties voor kinderen met brandwonden. – Tijdens de maanden maart en april tussenkomst in de verblijfkosten voor ouders van een brandwondenpatiëntje dat in het Zeepreventorium in De Haan revalideert – In maart, april en mei bezorgde HBK vzw aan 27  kindjes UV-beschermende kledij –… Lees verder »

29/4/2021: Schenking behandelmatjes aan UZ Leuven

Het kiné-team van het brandwondencentrum UZ Leuven is zeer tevreden met de schenking van splinternieuwe behandelmatjes voor de kinderen met brandwonden.

15/4/2021: Brandwondencentrum UZ Gent ontvangt Nike schoenen

Op 15/04/2021 brachten enkele bestuursleden van Help Brandwonden Kids vzw (HBK vzw) een bezoek aan het Brandwondencentrum UZ Gent. Zij deden dit om de personeelsleden een hart onder de riem te steken gezien zij zich wegens de huidige covid-19 crisis moeten focussen op verzorging van patiënten op intensieve zorgen. HBK vzw is al jaren een zeer betrouwbare partner van het… Lees verder »

10/3/2021: Getuigenis van de ouders van een brandwondenpatiëntje

Help Brandwonden Kids vzw. is bijzonder trots deze mooie en fiere jongen en zijn ouders te kunnen ondersteunen in de lange tocht naar een herstel. Het verhaal Oktober 2019 was een moeilijke periode voor ons toen het pas gebeurd was met ons zoontje. Hij geraakte namelijk zwaar verbrand over zijn torso + armen door kokend water. Na een lange weg… Lees verder »

10/3/2021: UV-beschermende kledij is zeer belangrijk

HBK vzw. bezorgde in januari en februari aan 7 verbrande kindjes UV-beschermende kledij. Het betrof ondersteuning voor een jongetje van 8 maanden, 3 jaar, 5 jaar en 6 jaar . De meisjes zijn 1 jaar, 9 jaar en 12 jaar. De brandwondenpatiëntjes werden behandeld in de brandwondencentra van UZ Leuven, UZ Gent en ZNA Antwerpen. Wat ons toch telkens weer… Lees verder »

26/11/2020: berichtje van Rayana aan HBK vzw

Rayana is een brandwondepatiëntje , verblijvend in het Zeepreventorium te De Haan, en heeft recent ondersteuning bekomen van HBK vzw. Volgende tekst en foto heeft ze ons ter publicatie op onze website bezorgd.  Hoi, ik ben Rayana en ben net 9 jaar geworden. Ik hou van alle kleuren van de regenboog maar het liefst zie ik roze. Ik ben heel… Lees verder »

21/08/2020: bedankt HBK vzw

Een berichtje en wat foto’s die we mogen publiceren zijn toegekomen nav onze steun aan een brandwondenpatiëntje. ——– Hallo, Ik wou jullie via deze weg bedanken voor jullie mooie geschenk die ik heb mogen uitkiezen voor mijn dochtertje van 1 jaar met brandwonden aan haar pols, buik en voetjes. Ze is al heel goed genezen dmv een operatie. Maar deze… Lees verder »

14/08/2020: HBK vzw. steun eerste 6 maanden in 2020

HBK vzw laat ook, in voor onze vzw moeilijke Corona tijden, de kinderen met brandwonden niet in de steek. De eerste helft van 2020 (tot en met juni 2020 ) werd aan meerdere brandwondepatiëntjes hulp verleend door middel van financiële tussenkomsten. Het betreft: 5 kinderen van het brandwondencentrum in Luik 8 kinderen van het brandwondencentrum in Charleroi Loverval 8 kinderen… Lees verder »

29/07/2020: Steun aan 2 slachtoffertjes van 4 jaar

Help Brandwonden Kids vzw. ondersteunde in juli twee patiëntjes van 4 die brandwonden opliepen door verbranding met vloeistof. HBK vzw. kwam hierbij tussen in de betaling van de medische kosten. Deze tussenkomsten verliepen in samenwerking met de sociale diensten van UZ Leuven. Wij zouden ook graag de gezinnen met jonge kinderen nog eens attent maken op de veel voorkomende ongevallen… Lees verder »

06/07/2020: Gefeliciteerd met je verjaardag Loucka!!!

Hierbij een fotootje van Loucka, die werd getrakteerd op veel speelgoed voor zijn verjaardag. Merci voor jullie cadeautjes. Met vriendelijke groeten, Co Danneels Psycho Sociale Diensten Zeepreventorium VZW Koninklijke Baan 5 B- 8420 De Haan

08/03/2020: HBK vzw Ontbijt was een succes

Op 8 maart hebben 330 personen deelgenomen aan het HBK vzw ontbijt dat dit jaar doorging in Taverne “Zilverbos” in het Zilvermeer te Mol. Volgens we hebben vernomen waren de deelnemers tevreden over hoe dit ontbijt was georganiseerd en werd geserveerd. Het mooie uitzicht aan het water kregen we er zo maar bij! Voor degene die slecht te been waren… Lees verder »

05/03/2020: GBS De Zandloper in het teken van brandpreventie

In Gemeentelijke Basisschool De Zandloper te Mol-Rauw stond deze week alles in teken van brandpreventie en brandveiligheid. De leerlingen van de lagere school kregen een les aangeboden door Help Brandwonden Kids vzw en mochten nadien een evacuatie oefenen in een speciale rookkamer. De leerlingen vonden deze praktijkles zeer leerrijk. Hierover wordt beslist nog lang nagekaart. Ook de ouders werden uiteraard… Lees verder »

04/03/2020: HBK vzw schenkt WII-fit aan ZNA

Help Brandwonden Kids vzw overhandigde op 04 maart 2020 een nieuwe WII-fit aan het brandwondencentrum ZNA-Antwerpen. Wij hopen om hiermee de moeilijke tijd voor de kinderen in een brandwondencentrum te veraangenamen en hen te helpen in hun herstel.

18/02/2020: VBS De Wegwijzer Balegem ontvangt Help Brandwonden Kids vzw

Vrijwilligers van Help Brandwonden Kids vzw gaven maandag de hele dag uitleg, preventie- en praktische tips bij brandwonden op de Vrije Basisschool De Wegwijzer in Balegem. Ze doen dit als bedanking omdat Robbe Mels, een leerling uit ons 3de leerjaar dat voor het 2de jaar op rij opnieuw geld inzamelde tijdens de warmste week. Ze brachten het eerste lesuur per… Lees verder »

14/02/2020: HBK vzw steunt brandwondpatiënt Loucka

Loucka een brandwondepatiëntje is na zijn verblijf in het brandwonden centrum van UZ Leuven al een jaar voor verzorging opgenomen in het zeepreventorium te De Haan. Na het bezoek in januari van enkele HBK vzw bestuursleden is oa besproken welke behoeften er nog speelden voor Loucka. HBK vzw heeft het nodige aangekocht en dit werd door HBK vzw ondervoorzitter Jan… Lees verder »

07/02/2020: HBK vzw preventie draait op volle toeren

Buiten het steunen van brandwondepatiëntjes hecht HBK vzw ook veel belang aan preventie zodat brand en brandwonden kunnen voorkomen worden. In 2019 mochten 103 scholen de hiervoor beschikbare preventie boxen/dozen ontvangen. Ook in 2020 heeft HBK vzw de nodige budgetten voorzien om de geïnteresseerde scholen de nodige preventie boxen/dozen te schenken. Schenking van de 500 ste Doe Doos/Kleuterbox komt er… Lees verder »

30/01/2020: Preventiegesprek op basisschool Het Schrijverke te Mol

Vandaag zijn Jo en Bjorn toelichting gaan geven in Basisschool Het Schrijverke te Mol over het ongeval dat hen overkomen is. Jo en Bjorn vonden het leuk op school en het waren allemaal toffe klasjes!!! De leerlingen hebben er ongetwijfeld ook wat van opgestoken en weten weer wat meer over de gevaren van brand en gevolgen van brandwonden.

08/01/2020: Tussenkomst verplaatsingsonkosten

Help Brandwonden Kids vzw is tussengekomen in de verplaatsingsonkosten voor een patiëntje verblijvend in het brandwondencentrum UZ Leuven en  hoopt hiermee een steentje te hebben bijgedragen om de zorgen van de ouders een beetje te verlichten.

16/12/2019: Preventie in de provinciale basisschool te Voeren

Op 16 december hebben onze H.B.K. bestuursleden Jan en Leo preventielessen gegeven aan de leerlingen van de Provinciale basisschool te Voeren. Het was een zeer aangename kennismaking met de leerlingen, leerkrachten en de directeur van deze fijne school. H.B.K.  heeft de school de nodige preventie Doe Dozen en werkboekjes geschonken. Zo kunnen de leerkrachten hun toekomstige kleuters en leerlingen de… Lees verder »

15/12/2019: HBK vzw bezorgt Baraa een onvergetelijke dag in de Efteling

Help Brandwonden Kids vzw organiseerde een dagje Efteling voor Baraa en haar gezinnetje in de Efteling. Baraa is een kindje dat ernstig is verbrand en behandeld wordt met de beste zorgen in het brandwondencentrum ZNA Antwerpen. Een onvergetelijke dag voor Baraa en haar gezin. Ze waren erg dankbaar voor wat HBK vzw voor hen heeft mogelijk gemaakt. Een dag zonder… Lees verder »

06/12/2019: Sint op bezoek in Brandwondencentrum UZ Leuven

Op 6 december 2019 kregen de kindjes in het brandwondencentrum UZ Leuven het bezoek van de Sint. Met een bijzondere dank aan de Pieten in het brandwondencentrum

02/12/2019: Een warme getuigenis over de werking van Help Brandwonden Kids vzw

click hieronder op “download geluidsfragment” en u kan het fragment van Radio 2 over Help Brandwonden Kids vzw en “De Warmste Week” opnieuw beluisteren. Een warme getuigenis over de werking van onze vzw. http://outpost.vrt.be/…/HelpBrandwondenKids_20191202115109.…  

27/11/2019: HBK vzw steunt financieel mbt verplaatsingsonkosten

Help Brandwonden Kids vzw heeft in november de zorgen van de ouders van een kindje met brandwonden proberen te verlichten door de verplaatsingsonkosten voor de ouders te vergoeden. Hieronder vindt u een tekstje van de mama. HBK vzw is zeer dankbaar dat zij door de steun van talrijke verenigingen, bedrijven, serviceclubs en vrijwilligers het leed van ouders en kinderen mee… Lees verder »

26/11/2019: Droomprinsessen bezoeken patiëntjes in Brandwondecentrum te Leuven

Op maandag 26/11/2019 bezochten onze Droomprinsessen Kaat en Franne twee kinderen met brandwonden in Uz. Leuven. Zij doen dit belangeloos voor Help Brandwonden Kids vzw en hier zijn niet alleen de kindjes uitzonderlijk blij mee. De prinsesjes van Droomprinses zijn zo blij dat ze brandwondepatiëntjes kunnen bezoeken met de steun van HBK vzw. We komen samen spelletjes spelen, verhalen lezen… Lees verder »

25/11/2019: Preventiedagen Basisschool Sint-Jan Berchmanscollege te Mol

Help Brandwonden Kids vzw bracht op 25 en 26 november 2019 een bezoek aan de Basisschool Sint-Jan Berchmanscollege te Mol. Al de klassen van het eerste tot het zesde leerjaar kregen gedurende een lesuurtje toelichting over de gevaren in huis. Ook konden zij leren hoe een kamer vol rook het best wordt verlaten. Wij zijn zeker dat de kinderen er… Lees verder »

06/10/2019: HBK vzw Ontmoetingsdag 2019 in Bobbejaanland

Na Walibi te Waver in 2018 was nu Bobbejaanland te Lichtaart de locatie van de HBK vzw Ontmoetingsdag voor kinderen met brandwonden. Een 145-tal  patiëntjes hebben samen met hun ouder(s) en eventuele broers en/of zussen kunnen genieten van de vele attracties. Op het einde van deze dag werd hen door HBK vzw ook nog een barbecue aangeboden waarna ze voldaan… Lees verder »

01/05/2019: Brandwondenpatiëntjes amuseren zich in de Kids Corners

Net zoals Franne in Gent zijn alle patiëntjes en personeel zeer tevreden over de HBK vzw speelhoeken in de brandwondcentra van Leuven, Antwerpen en Gent. Met dank aan iedereen die dit mee mogelijk maken !!

01/05/2019: Mededeling van UZ Leuven en Loucka

Wij willen jullie van HBK vzw in het bijzonder bedanken voor de gulle gift en steun ten voordele van onze kinderen met brandwonden. In bijlage enkele foto’s van de unieke brandweerwagen die voorzien is van de nodige stickers (ook sponsored by HBK vzw). Hij is het trotse vervoermiddel geworden van Loucka die onze afdeling verlaat richting revalidatiecentrum. Groeten van het… Lees verder »

30/01/2019: Rotary Brugge Zuid doet aan brand- en brandwondenpreventie in Lagere Scholen van Brugge en omgeving

PERSTEKST Rotary Brugge Zuid doet aan brand- en brandwondenpreventie in Lagere Scholen van Brugge en omgeving Op maandag 28 januari namen de 7 afdelingen van de scholengemeenschap ‘Basisscholen Sint-Lodewijkscollege Brugge’ hun preventie “Doe Dozen” i.v.m. het voorkomen van brand en brandwonden in ontvangst. Het schenken van preventie “Doe Dozen” is een initiatief van Help Brandwonden Kids vzw (HBK vzw). Dit… Lees verder »

11/10/2018: Preventiecursus voor jeugdbewegingen van Mol en Balen

Het voorkomen van brandwonden en brand, het verzorgen van brandwonden in het kader van eerste hulp en het samenwerken met de hulpdiensten is één van onze belangrijkste bijkomende doelstellingen. Om deze reden heeft Help Brandwonden Kids vzw voor alle *jeugdverenigingen* uit Mol en Balen op zaterdag 06-10-2018 een brandpreventiecursus gegeven. 63 Leiders, leidsters en jeugdverantwoordelijken werden geïnformeerd over; A. het… Lees verder »

02/10/2018: vzw Hart in Beweging steunt HBK vzw project

Op zondag 16 september organiseerde vzw Hart in Beweging haar 2e fiets- en wandelevenement in en rond domein Teunenberg in Olen. De sympathieke initiatiefneemsters zijn Leen Goossens en Hilde Hanselaer. ‘De opbrengst van dit evenement gaat integraal naar de Help Brandwonden Kids vzw’, zegt Hilde Hanselaer. ‘Op 19 september mochten de deelnemende scholen de ‘doe-dozen’ van HBK vzw in ontvangst nemen… Lees verder »

30/09/2018: HBK vzw ontmoetingsdag in een zonovergoten Walibi

Op 30 sept 2018 organiseerden we onze jaarlijkse ontmoetingsdag voor kinderen met brandwonden. Dit jaar was pretpark Walibi de thuishaven. Voor 115 brandwondepatiënten (max leeftijd van 18 jaar) was het een dag waar ze al langer naar uitkeken. Samen met hun ouders,broertjes/zusjes en onder een stralende zon hebben we er samen weer een aangename dag van gemaakt. 505 personen hebben… Lees verder »

19/02/2018: preventieavond Mol-Millegem

Op maandag 19 februari organiseerde school Milleke Mol uit Mol-Milegem in samenwerking met Help Brandwonden Kids vzw een preventieavond. Na toelichting door HBK vzw bestuurslid Jos Lodewijckx omtrent aanpak en doel werd de avond verder ingevuld door onze gebruikelijke preventieconsulent. Enkele sfeer foto’s:

04/12/2017: HBK vzw realiseert kindvriendelijke ontvangstruimtes in drie Brandwondencentra

Jaarlijks komen er heel wat kinderen op de brandwondencentra van ZNA Antwerpen, UZ Leuven en UZ Gent terecht. Aangezien de zorg in de centra gericht is op het behandelen van uitgebreide (brand)wonden is ‘gezelligheid’ niet de eerste prioriteit. Zeker voor onze kinderen is dat jammer. Een verzorging of opname op het brandwondencentrum kan immers erg stressvol zijn. De brandwondencentrum zijn… Lees verder »

10/11/2017: HBK vzw schenkt preventie DOE Dozen

Help Brandwonden Kids vzw hecht veel belang aan preventie van brand en brandwonden. Op 10 november 2017 werden vertegenwoordigers van de scholengemeenschappen uit de gemeente Mol, Dessel en Balen uitgenodigd om, bij wijze van kick-off van het project, een Kleuter Doe Doos in ontvangst te nemen. HBK vzw heeft als doelstelling, om voor zover ons jaarlijkse budget voor dit project… Lees verder »

30/09/2017: Ontmoetingsdag voor kinderen met brandwonden 2017

Niet tegenstaande het slechte weer waren er toch een 80-tal brandwondepatiëntjes met hun ouders en eventuele broertjes/zusjes aanwezig op domein Keiheuvel te Balen. Vanaf ’s morgens konden de patiëntjes, broers  en/of zussen en hun ouders genieten van oldtimers en zijspanmotoren, een rit met legervoertuigen, een helikoptervlucht, een optreden van onze H.B.K. peter de Charel, tal van optredens, huifkartochten, paardrijden in… Lees verder »

16/11/2017: 2017 realisaties tot en met september

Overzicht van enkele van onze realisaties tot 30/09/2017 met de daarbij geïnvesteerde bedragen 26 keer financiële ondersteuning bij medische tussenkomsten 20.453,00 € aankoop zonwerende kledij voor 57 kinderen 3.291,47€ organisatie samenkomst voor 90 kinderen met brandwonden en hun ouders 16.975,57 € ondersteuning preventie 11.048,04 € Steun aan Brandwondencentra installatie Kids Corners 13.435,78 € haarinplantatie Hair Science Institute 4.930,00 €

5-6-7/05/2017: Succesvolle festiviteiten nav 10-jarig bestaan HBK vzw

5-6-7 mei 2017 Beste vrienden, Beste HBK vzw sympathisanten De festiviteiten ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van Help Brandwonden Kids vzw zitten er weer op. Vrijdag hadden we op onze academische zitting indrukwekkende sprekers en vele aanwezigen waren blij verrast te horen waar HBK vzw voor staat. We hoorden links en rechts opmerkingen in de trend van “we wisten… Lees verder »

02/10/2016: Ontmoetingsdag voor kinderen met Brandwonden

Op zondag 2 oktober organiseerde Help Brandwonden Kids vzw hun “Ontmoetingsdag voor kinderen met brandwonden” in pretpark Bobbejaanland te Lichtaart. Voor een 100-tal brandwondepatiënten (max leeftijd van 18 jaar) was het een dag waar ze al langer naar uitkeken. Samen met hun ouders, broertjes/zusjes hebben ze er weer een aangename dag van gemaakt. De dag werd afgesloten met een groepsmaaltijd… Lees verder »

11-12/04/2016: Preventiedagen Rozenberg Mol

De preventiedagen op Rozenberg Mol waren weer een succes. Op maandag hebben de kleutertjes een voorstelling bijgewoond van “de CHAREL”, de peter van Help Brandwonden Kids vzw. Ook konden de allerkleinsten (die wilden) ervaren wat het was om in een kamer vol rook te vertoeven en werd hen uitgelegd wat ze wel en niet mochten doen. Met een groepsfoto werd… Lees verder »

13/03/2016: “Strings On Fire” weer een schot in de roos !

De Molse Guitary Club, een 30 koppige bende met het hart op de juiste plaats, zette haar beste beentje voor ten voordele van Help Brandwonden Kids vzw. Onder leiding van Alain Verset vulde zij een ganse zondagnamiddag het ’t Getouw met hun beste nummers. De meter van HBK vzw Barbara Dex met gitarist Gunther Verspecht waren ook van de partij… Lees verder »

31/12/2015: Financiële ondersteuning kinderen met brandwonden derde en vierde trimester 2015

De voorbije periode konden ook een aantal patiënten genieten van een financiële HBK vzw ondersteuning. Leeftijd patiënt Plaats Steun Reden 4 jaar Brussel € 149 nazorgconsultaties + vervoer 11 jaar Antwerpen € 273 nazorgconsultaties en produkten 8 jaar Evergem € 2228 ziekenhuisfactuur voor behandeling 14 jaar Sint-Baafs Vijve € 148 aanvullende drukkledij 3 jaar Kortrijk € 965 Ziekenhuisfactuur voor behandeling… Lees verder »

22/12/2015: “Kerst” speelgoed voor brandwondencentrum UZ Leuven

Help Brandwonden Kids vzw maakte het kerstfeest voor de kinderen die verblijven in het brandwondencentrum UZ Leuven een beetje aangenamer door de schenking van nieuw speelgoed. HBK vzw wenst het verzorgend personeel van harte te bedanken voor de hartverwarmende en deskundige zorgen aan de kinderen op de brandwondenafdeling.  

18/12/2015: Wetenschappelijk onderzoek pijnbestrijding bij brandwonden

In samenwerking met de firma Cinoptics en UZ Gent plaatste HBK vzw een bijkomende onderzoekseenheid voor pijnbestrijding in het Universitaire Ziekenhuis Gent.  

15/12/2015: Zonwerende kledij voor kinderen

In 2015 schonk HBK vzw voor een totaal bedrag van € 6.500 zonwerende kledij aan 105 kinderen. Zonwerende kledij is een noodzaak om kinderen met brandwonden toe te laten hun activiteiten in het zonlicht verder te zetten.

21/10/2015: HBK vzw dag

Ook nu organiseerde HBK vzw weer een dag voor de brandwondepatiëntjes samen met hun broers zussen en ouders met liefst 372 pers waren ze aanwezig. Het werd een bijzondere dag in Bobbejaanland Lichtaart. Iedereen kon zich de ganse dag uitleven in dit pretpark,en s ‘avonds was er nog een etentje voorzien. HBK vzw kreeg van de ouders vele positieve reacties,… Lees verder »

06/2015: Werchter

Mooi uitgedost heeft een groep brandwondepatiënten  van de pluzz 16 zich reuze geamuseerd in Werchter 🙂

06/2015: Fly For Charity Keiheuvel…..Dit was super !!

  Het was super, brandwondepatiëntjes mogen mee vliegen, wat een ervaring !! met dank aan Fly For Charity Keiheuvel voor de goede organisatie.  

04/2015: Paaskampen !!!

Help Brandwonden Kids vzw heeft ook in 2015 de paaskampen voor brandwondenpatiëntjes ondersteund. Jaarlijks worden de jonge brandwondenpatiëntjes uitgenodigd om samen een gezellig kamp te beleven. Het doel van dit kamp is niet alleen te zorgen voor een aangename vakantie maar ook om de kinderen, onder deskundige begeleiding, te laten verder werken aan hun herstel en integratie in de samenleving.… Lees verder »

02/2015: Buggy !!

Op donderdag 12 februari kon onze Help Brandwonden Kids vzw het leven binnen het brandwondencentrum UZ Leuven een beetje aangenamer maken. Op vraag van het UZ konden wij aan het UZ een buggy schenken. Door deze buggy kan het verplaatsen van de kleinste patiëntjes een beetje aangenamer en eenvoudiger worden gemaakt. Het team van UZ Leuven, waarmee HBK vzw nauw… Lees verder »

10/2104: Financiële ondersteuning brandwondpatiëntjes de voorbije maand

De voorbije maand ondersteunde HBK vzw weer verschillende patiëntjes. Hieronder vindt u een niet nominatieve lijst. Om redenen van privacy kunnen en willen wij de gegevens van de patiëntjes niet bekend maken. De ondersteuning betrof voornamelijk de terugbetaling van niet recupereerbare tussenkomsten voor drukpakken, kiné, psychische ondersteuning en verdere medische behandelingen. Het is dank zij de steun van diverse sponsors… Lees verder »

10/2013: Brandpreventiedagen school Ezaart

Op 14, 17 en 18 oktober werden door HBK vzw brandpreventiedagen georganiseerd voor de kinderen de kleuters ouders en leerkrachten van de basisschool “MOZAWIEK” in Mol- Ezaart. Dit in samenwerking met de “Molse Brandweer”, de ziekenwagendienst van het “Rode Kruis”, de hoofdverpleegkundigen van UZ Leuven Brandwondencentrum en kinderentertainer “De Charel”, tevens de peter van Help Brandwonden Kids vzw. De kinderen… Lees verder »

10/2013: Bedankt HBK vzw

Beste, 3 maanden geleden liep mijn zoontje (2jr) een brandwonde op op de borst en buik. Bedankt voor de steun die we van jullie hebben gekregen. Tuur heeft nu kledij die hem kan beschermen tegen het schadelijke zonlicht. Met deze temperaturen zeker nodig. Bedankt

6/2013: Bedankt HBK vzw

Beste HBK vzw-ers, We wilden jullie graag bedanken voor jullie steun bij de revalidatie van ons dochtertje Ama. Iedereen die met zulk een lang verzorgingsproces geconfronteerd wordt, beseft wel hoe fijn een financiële tegemoetkoming is. HBK vzw biedt deze steun op zulk een efficiënte maar vooral ook hartelijke manier. Zoiets is van onschatbare waarde! Veel succes en sterkte om jullie… Lees verder »

Beste HBK vzw vrienden

Beste vrienden van Help Brandwonden Kids vzw, Met dit kort briefje wil ik jullie van ganser harte bedanken voor de steun die ons gezin en in het bijzonder mijn zoontje Ali mocht ontvangen. Ali is slachtoffer van een ernstig brandongeval. De kosten die hiermee gepaard gaan zijn voor ons gezin niet eenvoudig om te dragen.  Ali is ondertussen 9 jaar… Lees verder »

3/2013: HBK vzw op bezoek bij basisschool BS ’t Egeltje in Mol

Op 21 en 22 maart werden er brandpreventiedagen georganiseerd voor de kinderen en kleuters van de basisschool ‘t Egeltje” in Mol-Achterbos door Help Brandwonden Kids vzw. Dit in samenwerking met de “Molse Brandweer”, de ziekenwagendienst van het “Rode Kruis”, de hoofdverpleegkundigen van UZ Leuven Brandwondencentrum en kinderentertrainer “De Charel”, tevens de peter van HBK vzw. De kinderen kregen, afhankelijk van… Lees verder »

01/2013: Preventielessen zijn belangrijk !!

Eerst water, de rest komt later! Deze slogan zullen de kinderen van het vierde leerjaar van de Vrije Basisschool Spijker te Hoogstraten niet snel vergeten. In een samenwerking met Help Brandwonden Kids vzw en Bravo leerden ze welke situaties onveilig zijn, wat er kan gebeuren, wat je moet doen als je je verbrandt, welke soorten brandwonden er zijn, … .… Lees verder »

11/2012: HBK vzw preventie dagen in Vrije Basisschool Mol – Sluis

9 november organiseerde we een  brandpreventiedag voor de kinderen en kleuters van de Vrije basisschool in Mol-Sluis. Dit in samenwerking met de “Molse Brandweer”, de ziekenwagendienst van het “Rode Kruis” ZNA Antwerpen UZ Leuven Brandwondencentrum en kinderentertrainer “De Charel”, tevens de peter van Help Brandwonden Kids vzw. De kinderen kregen, afhankelijk van hun leeftijd, 2 uur les van de hoofdverpleegkundigen… Lees verder »

4/2012: Het verhaal van Steve

Ik weet het nog perfect alsof het gisteren was. Ik was 11 jaar en kwam net terug van een 2 daagse met de klas. Ik had geen idee wat er die avond ging gebeuren en zeker niet wat voor een impact het zou hebben op mijn verdere toekomst. Een woningbrand die samen met mijn vlees en vel ook mijn dromen… Lees verder »

02/2012: HBK vzw introduceert Virtual Reality System

Pijnbestrijding bij brandwondpatiënten met behulp van “Virtual Reality” in het Brandwondencentrum UZ Leuven Gasthuisberg. Het is al lang bekend dat afleiding kan zorgen voor een verminderde pijnbeleving. Bijvoorbeeld het afspelen van muziek tijdens een medische behandeling kan al zorgen voor een verminderde pijnbeleving. Het effect hiervan is echter niet heel sterk. H. Hofmann van de Universiteit van Washington nam een… Lees verder »

02/2012: HBK vzw schenkt Wii’s weg

Afgifte WII  aan Nillara Akyuz Op 07.01.2012 mocht HBK vzw Nillara bezoeken. Nillara liep in november 2011 ernstige brandwonden op waarvoor ze verzorgd werd in het Brandwondencentrum van UZ Leuven. Het was een hartverwarmende gebeurtenis. Zoals u op de foto zult zien was Nillara verheugd met ons bezoek en met het geschenk. Wij wensen ook de familie van Nillara te… Lees verder »

2/2012: Het verhaal van Mila

Mijn naam is Mila Vermeire. Ik ben 6 jaar oud. En mijn verhaal begint op 5 januari 2012. Die avond komen er veel vriendinnen van mama voor een demonstratie Tupperware. Ik heb heel de dag meegeholpen met het maken van de snacks als iedereen is toegekomen. De sfeer is heel leuk en ik mag allerlei materiaal op een schaal dragen,… Lees verder »

1/2012: HBK vzw schenkt verzorgingspoppen voor kinderen met zware brandwonden

Schenking verzorgingspoppen aan ZNA Stuivenberg voor kinderen met zware brandwonden Kinderen met zware brandwonden verblijven geruime tijd in het ziekenhuis. De dagelijkse verzorging is erg pijnlijk. Om het leed te verzachten krijgt elk kind een popje dat ook een drukpakje draagt en door het kind op dezelfde manier verzorgd wordt zoals het zelf verzorgd wordt. Een mooie afleiding  die er… Lees verder »

1/2012: HBK vzw doet droom uitkomen!!

HELP BRANDWONDEN KIDS vzw BEZORGT FERENZ EEN DROOMONTMOETING MET “URBANUS” De ouders van Ferenz Van Dyck wilden hem een opkikker van formaat bezorgen en vroegen aan Help Brandwonden Kids vzw om mee zijn grote droom te helpen verwezenlijken, namelijk een ontmoeting met Urbanus. …Dat deden wij met groot plezier ! Ferenz Van Dyck (toen 9) uit Berlaar had op 10… Lees verder »

12/2011: Preventie dagen in Saigo

Op 20 en 21 oktober werden door de Help Brandwonden Kids vzw brandpreventiedagen georganiseerd voor de kinderen van de school SAIGO Mol. De kinderen kregen op het einde van de dag een diploma, een brandweerhelmpje en een stripverhaal met tips om brandwonden te voorkomen. Ook de ouders, grootouders en leerkrachten werden niet vergeten. Voor hen werd een preventie-avond gehouden. Het… Lees verder »

7/2011: HBK vzw organiseert samenkomst voor kinderen met brandwonden

Wij organiseerde in Mol – Lommel voor de derde keer op rij een jaarlijkse SUPERDAG voor kinderen met zware brandwonden. Ook de ouders, hun broers en zusjes waren van de partij. Er werden een 40-tal patiëntjes uitgenodigd. Zij verzamelden ’s morgens aan de Zilvermeerhaven “Porta Ventura” om daar in te schepen op “De Zander”. Op de boot werd hen een… Lees verder »

6/2011: Financiële steun aan kinderen met zware brandwonden

Op regelmatige tijdstippen worden wij gecontacteerd door de sociale diensten van de brandwondencentra UZ Leuven, UZ Gent en Stuivenberg Antwerpen om financiële steun te leveren aan de ouders van kinderen met brandwonden. Zo hebben we deze maand 4 brandwondenpatiëntjes gesteund bij de aankoop van 2 drukpakken, tussenkomst voor kine en orthopedische materialen.

4/2011: HBK vzw bezoekt paaskamp voor brandwondepatiënten

Op zondag 17 april  werden we uitgenodigd op het paaskamp voor brandwondpatiëntjes in het mooie home fabiola in Maasmechelen. Op dit kamp waren een 65-tal kinderen aanwezig. De lotgenootjes amuseerden zich hier kostelijk onder het goedkeurend oog van een aantal begeleiders. Nogmaals hebben wij kunnen vaststellen dat deze kampen een echte must zijn voor deze kinderen om zich eens volledig te kunnen laten… Lees verder »

4/2011: Knuffels voor brandwonden centra’s

Elk jaar zetten de kandidaten van Miss Coast Belgium zich in voor het goede doel. Vorig jaar was Help Brandwonden Kids vzw de gelukkige. Eén van de initiatieven die hieruit voortvloeide was de knuffelactie in de Vlaamse brandwondencentra van Leuven, Gent en Antwerpen. Op 30 maart 2011 bezochten wij samen met de organisatie van Miss Coast Belgium en miss Babette… Lees verder »

3/2011: HBK vzw op de Rozenberg

Van maandag 14 tot vrijdag 18 maart werd naar jaarlijkse gewoonte een solidariteitsweek gehouden op de school  S.O. van de Rozenberg. Elk jaar word er gewerkt rond een specifiek sociaal thema gedurende gans deze  week. Via getuigenissen en door middel van informatieve en ludieke acties willen zij hun leerlingen informeren en sensibiliseren. Hun thema van dit jaar was “ als… Lees verder »

2/2011: Realisatie nieuw preventie-stripverhaal

Help Brandwonden Kids vzw heeft in samenwerking met de Belgische Brandwonden Stichting de heruitgave van het stripverhaal “PAS OP HET BRAND” gerealiseerd. Dit stripverhaal handelt over brandwondenpreventie en is vlot leesbaar voor kinderen ….en volwassenen. Het stripverhaal handelt over: Koeling: een reddend gebaar Het vuur: een gevaarlijke vriend Gloeiende voorwerpen Hete vloeistoffen: groot risico voor kinderen In de badkamer In… Lees verder »

2/2011: Project “Mijn Zachtste Huid” 2009-2010

Help Brandwonden Kids vzw en de vzw’s de “Vriendenkring van UZ Gent” en Oscare waren de grondleggers van dit mooie project en konden rekenen op de steun van de Belgische BrandwondenStichting en de brandwondencentra van UZ Leuven, UZ Gent en ZNA Stuivenberg. Het project “mijn zachtste huid “ bestaat uit een drieluik. Namelijk een boek, een tentoonstelling en de preventie… Lees verder »

6/2010: Reüniedag in Mol voor families van kinderen met zware brandwonden 2010

De vzw “HELP BRANDWONDEN KIDS” organiseerde zondag 27 juni een reünie voor kinderen met brandwonden. De kinderen met hun ouders werden onthaald op Sunparks met een stevig ontbijt en konden er nadien genieten van een zwembeurt in het mooie tropisch zwembad.Het treintje van het Zilvermeer bracht de groep naar de pannenkoekenboot van Sas 4 voor een lekker tussendoortje. Daarna werd… Lees verder »

7/2009: Reüniedag in Mol voor families van kinderen met zware brandwonden 2009

HBK vzw organiseerde een dag voor kinderen met brandwonden die in 2009 met “NATIONAL BURN CAMPS” op kamp gingen. De kinderen met brandwonden,hun zussen, broers en ouders beleefden een fantastische dag. Het onthaal vond plaats in het Bourgondisch Huis waar zij een ontbijt kregen aangeboden in het bijzijn van onze meter Barbara Dex. Daarna werden zij met bussen naar het… Lees verder »

Preventie en sensibiliseringslessen binnen het “Bravo-project”

Basisschool Sint Jan Berchmanscollege Binnen het project “BRAV0”,wat staat voor “Brandwonden Voorkomen”,worden lessen gegeven ter preventie van brandwonden. Scholen en verenigingen kunnen zich inschrijven voor deze lessen. Het Sint Jan Berchmanscollege van Mol ging reeds 2 maal in op dit aanbod.

Projectdagen Help Brandwonden Kids vzw

Gemeentelijke Basisschool Mol Ginderbuiten Vrije Basisschool Mol Wezel Gemeentelijke basisschool Mol-Rauw Brandpreventieavond Ouders, grootouders en onderwijzend personeel Op 29 februari organiseerde de gemeentelijke basisschool van Mol Rauw een preventieavond voor de ouders in samenwerking met Help Brandwonden Kids vzw en de Molse Brandweer. Jo Mertens lichtte kort het ontstaan van de HBK vzw toe en Jos Lodewijckx sprak over de… Lees verder »

Financiële ondersteuning bij de plaatsing van extensions

Patiënt X, een tienermeisje dat liever anoniem wil blijven liep brandwonden op ter hoogte van haar achterhoofd waar nu geen haren meer groeien. Het is voorlopig nog te vroeg om een reconstructie te maken. X heeft het dan ook moeilijk om zich in het openbaar te tonen uit angst voor de reactie van anderen. Een oplossing zou zijn om voorlopig… Lees verder »

Sponsoring “FESTIVALITIS BURNS”. Een weekendje “PUKKELPOP”

Voor de leeftijdsgroep jongeren vanaf 16 jaar werd “Festivalitis” opgericht. Gegroeid uit NBC, bieden zij de jongeren met brandwonden vanaf de zomer van 2010 een apart programma aan. De activiteiten zijn “cool” en hedendaags, aangepast aan de noden en verwachtingen van de adolescenten zelf. Terugblik op de eerste “festivalitis burns”: samenzijn is de beste saus! Tijdens het weekend van 21… Lees verder »

Schenking kamptentjes aan vzw “National Burn Camps”

Op vraag van NBC werden 6 tentjes aangekocht en geschonken aan deze organisatie.

Schenking aan vzw “National Burn Camps” voor de organisatie van kampen.

Na een lang genezingsproces moeten de kinderen met brandwonden terug integreren in de maatschappij. Steun aan elkaar is dan best welkom. NBC, dat staat voor “NATIONAL BURN CAMPS”, organiseert hiervoor kampen. Om zijn doel te bereiken organiseert het NBC allerlei activiteiten. In hun dagelijkse leven worden de kinderen met brandwonden door de maatschappij telkens opnieuw geconfronteerd met hun “verbrand zijn”… Lees verder »

Financiële ondersteuning aan Larissa

Larissa was slachtoffer van een zwaar ongeval. Ik ben Larissa, 15 jaar. In oktober van 2009 heb ik een zwaar ongeval gehad. Ik had verschillende zware verwondingen: een schedelbreuk, verschillende breuken in het gezicht (kaakbeenderen, neus, oogkassen), zwaar gehoorverlies en een derdegraads brandwonde op mijn been. De dokters hebben heel mooi werk geleverd om de littekens te beperken, toch waren… Lees verder »

Financiële ondersteuning voor de inplanting van wenkbrauwen van Elly Gijs

De vzw steunde financieel de haarinplanting van wenkbrauwen bij de brandwondenpatiënt Elly Gijs van het ZNA Stuivenberg Antwerpen. Een reactie van Elly Het was raar om 7 jaar met brandwonden en halve wenkbrauwen rond te lopen in de wereld. want de meeste mensen stellen vragen en anderen kijken je raar aan. Maar ik ben niet alleen die brandwonden heeft en… Lees verder »

Schenking van een drukpak aan brandwondenpatiënt DAAN

In de maand december steunde onze vzw financieel de aankoop van het drukpak voor DAAN, brandwondenpatiënt in het UZ Leuven. Een reactie van het gezin van Daan Wij willen jullie graag bedanken voor wat jullie hebben gedaan voor ons zoontje Daan. Hij werd op 01/07/08 opgenomen op de brandwondenafdeling van het UZ Leuven. Hij had diepe “brand” wonden over zijn… Lees verder »

Schenking “Wii-spelconsole” aan EVI en MOUNIER

Tijdens een bezoek aan ZNA Stuivenberg hebben wij een WII-spelconsole geschonken aan 2 brandwondenpatiëntjen Evi en Mounier. Het meisje, Evi , werd slachtoffer van een barbecue ongeval. Voor haar 17e verjaardag wou ze graag een bbq geven en haar papa leerde haar hoe ze die moest aansteken. Door versneller op de bbq te gooien ontstonden grote vlammen en raakte zij… Lees verder »

Schenking “Wii-spelconsole” aan MAARTEN

Elk brandwondenkind dat na een lange revalidatie in het ziekenhuis het brandwondencentrum van Leuven mag verlaten krijgt voor de moed en doorzettingsvermogen, die hij of zij heeft kunnen opbrengen gedurende gans de behandeling een Wii kado van Help Brandwonden Kids vzw. Maarten was de eerste brandwondenpatiënt die een spelconsole mocht in ontvangst nemen. Reactie van het gezin van Maarten We… Lees verder »

Schenking aan vzw “Pinocchio” voor de organisatie van kuurkampen in Spa.

Onze vzw steunde financieel de organisatie “Kuurkampen Pinocchio”. Deze kuurkampen dragen bij tot het genezingsproces van de brandwonden bij de kinderen. De kuurkampen worden jaarlijks georganiseerd.

Schenking WII-Spelconsoles aan BRANDWONDENCENTRUM ZNA Stuivenberg en aan “OSCARE” het vroegere “Greet Rouffaer Huis in Merksem”.

Ook met het brandwondencentrum Stuivenberg onderhoudt Help Brandwonden Kids vzw nauwe contacten. Voor ZNA Stuivenberg namen Dr. Cindy Lafaire en brandwondenpatiënt Jan de schenking in ontvangst. “OSCARE”… staat voor “Organisation for burns, scar after-care & research” Dit huis wil voor brandwondenpatiënten een thuishaven zijn waar zij, voor elk probleem apart, bijstand en steun kunnen vinden. Help Brandwonden Kids werkt ook… Lees verder »

Schenking WII-Spelconsoles aan BRANDWONDENCENTRUM UZ Gent en het ANDRE SCHEERSHUIS.

HBK vzw werkt nauw samen met het brandwondencentrum in Gent. Tijdens een bezoek aan UZ Gent werden 2 WII-consoles en een WII-FIT geschonken aan het Centrum. Deze schenking zal bijdragen aan de revalidatie van de brandwondenpatiënten. Hoofdverpleger Stefaan Lauwaert mocht de schenking in ontvangst nemen. André Scheers nam de schenking in dank aan voor de vzw die zijn naam draagt. Deze… Lees verder »

Schenking speelgoed UZ-leuven

Reactie Brandwondencentrum UZ LEUVEN Wij willen jullie erg bedanken voor al het speelgoed dat jullie ons brandwondencentrum geschonken hebben. Het wordt ten volle en met veel enthousiasme gebruikt. Vooral de knuffels waren tot nu toe een enorm succes. Voor de Wii’s en Playstations consoles, spelletjes en DVD’s, heb ik een inventarislijst en uitleenlijst ontworpen, om een optimaal en vooral correct… Lees verder »