Historiek

Naar aanleiding van een tragisch ongeval op 29-01-2005 tijdens een weekend in de Ardennen werd Mollenaar Jo Mertens geruime tijd geleden zwaar verbrand. Jo heeft ondertussen al een echte lijdensweg afgelegd en er wacht nog steeds een lange revalidatie.

Tijdens zijn verzorging in de verschillende gespecialiseerde klinieken werd hij geconfronteerd met het leed van kinderen met zware brandwonden. Met al het leed dat hij zelf moest verwerken was het voor hem toch moeilijk om het lijden van kinderen met zware brandwonden aan te zien.

Jaarlijks worden vele kinderen geconfronteerd met brandwonden. Dit is voor hen het begin van een lange lijdensweg. Gespecialiseerd medisch personeel begeleidt deze kinderen met de grootste zorg. Maar eens deze kinderen het ziekenhuis verlaten wacht hen nog een zeer lange en moeilijke periode. Vanaf dat moment begint de lange weg van reïntegratie.

Jo ging in het jaar 2007 op zoek wat er voor die kinderen kon gedaan worden om hun leed te verzachten en samen met vrienden besloten zij een vzw op te richten die luistert naar de naam “Help Brandwonden Kids vzw.” afgekort “HBK vzw”

De vereniging bestaat uitsluitend uit vrijwilligers en medewerkers en groeide op korte tijd uit tot een statement binnen de Belgische Brandwonden Stichting.