Realisaties jaararchief

Toon enkel berichten van het jaar:


11/2012: HBK vzw preventie dagen in Vrije Basisschool Mol – Sluis

9 november organiseerde we een  brandpreventiedag voor de kinderen en kleuters van de Vrije basisschool in Mol-Sluis. Dit in samenwerking met de “Molse Brandweer”, de ziekenwagendienst van het “Rode Kruis” ZNA Antwerpen UZ Leuven Brandwondencentrum en kinderentertrainer “De Charel”, tevens de peter van Help Brandwonden Kids vzw. De kinderen kregen, afhankelijk van hun leeftijd, 2 uur les van de hoofdverpleegkundigen… Lees verder »


4/2012: Het verhaal van Steve

Ik weet het nog perfect alsof het gisteren was. Ik was 11 jaar en kwam net terug van een 2 daagse met de klas. Ik had geen idee wat er die avond ging gebeuren en zeker niet wat voor een impact het zou hebben op mijn verdere toekomst. Een woningbrand die samen met mijn vlees en vel ook mijn dromen… Lees verder »


02/2012: HBK vzw introduceert Virtual Reality System

Pijnbestrijding bij brandwondpatiënten met behulp van “Virtual Reality” in het Brandwondencentrum UZ Leuven Gasthuisberg. Het is al lang bekend dat afleiding kan zorgen voor een verminderde pijnbeleving. Bijvoorbeeld het afspelen van muziek tijdens een medische behandeling kan al zorgen voor een verminderde pijnbeleving. Het effect hiervan is echter niet heel sterk. H. Hofmann van de Universiteit van Washington nam een… Lees verder »


02/2012: HBK vzw schenkt Wii’s weg

Afgifte WII  aan Nillara Akyuz Op 07.01.2012 mocht HBK vzw Nillara bezoeken. Nillara liep in november 2011 ernstige brandwonden op waarvoor ze verzorgd werd in het Brandwondencentrum van UZ Leuven. Het was een hartverwarmende gebeurtenis. Zoals u op de foto zult zien was Nillara verheugd met ons bezoek en met het geschenk. Wij wensen ook de familie van Nillara te… Lees verder »


2/2012: Het verhaal van Mila

Mijn naam is Mila Vermeire. Ik ben 6 jaar oud. En mijn verhaal begint op 5 januari 2012. Die avond komen er veel vriendinnen van mama voor een demonstratie Tupperware. Ik heb heel de dag meegeholpen met het maken van de snacks als iedereen is toegekomen. De sfeer is heel leuk en ik mag allerlei materiaal op een schaal dragen,… Lees verder »


1/2012: HBK vzw schenkt verzorgingspoppen voor kinderen met zware brandwonden

Schenking verzorgingspoppen aan ZNA Stuivenberg voor kinderen met zware brandwonden Kinderen met zware brandwonden verblijven geruime tijd in het ziekenhuis. De dagelijkse verzorging is erg pijnlijk. Om het leed te verzachten krijgt elk kind een popje dat ook een drukpakje draagt en door het kind op dezelfde manier verzorgd wordt zoals het zelf verzorgd wordt. Een mooie afleiding  die er… Lees verder »


1/2012: HBK vzw doet droom uitkomen!!

HELP BRANDWONDEN KIDS vzw BEZORGT FERENZ EEN DROOMONTMOETING MET “URBANUS” De ouders van Ferenz Van Dyck wilden hem een opkikker van formaat bezorgen en vroegen aan Help Brandwonden Kids vzw om mee zijn grote droom te helpen verwezenlijken, namelijk een ontmoeting met Urbanus. …Dat deden wij met groot plezier ! Ferenz Van Dyck (toen 9) uit Berlaar had op 10… Lees verder »