Realisaties jaararchief

Toon enkel berichten van het jaar:


11/10/2018: Preventiecursus voor jeugdbewegingen van Mol en Balen

Het voorkomen van brandwonden en brand, het verzorgen van brandwonden in het kader van eerste hulp en het samenwerken met de hulpdiensten is één van onze belangrijkste bijkomende doelstellingen. Om deze reden heeft Help Brandwonden Kids vzw voor alle *jeugdverenigingen* uit Mol en Balen op zaterdag 06-10-2018 een brandpreventiecursus gegeven. 63 Leiders, leidsters en jeugdverantwoordelijken werden geïnformeerd over; A. het… Lees verder »


02/10/2018: vzw Hart in Beweging steunt HBK vzw project

Op zondag 16 september organiseerde vzw Hart in Beweging haar 2e fiets- en wandelevenement in en rond domein Teunenberg in Olen. De sympathieke initiatiefneemsters zijn Leen Goossens en Hilde Hanselaer. ‘De opbrengst van dit evenement gaat integraal naar de Help Brandwonden Kids vzw’, zegt Hilde Hanselaer. ‘Op 19 september mochten de deelnemende scholen de ‘doe-dozen’ van HBK vzw in ontvangst nemen… Lees verder »


30/09/2018: HBK vzw ontmoetingsdag in een zonovergoten Walibi

Op 30 sept 2018 organiseerden we onze jaarlijkse ontmoetingsdag voor kinderen met brandwonden. Dit jaar was pretpark Walibi de thuishaven. Voor 115 brandwondepatiënten (max leeftijd van 18 jaar) was het een dag waar ze al langer naar uitkeken. Samen met hun ouders,broertjes/zusjes en onder een stralende zon hebben we er samen weer een aangename dag van gemaakt. 505 personen hebben… Lees verder »


19/02/2018: preventieavond Mol-Millegem

Op maandag 19 februari organiseerde school Milleke Mol uit Mol-Milegem in samenwerking met Help Brandwonden Kids vzw een preventieavond. Na toelichting door HBK vzw bestuurslid Jos Lodewijckx omtrent aanpak en doel werd de avond verder ingevuld door onze gebruikelijke preventieconsulent. Enkele sfeer foto’s:


10/11/2017: HBK vzw schenkt preventie DOE Dozen

Help Brandwonden Kids vzw hecht veel belang aan preventie van brand en brandwonden. Op 10 november 2017 werden vertegenwoordigers van de scholengemeenschappen uit de gemeente Mol, Dessel en Balen uitgenodigd om, bij wijze van kick-off van het project, een Kleuter Doe Doos in ontvangst te nemen. HBK vzw heeft als doelstelling, om voor zover ons jaarlijkse budget voor dit project… Lees verder »