Realisaties jaararchief

Toon enkel berichten van het jaar:


31/12/2015: Financiële ondersteuning kinderen met brandwonden derde en vierde trimester 2015

De voorbije periode konden ook een aantal patiënten genieten van een financiële HBK vzw ondersteuning. Leeftijd patiënt Plaats Steun Reden 4 jaar Brussel € 149 nazorgconsultaties + vervoer 11 jaar Antwerpen € 273 nazorgconsultaties en produkten 8 jaar Evergem € 2228 ziekenhuisfactuur voor behandeling 14 jaar Sint-Baafs Vijve € 148 aanvullende drukkledij 3 jaar Kortrijk € 965 Ziekenhuisfactuur voor behandeling… Lees verder »


22/12/2015: “Kerst” speelgoed voor brandwondencentrum UZ Leuven

Help Brandwonden Kids vzw maakte het kerstfeest voor de kinderen die verblijven in het brandwondencentrum UZ Leuven een beetje aangenamer door de schenking van nieuw speelgoed. HBK vzw wenst het verzorgend personeel van harte te bedanken voor de hartverwarmende en deskundige zorgen aan de kinderen op de brandwondenafdeling.  


18/12/2015: Wetenschappelijk onderzoek pijnbestrijding bij brandwonden

In samenwerking met de firma Cinoptics en UZ Gent plaatste HBK vzw een bijkomende onderzoekseenheid voor pijnbestrijding in het Universitaire Ziekenhuis Gent.  


15/12/2015: Zonwerende kledij voor kinderen

In 2015 schonk HBK vzw voor een totaal bedrag van € 6.500 zonwerende kledij aan 105 kinderen. Zonwerende kledij is een noodzaak om kinderen met brandwonden toe te laten hun activiteiten in het zonlicht verder te zetten.


21/10/2015: HBK vzw dag

Ook nu organiseerde HBK vzw weer een dag voor de brandwondepatiëntjes samen met hun broers zussen en ouders met liefst 372 pers waren ze aanwezig. Het werd een bijzondere dag in Bobbejaanland Lichtaart. Iedereen kon zich de ganse dag uitleven in dit pretpark,en s ‘avonds was er nog een etentje voorzien. HBK vzw kreeg van de ouders vele positieve reacties,… Lees verder »


06/2015: Werchter

Mooi uitgedost heeft een groep brandwondepatiënten  van de pluzz 16 zich reuze geamuseerd in Werchter 🙂


06/2015: Fly For Charity Keiheuvel…..Dit was super !!

  Het was super, brandwondepatiëntjes mogen mee vliegen, wat een ervaring !! met dank aan Fly For Charity Keiheuvel voor de goede organisatie.  


04/2015: Paaskampen !!!

Help Brandwonden Kids vzw heeft ook in 2015 de paaskampen voor brandwondenpatiëntjes ondersteund. Jaarlijks worden de jonge brandwondenpatiëntjes uitgenodigd om samen een gezellig kamp te beleven. Het doel van dit kamp is niet alleen te zorgen voor een aangename vakantie maar ook om de kinderen, onder deskundige begeleiding, te laten verder werken aan hun herstel en integratie in de samenleving.… Lees verder »


02/2015: Buggy !!

Op donderdag 12 februari kon onze Help Brandwonden Kids vzw het leven binnen het brandwondencentrum UZ Leuven een beetje aangenamer maken. Op vraag van het UZ konden wij aan het UZ een buggy schenken. Door deze buggy kan het verplaatsen van de kleinste patiëntjes een beetje aangenamer en eenvoudiger worden gemaakt. Het team van UZ Leuven, waarmee HBK vzw nauw… Lees verder »