Realisaties jaararchief

Toon enkel berichten van het jaar:


26/11/2020: berichtje van Rayana aan HBK vzw

Rayana is een brandwondepatiëntje , verblijvend in het Zeepreventorium te De Haan, en heeft recent ondersteuning bekomen van HBK vzw. Volgende tekst en foto heeft ze ons ter publicatie op onze website bezorgd.  Hoi, ik ben Rayana en ben net 9 jaar geworden. Ik hou van alle kleuren van de regenboog maar het liefst zie ik roze. Ik ben heel… Lees verder »


21/08/2020: bedankt HBK vzw

Een berichtje en wat foto’s die we mogen publiceren zijn toegekomen nav onze steun aan een brandwondenpatiëntje. ——– Hallo, Ik wou jullie via deze weg bedanken voor jullie mooie geschenk die ik heb mogen uitkiezen voor mijn dochtertje van 1 jaar met brandwonden aan haar pols, buik en voetjes. Ze is al heel goed genezen dmv een operatie. Maar deze… Lees verder »


14/08/2020: HBK vzw. steun eerste 6 maanden in 2020

HBK vzw laat ook, in voor onze vzw moeilijke Corona tijden, de kinderen met brandwonden niet in de steek. De eerste helft van 2020 (tot en met juni 2020 ) werd aan meerdere brandwondepatiëntjes hulp verleend door middel van financiële tussenkomsten. Het betreft: 5 kinderen van het brandwondencentrum in Luik 8 kinderen van het brandwondencentrum in Charleroi Loverval 8 kinderen… Lees verder »


29/07/2020: Steun aan 2 slachtoffertjes van 4 jaar

Help Brandwonden Kids vzw. ondersteunde in juli twee patiëntjes van 4 die brandwonden opliepen door verbranding met vloeistof. HBK vzw. kwam hierbij tussen in de betaling van de medische kosten. Deze tussenkomsten verliepen in samenwerking met de sociale diensten van UZ Leuven. Wij zouden ook graag de gezinnen met jonge kinderen nog eens attent maken op de veel voorkomende ongevallen… Lees verder »


06/07/2020: Gefeliciteerd met je verjaardag Loucka!!!

Hierbij een fotootje van Loucka, die werd getrakteerd op veel speelgoed voor zijn verjaardag. Merci voor jullie cadeautjes. Met vriendelijke groeten, Co Danneels Psycho Sociale Diensten Zeepreventorium VZW Koninklijke Baan 5 B- 8420 De Haan


08/03/2020: HBK vzw Ontbijt was een succes

Op 8 maart hebben 330 personen deelgenomen aan het HBK vzw ontbijt dat dit jaar doorging in Taverne “Zilverbos” in het Zilvermeer te Mol. Volgens we hebben vernomen waren de deelnemers tevreden over hoe dit ontbijt was georganiseerd en werd geserveerd. Het mooie uitzicht aan het water kregen we er zo maar bij! Voor degene die slecht te been waren… Lees verder »


05/03/2020: GBS De Zandloper in het teken van brandpreventie

In Gemeentelijke Basisschool De Zandloper te Mol-Rauw stond deze week alles in teken van brandpreventie en brandveiligheid. De leerlingen van de lagere school kregen een les aangeboden door Help Brandwonden Kids vzw en mochten nadien een evacuatie oefenen in een speciale rookkamer. De leerlingen vonden deze praktijkles zeer leerrijk. Hierover wordt beslist nog lang nagekaart. Ook de ouders werden uiteraard… Lees verder »


04/03/2020: HBK vzw schenkt WII-fit aan ZNA

Help Brandwonden Kids vzw overhandigde op 04 maart 2020 een nieuwe WII-fit aan het brandwondencentrum ZNA-Antwerpen. Wij hopen om hiermee de moeilijke tijd voor de kinderen in een brandwondencentrum te veraangenamen en hen te helpen in hun herstel.


18/02/2020: VBS De Wegwijzer Balegem ontvangt Help Brandwonden Kids vzw

Vrijwilligers van Help Brandwonden Kids vzw gaven maandag de hele dag uitleg, preventie- en praktische tips bij brandwonden op de Vrije Basisschool De Wegwijzer in Balegem. Ze doen dit als bedanking omdat Robbe Mels, een leerling uit ons 3de leerjaar dat voor het 2de jaar op rij opnieuw geld inzamelde tijdens de warmste week. Ze brachten het eerste lesuur per… Lees verder »


14/02/2020: HBK vzw steunt brandwondpatiënt Loucka

Loucka een brandwondepatiëntje is na zijn verblijf in het brandwonden centrum van UZ Leuven al een jaar voor verzorging opgenomen in het zeepreventorium te De Haan. Na het bezoek in januari van enkele HBK vzw bestuursleden is oa besproken welke behoeften er nog speelden voor Loucka. HBK vzw heeft het nodige aangekocht en dit werd door HBK vzw ondervoorzitter Jan… Lees verder »


07/02/2020: HBK vzw preventie draait op volle toeren

Buiten het steunen van brandwondepatiëntjes hecht HBK vzw ook veel belang aan preventie zodat brand en brandwonden kunnen voorkomen worden. In 2019 mochten 103 scholen de hiervoor beschikbare preventie boxen/dozen ontvangen. Ook in 2020 heeft HBK vzw de nodige budgetten voorzien om de geïnteresseerde scholen de nodige preventie boxen/dozen te schenken. Schenking van de 500 ste Doe Doos/Kleuterbox komt er… Lees verder »


30/01/2020: Preventiegesprek op basisschool Het Schrijverke te Mol

Vandaag zijn Jo en Bjorn toelichting gaan geven in Basisschool Het Schrijverke te Mol over het ongeval dat hen overkomen is. Jo en Bjorn vonden het leuk op school en het waren allemaal toffe klasjes!!! De leerlingen hebben er ongetwijfeld ook wat van opgestoken en weten weer wat meer over de gevaren van brand en gevolgen van brandwonden.


08/01/2020: Tussenkomst verplaatsingsonkosten

Help Brandwonden Kids vzw is tussengekomen in de verplaatsingsonkosten voor een patiëntje verblijvend in het brandwondencentrum UZ Leuven en  hoopt hiermee een steentje te hebben bijgedragen om de zorgen van de ouders een beetje te verlichten.


16/12/2019: Preventie in de provinciale basisschool te Voeren

Op 16 december hebben onze H.B.K. bestuursleden Jan en Leo preventielessen gegeven aan de leerlingen van de Provinciale basisschool te Voeren. Het was een zeer aangename kennismaking met de leerlingen, leerkrachten en de directeur van deze fijne school. H.B.K.  heeft de school de nodige preventie Doe Dozen en werkboekjes geschonken. Zo kunnen de leerkrachten hun toekomstige kleuters en leerlingen de… Lees verder »