Realisaties jaararchief

Toon enkel berichten van het jaar:


12/2011: Preventie dagen in Saigo

Op 20 en 21 oktober werden door de Help Brandwonden Kids vzw brandpreventiedagen georganiseerd voor de kinderen van de school SAIGO Mol. De kinderen kregen op het einde van de dag een diploma, een brandweerhelmpje en een stripverhaal met tips om brandwonden te voorkomen. Ook de ouders, grootouders en leerkrachten werden niet vergeten. Voor hen werd een preventie-avond gehouden. Het… Lees verder »


7/2011: HBK vzw organiseert samenkomst voor kinderen met brandwonden

Wij organiseerde in Mol – Lommel voor de derde keer op rij een jaarlijkse SUPERDAG voor kinderen met zware brandwonden. Ook de ouders, hun broers en zusjes waren van de partij. Er werden een 40-tal patiëntjes uitgenodigd. Zij verzamelden ’s morgens aan de Zilvermeerhaven “Porta Ventura” om daar in te schepen op “De Zander”. Op de boot werd hen een… Lees verder »


6/2011: Financiële steun aan kinderen met zware brandwonden

Op regelmatige tijdstippen worden wij gecontacteerd door de sociale diensten van de brandwondencentra UZ Leuven, UZ Gent en Stuivenberg Antwerpen om financiële steun te leveren aan de ouders van kinderen met brandwonden. Zo hebben we deze maand 4 brandwondenpatiëntjes gesteund bij de aankoop van 2 drukpakken, tussenkomst voor kine en orthopedische materialen.


4/2011: HBK vzw bezoekt paaskamp voor brandwondepatiënten

Op zondag 17 april  werden we uitgenodigd op het paaskamp voor brandwondpatiëntjes in het mooie home fabiola in Maasmechelen. Op dit kamp waren een 65-tal kinderen aanwezig. De lotgenootjes amuseerden zich hier kostelijk onder het goedkeurend oog van een aantal begeleiders. Nogmaals hebben wij kunnen vaststellen dat deze kampen een echte must zijn voor deze kinderen om zich eens volledig te kunnen laten… Lees verder »


4/2011: Knuffels voor brandwonden centra’s

Elk jaar zetten de kandidaten van Miss Coast Belgium zich in voor het goede doel. Vorig jaar was Help Brandwonden Kids vzw de gelukkige. Eén van de initiatieven die hieruit voortvloeide was de knuffelactie in de Vlaamse brandwondencentra van Leuven, Gent en Antwerpen. Op 30 maart 2011 bezochten wij samen met de organisatie van Miss Coast Belgium en miss Babette… Lees verder »


3/2011: HBK vzw op de Rozenberg

Van maandag 14 tot vrijdag 18 maart werd naar jaarlijkse gewoonte een solidariteitsweek gehouden op de school  S.O. van de Rozenberg. Elk jaar word er gewerkt rond een specifiek sociaal thema gedurende gans deze  week. Via getuigenissen en door middel van informatieve en ludieke acties willen zij hun leerlingen informeren en sensibiliseren. Hun thema van dit jaar was “ als… Lees verder »


2/2011: Realisatie nieuw preventie-stripverhaal

Help Brandwonden Kids vzw heeft in samenwerking met de Belgische Brandwonden Stichting de heruitgave van het stripverhaal “PAS OP HET BRAND” gerealiseerd. Dit stripverhaal handelt over brandwondenpreventie en is vlot leesbaar voor kinderen ….en volwassenen. Het stripverhaal handelt over: Koeling: een reddend gebaar Het vuur: een gevaarlijke vriend Gloeiende voorwerpen Hete vloeistoffen: groot risico voor kinderen In de badkamer In… Lees verder »


2/2011: Project “Mijn Zachtste Huid” 2009-2010

Help Brandwonden Kids vzw en de vzw’s de “Vriendenkring van UZ Gent” en Oscare waren de grondleggers van dit mooie project en konden rekenen op de steun van de Belgische BrandwondenStichting en de brandwondencentra van UZ Leuven, UZ Gent en ZNA Stuivenberg. Het project “mijn zachtste huid “ bestaat uit een drieluik. Namelijk een boek, een tentoonstelling en de preventie… Lees verder »


6/2010: Reüniedag in Mol voor families van kinderen met zware brandwonden 2010

De vzw “HELP BRANDWONDEN KIDS” organiseerde zondag 27 juni een reünie voor kinderen met brandwonden. De kinderen met hun ouders werden onthaald op Sunparks met een stevig ontbijt en konden er nadien genieten van een zwembeurt in het mooie tropisch zwembad.Het treintje van het Zilvermeer bracht de groep naar de pannenkoekenboot van Sas 4 voor een lekker tussendoortje. Daarna werd… Lees verder »


7/2009: Reüniedag in Mol voor families van kinderen met zware brandwonden 2009

HBK vzw organiseerde een dag voor kinderen met brandwonden die in 2009 met “NATIONAL BURN CAMPS” op kamp gingen. De kinderen met brandwonden,hun zussen, broers en ouders beleefden een fantastische dag. Het onthaal vond plaats in het Bourgondisch Huis waar zij een ontbijt kregen aangeboden in het bijzijn van onze meter Barbara Dex. Daarna werden zij met bussen naar het… Lees verder »


Preventie en sensibiliseringslessen binnen het “Bravo-project”

Basisschool Sint Jan Berchmanscollege Binnen het project “BRAV0”,wat staat voor “Brandwonden Voorkomen”,worden lessen gegeven ter preventie van brandwonden. Scholen en verenigingen kunnen zich inschrijven voor deze lessen. Het Sint Jan Berchmanscollege van Mol ging reeds 2 maal in op dit aanbod.


Projectdagen Help Brandwonden Kids vzw

Gemeentelijke Basisschool Mol Ginderbuiten Vrije Basisschool Mol Wezel Gemeentelijke basisschool Mol-Rauw Brandpreventieavond Ouders, grootouders en onderwijzend personeel Op 29 februari organiseerde de gemeentelijke basisschool van Mol Rauw een preventieavond voor de ouders in samenwerking met Help Brandwonden Kids vzw en de Molse Brandweer. Jo Mertens lichtte kort het ontstaan van de HBK vzw toe en Jos Lodewijckx sprak over de… Lees verder »


Financiële ondersteuning bij de plaatsing van extensions

Patiënt X, een tienermeisje dat liever anoniem wil blijven liep brandwonden op ter hoogte van haar achterhoofd waar nu geen haren meer groeien. Het is voorlopig nog te vroeg om een reconstructie te maken. X heeft het dan ook moeilijk om zich in het openbaar te tonen uit angst voor de reactie van anderen. Een oplossing zou zijn om voorlopig… Lees verder »


Sponsoring “FESTIVALITIS BURNS”. Een weekendje “PUKKELPOP”

Voor de leeftijdsgroep jongeren vanaf 16 jaar werd “Festivalitis” opgericht. Gegroeid uit NBC, bieden zij de jongeren met brandwonden vanaf de zomer van 2010 een apart programma aan. De activiteiten zijn “cool” en hedendaags, aangepast aan de noden en verwachtingen van de adolescenten zelf. Terugblik op de eerste “festivalitis burns”: samenzijn is de beste saus! Tijdens het weekend van 21… Lees verder »


Schenking kamptentjes aan vzw “National Burn Camps”

Op vraag van NBC werden 6 tentjes aangekocht en geschonken aan deze organisatie.


Schenking aan vzw “National Burn Camps” voor de organisatie van kampen.

Na een lang genezingsproces moeten de kinderen met brandwonden terug integreren in de maatschappij. Steun aan elkaar is dan best welkom. NBC, dat staat voor “NATIONAL BURN CAMPS”, organiseert hiervoor kampen. Om zijn doel te bereiken organiseert het NBC allerlei activiteiten. In hun dagelijkse leven worden de kinderen met brandwonden door de maatschappij telkens opnieuw geconfronteerd met hun “verbrand zijn”… Lees verder »


Financiële ondersteuning aan Larissa

Larissa was slachtoffer van een zwaar ongeval. Ik ben Larissa, 15 jaar. In oktober van 2009 heb ik een zwaar ongeval gehad. Ik had verschillende zware verwondingen: een schedelbreuk, verschillende breuken in het gezicht (kaakbeenderen, neus, oogkassen), zwaar gehoorverlies en een derdegraads brandwonde op mijn been. De dokters hebben heel mooi werk geleverd om de littekens te beperken, toch waren… Lees verder »


Financiële ondersteuning voor de inplanting van wenkbrauwen van Elly Gijs

De vzw steunde financieel de haarinplanting van wenkbrauwen bij de brandwondenpatiënt Elly Gijs van het ZNA Stuivenberg Antwerpen. Een reactie van Elly Het was raar om 7 jaar met brandwonden en halve wenkbrauwen rond te lopen in de wereld. want de meeste mensen stellen vragen en anderen kijken je raar aan. Maar ik ben niet alleen die brandwonden heeft en… Lees verder »


Schenking van een drukpak aan brandwondenpatiënt DAAN

In de maand december steunde onze vzw financieel de aankoop van het drukpak voor DAAN, brandwondenpatiënt in het UZ Leuven. Een reactie van het gezin van Daan Wij willen jullie graag bedanken voor wat jullie hebben gedaan voor ons zoontje Daan. Hij werd op 01/07/08 opgenomen op de brandwondenafdeling van het UZ Leuven. Hij had diepe “brand” wonden over zijn… Lees verder »


Schenking “Wii-spelconsole” aan EVI en MOUNIER

Tijdens een bezoek aan ZNA Stuivenberg hebben wij een WII-spelconsole geschonken aan 2 brandwondenpatiëntjen Evi en Mounier. Het meisje, Evi , werd slachtoffer van een barbecue ongeval. Voor haar 17e verjaardag wou ze graag een bbq geven en haar papa leerde haar hoe ze die moest aansteken. Door versneller op de bbq te gooien ontstonden grote vlammen en raakte zij… Lees verder »


Schenking “Wii-spelconsole” aan MAARTEN

Elk brandwondenkind dat na een lange revalidatie in het ziekenhuis het brandwondencentrum van Leuven mag verlaten krijgt voor de moed en doorzettingsvermogen, die hij of zij heeft kunnen opbrengen gedurende gans de behandeling een Wii kado van Help Brandwonden Kids vzw. Maarten was de eerste brandwondenpatiënt die een spelconsole mocht in ontvangst nemen. Reactie van het gezin van Maarten We… Lees verder »


Schenking aan vzw “Pinocchio” voor de organisatie van kuurkampen in Spa.

Onze vzw steunde financieel de organisatie “Kuurkampen Pinocchio”. Deze kuurkampen dragen bij tot het genezingsproces van de brandwonden bij de kinderen. De kuurkampen worden jaarlijks georganiseerd.


Schenking WII-Spelconsoles aan BRANDWONDENCENTRUM ZNA Stuivenberg en aan “OSCARE” het vroegere “Greet Rouffaer Huis in Merksem”.

Ook met het brandwondencentrum Stuivenberg onderhoudt Help Brandwonden Kids vzw nauwe contacten. Voor ZNA Stuivenberg namen Dr. Cindy Lafaire en brandwondenpatiënt Jan de schenking in ontvangst. “OSCARE”… staat voor “Organisation for burns, scar after-care & research” Dit huis wil voor brandwondenpatiënten een thuishaven zijn waar zij, voor elk probleem apart, bijstand en steun kunnen vinden. Help Brandwonden Kids werkt ook… Lees verder »


Schenking WII-Spelconsoles aan BRANDWONDENCENTRUM UZ Gent en het ANDRE SCHEERSHUIS.

HBK vzw werkt nauw samen met het brandwondencentrum in Gent. Tijdens een bezoek aan UZ Gent werden 2 WII-consoles en een WII-FIT geschonken aan het Centrum. Deze schenking zal bijdragen aan de revalidatie van de brandwondenpatiënten. Hoofdverpleger Stefaan Lauwaert mocht de schenking in ontvangst nemen. André Scheers nam de schenking in dank aan voor de vzw die zijn naam draagt. Deze… Lees verder »


Schenking speelgoed UZ-leuven

Reactie Brandwondencentrum UZ LEUVEN Wij willen jullie erg bedanken voor al het speelgoed dat jullie ons brandwondencentrum geschonken hebben. Het wordt ten volle en met veel enthousiasme gebruikt. Vooral de knuffels waren tot nu toe een enorm succes. Voor de Wii’s en Playstations consoles, spelletjes en DVD’s, heb ik een inventarislijst en uitleenlijst ontworpen, om een optimaal en vooral correct… Lees verder »