Realisaties jaararchief

Toon enkel berichten van het jaar:


15/12/2019: HBK vzw bezorgt Baraa een onvergetelijke dag in de Efteling

Help Brandwonden Kids vzw organiseerde een dagje Efteling voor Baraa en haar gezinnetje in de Efteling. Baraa is een kindje dat ernstig is verbrand en behandeld wordt met de beste zorgen in het brandwondencentrum ZNA Antwerpen. Een onvergetelijke dag voor Baraa en haar gezin. Ze waren erg dankbaar voor wat HBK vzw voor hen heeft mogelijk gemaakt. Een dag zonder… Lees verder »


06/12/2019: Sint op bezoek in Brandwondencentrum UZ Leuven

Op 6 december 2019 kregen de kindjes in het brandwondencentrum UZ Leuven het bezoek van de Sint. Met een bijzondere dank aan de Pieten in het brandwondencentrum


02/12/2019: Een warme getuigenis over de werking van Help Brandwonden Kids vzw

click hieronder op “download geluidsfragment” en u kan het fragment van Radio 2 over Help Brandwonden Kids vzw en “De Warmste Week” opnieuw beluisteren. Een warme getuigenis over de werking van onze vzw. http://outpost.vrt.be/…/HelpBrandwondenKids_20191202115109.…  


27/11/2019: HBK vzw steunt financieel mbt verplaatsingsonkosten

Help Brandwonden Kids vzw heeft in november de zorgen van de ouders van een kindje met brandwonden proberen te verlichten door de verplaatsingsonkosten voor de ouders te vergoeden. Hieronder vindt u een tekstje van de mama. HBK vzw is zeer dankbaar dat zij door de steun van talrijke verenigingen, bedrijven, serviceclubs en vrijwilligers het leed van ouders en kinderen mee… Lees verder »


26/11/2019: Droomprinsessen bezoeken patiëntjes in Brandwondecentrum te Leuven

Op maandag 26/11/2019 bezochten onze Droomprinsessen Kaat en Franne twee kinderen met brandwonden in Uz. Leuven. Zij doen dit belangeloos voor Help Brandwonden Kids vzw en hier zijn niet alleen de kindjes uitzonderlijk blij mee. De prinsesjes van Droomprinses zijn zo blij dat ze brandwondepatiëntjes kunnen bezoeken met de steun van HBK vzw. We komen samen spelletjes spelen, verhalen lezen… Lees verder »


25/11/2019: Preventiedagen Basisschool Sint-Jan Berchmanscollege te Mol

Help Brandwonden Kids vzw bracht op 25 en 26 november 2019 een bezoek aan de Basisschool Sint-Jan Berchmanscollege te Mol. Al de klassen van het eerste tot het zesde leerjaar kregen gedurende een lesuurtje toelichting over de gevaren in huis. Ook konden zij leren hoe een kamer vol rook het best wordt verlaten. Wij zijn zeker dat de kinderen er… Lees verder »


06/10/2019: HBK vzw Ontmoetingsdag 2019 in Bobbejaanland

Na Walibi te Waver in 2018 was nu Bobbejaanland te Lichtaart de locatie van de HBK vzw Ontmoetingsdag voor kinderen met brandwonden. Een 145-tal  patiëntjes hebben samen met hun ouder(s) en eventuele broers en/of zussen kunnen genieten van de vele attracties. Op het einde van deze dag werd hen door HBK vzw ook nog een barbecue aangeboden waarna ze voldaan… Lees verder »


01/05/2019: Brandwondenpatiëntjes amuseren zich in de Kids Corners

Net zoals Franne in Gent zijn alle patiëntjes en personeel zeer tevreden over de HBK vzw speelhoeken in de brandwondcentra van Leuven, Antwerpen en Gent. Met dank aan iedereen die dit mee mogelijk maken !!


01/05/2019: Mededeling van UZ Leuven en Loucka

Wij willen jullie van HBK vzw in het bijzonder bedanken voor de gulle gift en steun ten voordele van onze kinderen met brandwonden. In bijlage enkele foto’s van de unieke brandweerwagen die voorzien is van de nodige stickers (ook sponsored by HBK vzw). Hij is het trotse vervoermiddel geworden van Loucka die onze afdeling verlaat richting revalidatiecentrum. Groeten van het… Lees verder »


30/01/2019: Rotary Brugge Zuid doet aan brand- en brandwondenpreventie in Lagere Scholen van Brugge en omgeving

PERSTEKST Rotary Brugge Zuid doet aan brand- en brandwondenpreventie in Lagere Scholen van Brugge en omgeving Op maandag 28 januari namen de 7 afdelingen van de scholengemeenschap ‘Basisscholen Sint-Lodewijkscollege Brugge’ hun preventie “Doe Dozen” i.v.m. het voorkomen van brand en brandwonden in ontvangst. Het schenken van preventie “Doe Dozen” is een initiatief van Help Brandwonden Kids vzw (HBK vzw). Dit… Lees verder »